Je bent financieel onafhankelijk wanneer je 100% van het minimumloon verdient. Wist je dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen financieel onafhankelijk is, tegenover 77 % van de mannen? Het wordt tijd om hier iets aan te doen. Geld verdienen als vrouw aan een uitdaging zijn.

Waar je als vrouw tegenaan loopt

Hoewel dit eigenlijk niet zou mogen lopen vrouwen binnen de arbeidsmarkt nog steeds tegen discriminatie aan. Ze moeten langer over salaris en tarieven onderhandelen. Een jonge vrouw met een kinderwens of zwangere vrouwen komen moeilijker aan werk.

Misschien ben je financieel afhankelijk van je partner of een instantie. Wil je geld verdienen als vrouw? In deze blog deel ik enkele tips en strategieën die je als vrouw helpt om aan financiële onafhankelijkheid te werken.

Onderzoek je mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Voordat je begint met geld verdienen moet je weten welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. Onderzoek verschillende sectoren en banen waarin vrouwen goed vertegenwoordigd zijn. Hier haal je ongetwijfeld inspiratie uit. Kijk ook wat je vaardigheden zijn en hoe je deze in kunt zetten.

Sommige banen betalen hartstikke goed, anderen wat men dag. Hoewel het leuk is om veel geld te verdienen moet je vooral iets kiezen dat bij je vaardigheden past. Kijk daarnaast wat de doorgroeimogelijkheden in je vakgebied zijn.

Investeer in opleiding en vaardigheden

Een goede opleiding en ontwikkeling van vaardigheden leiden vaak tot meer mogelijkheden en een hoger salaris. Overweeg daarom om een cursus volgen of een diploma te behalen. Doet dit wel met iets wat relevant is voor je vakgebied.

Denk je erover om je om te laten scholen? Vraag eens bij het UWV naar de mogelijkheden. Soms kun je gratis of met korting een cursus of training volgen. Kijk ook goed naar de mogelijkheden van het STAP-budget.

Bij sommige werkgevers volg je intern een cursus. Dat is helemaal een mooie manier om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen.

Start een eigen bedrijf

Als je ondernemend bent ingesteld dan is het starten van een eigen bedrijf een geweldige manier om als vrouw geld te verdienen het helpt je naar financiële onafhankelijkheid. Kies voor freelance werkzaamheden of start een volledig bedrijf. Dit hangt van je ambities aan vaardigheden af.

Weet je niet zo goed welk bedrijf je moet starten? Hier heb ik 15 ideeën voor jou:

 1. Personal training en coaching
 2. Social media marketing- en managementbureau
 3. Voedings- en maaltijdbezorgingsservice
 4. Schoonmaakbedrijf voor kantoren of particulieren
 5. Webdesign- en ontwikkelingsbureau
 6. Kinderopvang- en dagverblijfcentrum
 7. Evenementenplanning en organisatie
 8. Verkoop van eigen handgemaakte producten via een online winkel
 9. Copywriting- en contentcreatiebureau
 10. Hondenuitlaatservice en -verzorging
 11. Fietsverhuurbedrijf
 12. Virtuele assistentie en administratieve ondersteuning
 13. Productie van biologische en lokale producten
 14. Grafisch ontwerp- en brandingbureau
 15. Wellness- en schoonheidssalon

Onderhandel over salaris en tarieven

Veel vrouwen vinden het moeilijk om te onderhandelen over hun salaris. Hierdoor verdienen ze minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Het is belangrijk om te onthouden dat onderhandelen normaal is en dat je recht hebt op een eerlijke beloning voor jouw werk. Leer hoe je effectief kunt onderhandelen en wees niet bang om jouw waarde te benadrukken.

Het onderhandelen over salaris kan al tijdens het sollicitatiegesprek. Ben je al enige tijd ergens in loondienst dan is het niet te laat om salarisverhoging aan te vragen. Het is tijdens het gesprek dat je met de werkgever aangaat belangrijk om professioneel aan respectvol te blijven. Zelfs wanneer je verzoek om salarisverhoging wordt afgewezen. Ik heb enkele tips voor jou om salarisverhoging aan te vragen.

 1. Bereid je voor: Voordat je het gesprek aangaat is het belangrijk om jezelf voor te bereiden. Maak een lijst van je prestaties en verantwoordelijkheden en onderzoek wat het salaris is voor vergelijkbare functies in jouw sector.
 • Plan een afspraak met je leidinggevende om het gesprek over jouw salaris aan te gaan. Geef in de uitnodiging alvast aan waar het gesprek over zal gaan zodat je leidinggevende zich hierop kan voorbereiden.
 • Begin het gesprek door je dankbaarheid te uiten voor de kansen en steun die je van het bedrijf hebt gekregen. Benadruk hoe graag je werkt voor het bedrijf en hoeveel waarde je aan je functie hecht.
 • Leg uit waarom je denkt dat je in aanmerking komt voor een salarisverhoging. Gebruik de prestaties en verantwoordelijkheden die je eerder hebt opgesomd. Benadruk ook hoeveel waarde je bijdraagt aan het bedrijf en hoe je de toekomst ziet voor jezelf binnen het bedrijf.
 • Na het presenteren van jouw argumenten is het belangrijk om te luisteren naar de reactie van je leidinggevende. Misschien heeft hij/zij vragen of opmerkingen die je moet beantwoorden. Het kan ook zijn dat er om tijd wordt gevraagd om na te denken over je verzoek.
 • Sluit het gesprek af door nogmaals je dankbaarheid te uiten voor de kansen die je hebt gekregen. Maak afspraken over het vervolg van het proces en vraag om feedback over hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Creëer een passief inkomen

Met een passief inkomen ontvang je geld zonder dat je actief hoeft te werken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te investeren in aandelen, vastgoed of door te bloggen en advertentie-inkomsten te verdienen.

Beleggen: beleg in aandelen, obligaties, vastgoed of andere beleggingsinstrumenten. Denk hierbij ook aan cryptocurrency maar verdiep je in de markt en wees bedacht op de risico’s.

Vastgoed verhuren: koop vastgoed en verhuur dit, hiermee genereer je maandelijks huurinkomsten.

Royalties: als je bijvoorbeeld een boek schrijft, muziek produceert of een uitvinding doet kun je royalties verdienen op de verkoop van je werk.

Affiliate marketing: dit houdt in dat je producten of diensten van anderen promoot en daarbij voor elke verkoop via jouw unieke link een commissie ontvangt.

Digitale producten verkopen: denk hierbij aan e-books, online cursussen, templates of andere downloads.

Investering in een bedrijf: door te investeren in een bedrijf als aandeelhouder of via crowdfunding kan je een goed passief inkomen verdienen.

Online advertenties plaatsen: plaats advertenties op je website of blog en genereer hiermee inkomsten.

Vastgoed crowdfunding: neem deel aan vastgoedprojecten via crowdfunding platforms. Het passief inkomen zit hem in huurinkomsten of verkoopopbrengsten.

Werk aan je financiële geletterdheid

Een goede financiële geletterdheid is onmisbaar voor financiële onafhankelijkheid. Leer regelmatig over budgetteren, sparen, investeren en belastingen om jouw geld beter te beheren en jouw vermogen op de lange termijn te vergroten. GeldKip is het startpunt van financiële onafhankelijkheid. Geld verdienen als vrouw was nog nooit zo makkelijk geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.