Bijgewerkt: 28 maart 2023

In je vrije tijd snel en makkelijk geld verdienen

Elke dag vroeg opstaan, naar je werk en uitgeput thuiskomen. Pas aan het einde van de maand zie je wat dit oplevert. Ben je het ook zo moe om per maand betaald te krijgen? Geld verdienen in 5 minuten is geweldig! Je voert een kleine handeling uit en je ontvangt cash geld of op je bankrekening.

Het is niet altijd mogelijk om in 5 minuten tijd aan geld te komen. Dat hangt van de gekozen methode en van je vaardigheden af. Hieronder enkele voorbeelden om in slechts enkele minuten tijd wat bij te verdienen.

Online enquêtes invullen

Niet mijn favoriete methode maar er wordt vaak over gesproken. Je meldt je aan bij een online spaarprogramma of een enquêtesite. Vervolgens krijg je af en toe een vragenlijst toegestuurd. Het invullen van deze lijst duurt tussen de 5 en 15 minuten. Met sommige vragenlijsten ben je langer bezig maar dan krijg je er ook beter voor betaald.

Denk niet dat je hier veel mee verdient. Het levert je tussen de 2 en 5 euro per ingevulde vragenlijst op. Soms meer en soms minder.

In crypto handelen

Wanneer je bekend bent met mijn website dan weet je dat ik fan ben van beleggen in aandelen en cryptocurrency. Wanneer je hier een beetje moe van wordt mag je snel naar het volgend hoofdstuk gaan. Maar ik wil je toch nog even laten weten dat ik hier makkelijk honderden euro’s in 5 minuten tijd mee verdien!

Hoe ik dat doe? Met daytraden. Ik zoek elke dag naar interessante crypto waarvan ik bijna zeker weet dat ze gaan stijgen. Hierbij valt mijn keuze vooral op de populaire crypto van die dag. Hier is namelijk veel handel in. Ik koop en verkoop met ongeveer 3% winst. Dit komt uit op een nettowinst van 2,5%. Dit herhaal ik een aantal keer per dag.

Of ik dat op een groothandelsplatform doe? Haha nee, ik doe dat gewoon bij Bitvavo. Steeds meer Nederlanders investeren in crypto dus tegenwoordig kun je bij Bitvavo heel goed handelen. Meld je hier aan en je krijgt van mij een bonus: over de eerste € 1000 betaal je geen handelskosten.

Och ja, je handelt uiteraard alleen met geld dat je kunt missen. Wees je bewust van de financiële risico’s.

Verkoop je foto’s

Kijk eens op je smartphone, grote kans dat je honderden tot misschien wel duizenden foto’s in je galerij hebt staan. Verkoop ze! Dit doe je op een stockfoto website. Maak hier een account aan en upload je foto’s. Vervolgens verkoop je licenties, dit betekent dat anderen gebruik mogen maken van de foto’s. Uiteraard tegen betaling.

Of anderen echt geïnteresseerd zijn in jouw foto’s? Ja, mits ze van een goede kwaliteit zijn en ook opvallen. Bedrijven en websites maken er graag (commercieel) gebruik van. Gemiddeld ontvang je tussen de € 0,20 en € 0,30 per verkochte foto. Bedenk dat je een enkele foto wel honderden keren kunt verkopen!

Meedoen aan cashback websites

Koop je regelmatig iets online? Meld je dan aan bij een van de vele cashback websites. Wanneer je via het platform koopt dan ontvang je een cashback bedrag in je account. Eigenlijk een soort korting maar dan in de vorm van spaarpunten. Die spaarpunten zijn later weer inwisselbaar tegen contant geld, een cadeaubon of shoptegoed.

Kijk, het is niet dat je hiermee in 5 minuten contant geld verdient. Maar wanneer je regelmatig iets online bestelt spaar je stiekem een aardig bedrag bij elkaar. Daarom heb ik deze methode er toch maar bij gezet.

Recensies schrijven

Vooral nieuwe bedrijven kunnen wel wat goede recensies gebruiken. Dit zorgt ervoor dat ze meer klanten aantrekken. Schrijf recensies of geef feedback voor online bedrijven, restaurants en andere zaken. Dit kan via een speciaal recensieplatform waar je voor betaald krijgt. Maar je kunt ook rechtstreeks met bedrijven zaken doen.

Het schrijven van een recensie duurt ongeveer 5 minuten. Het levert je tussen de 7 en 9 euro op. Toch mooi meegenomen!

Verkoop je diensten

Misschien ben je hartstikke goed met het bouwen van websites, het schrijven van blogs, administratieve taken, klussen of het huishouden. Bied je diensten op websites zoals Fiverr, Freelancer of Marktplaats aan. Het aanmaken van een account en je diensten aanbieden kost je nog geen 5 minuten tijd. Nu is het wachten of er opdrachtgevers op je diensten afkomen.

Oké, het aanbieden van je diensten levert niet direct geld op. Maar zodra je een opdrachtgever of klant hebt dan kun je aardig wat verdienen. Soms tot wel € 75 per uur.

Digitale producten verkopen

Heb je er al eens aan gedacht om digitale producten te maken en deze te verkopen? Bijvoorbeeld eBooks, muziek, sjablonen of logo’s. Maar ook teksten of afbeeldingen. Zelfs cursussen behoren tot de mogelijkheden, hier kun je flink mee verdienen.

Het kost wat tijd om digitale producten te maken. Maar wanneer je het goed aanpakt levert het ontzettend veel op. Sommige zaken kun je namelijk ontelbaar keer verkopen. Bijvoorbeeld een eBook, een sjabloon of een cursus. Stel je voor dat je € 100 voor een cursus vraagt en je verkoopt hem in een maand tijd maar liefst 50 keer. Dat is 5000 euro!

Meedoen aan een marktonderzoek

Een andere methode is meedoen aan marktonderzoeken. Je beoordeelt bijvoorbeeld websites, producten of diensten. Meestal duurt dit onderzoek enkele minuten, maar het kan ook dat je er een uurtje mee bezig bent. Uiteraard krijg je dan ook meer betaald.

Verkoop overbodige spullen

Zit je thuis te bedenken hoe je in 5 minuten geld kunt verdienen? Kijk eens om je heen. Zie je spullen liggen die je nooit meer gebruikt? Maak er NU een foto van en zet het op Marktplaats of Facebook Marketplace. Makkelijk gedaan en misschien krijg je binnen enkele minuten al een reactie.

Advertenties bekijken

Er zijn heel wat online spaarprogramma’s waar je wat geld kunt verdienen. Je creëert er geen volwaardig inkomen mee maar je bouwt er een leuk spaarpotje mee op. Je verdient geld door het lezen van e-mails of het bekijken van advertenties.

Enkele van deze spaarprogramma’s zijn Euroclix, Gekkengoud of NuCash. Sommige spaarprogramma’s bestaan al enkele jaren, anderen komen nieuw op de markt en verdwijnen weer net zo snel. Meld je daarom alleen bij betrouwbare spaarprogramma’s aan, het is zonde wanneer je het tegoed in je account kwijtraakt.

Wat het oplevert? Belachelijk weinig. Voor het lezen van e-mails of het kijken naar advertenties verdien je ongeveer 1 cent per keer. Ik heb je gewaarschuwd!

De hond voor iemand uit laten

Er zijn ontzettend veel mensen die werken én een hond hebben die alleen thuis zit. Hoe leuk is het om dit soort honden uit te laten en er geld mee te verdienen. Natuurlijk is het leuk wanneer je lange wandelingen maakt maar een hond is ook al blij wanneer hij 5 minuten naar buiten kan. Voor het uitlaten van een hond krijg je ongeveer € 5 betaald. Makkelijk verdiend!

Adverteren op je blog of sociale media

Heb je een goedlopende blog of een groot social media account? Plaats hier advertenties op. Dat doe je bijvoorbeeld via Google Adsense of een ander advertentienetwerk. Het integreren van de advertenties kost je enkele minuten van je tijd. Hierna begin je met geld verdienen, ook wanneer je op vakantie bent of ligt te slapen.

Affiliate marketing

Het alternatief is affiliate marketing. Hierbij promoot je producten of diensten bedrijven of merken. Dit doe je door het plaatsen van affiliate linkjes op de website of sociaal media. Meld je eerst bij een affiliate netwerk zoals Tradetracker of Awin aan. Vervolgens zoek je naar geschikte partnerprogramma’s. Als laatste plaats je het advertentiemateriaal op je site of op je sociale media account.

Telkens wanneer iemand op zo’n linkje of banner klikt en een aankoop doet, ontvang jij commissie. Meestal bedraagt de commissie 2% tot wel 40% van de verkoopprijs.

Verkoop je handgemaakte items

Veel mensen zijn creatief en maken zelf wenskaarten, knuffeldieren, kleding, meubels of andere dingen. Ruim je huis op en verkoop je handgemaakte items. Bied ze op een Marktplaats of sociaal media aan. Maak er mooie foto’s van en zorg voor een duidelijke omschrijving.

Het complete overzicht

Het is niet zo dat elke methode je binnen 5 minuten geld oplevert. Soms gaat het om voorbereidende werkzaamheden. In andere gevallen is het heel makkelijk om in enkele minuten tijd aan wat geld te komen. Hieronder heb ik maar liefst 45 ideeën voor activiteiten waarmee je snel geld verdient.

Het kan dat enkele van deze activiteiten hierboven al zijn besproken. Sorry hiervoor maar ik wil de lijst hieronder gewoon compleet tonen. Daar komt hij dan.

 1. Betaald producten testen
 2. Geld verdienen met cashback-apps
 3. Ongebruikte spullen verkopen
 4. Online je mening delen
 5. Je diensten als consultant of tutor verkopen
 6. Artikelen schrijven voor online publicaties
 7. Online enquêtes invullen
 8. Deelnemen aan betaalde focusgroepen
 9. Aan online wedstrijden meedoen
 10. Digitale producten verkopen
 11. Advertenties bekijken
 12. Je vaardigheden online aanbieden
 13. Werken als virtuele assistent
 14. Online cursus maken en deze verkopen
 15. Tweedehands kleding verkopen
 16. Affiliate marketing
 17. Meedoen aan medische onderzoeken
 18. Recensies schrijven
 19. Betaald spelletjes spelen
 20. Zelfgemaakte producten verkopen
 21. Diensten aanbieden als schoonmaker, tuinman of klusjesman
 22. Een eBook schrijven en verkopen
 23. Bijles geven
 24. Deelnemen aan online veilingen
 25. Producten op sociaal media promoten
 26. Adverteren op je auto
 27. Online handelen in cryptocurrency
 28. Muziek verkopen op platforms zoals iTunes of Spotify
 29. Je aanbieden als personal trainer
 30. Meedoen met online gaming toernooien
 31. Apps ontwikkelen en deze verkopen
 32. Je auto verhuren
 33. Teksten vertalen
 34. Diensten aanbieden als online marketingspecialist
 35. Zelfgemaakte gerechten verkopen
 36. Recepten maken en verkopen
 37. Je diensten aanbieden als business coach
 38. Investeren in vastgoed of onroerend goed
 39. Deelnemen aan online poker games
 40. Social media managen
 41. Websites bouwen
 42. Websites beheren
 43. Digitale kunst maken en verkopen
 44. Productomschrijvingen maken en verkopen
 45. Investeren in crowdfunding-projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.