Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een passief inkomen tot wel €5000 per maand, wie wil dat nou niet? Geld verdienen met affiliate marketing is erg populair. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een website of social media kanaal. Waar begin je en hoe pak je dit het beste aan? Ontdek de trucs achter affiliate marketing en wat dit jou maandelijks oplevert.

Betekenis affiliate marketing

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je weet wat affiliate marketing betekent. Dit is een vorm van internetmarketing die je steeds meer tegenkomt. Er is sprake van een samenwerking tussen adverteerders en partners. De adverteerders zijn veelal bedrijven of webshops. Een partner wordt ook wel een affiliate genoemd. Deze laatste wordt beloond wanneer deze een lidmaatschap, abonnement of product voor de adverteerder verkoopt. Sommige adverteerders betalen per click of pageview.

De beloning bestaat uit een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs.

Hoe moeilijk is affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing is helemaal niet moeilijk. Het kan alleen wel lang duren voordat je een leuk inkomen hebt.

Heb je een website, blog, YouTube kanaal of social media account? Wordt dit goed bezocht? Dan kun je zeker affiliate marketing toepassen. Het gemakkelijkste is om je aan te melden bij Tradetracker, Daisycon, Awin, Linkpizza of een van de andere platformen. Hier vind je veel adverteerders bij elkaar. Vooral Tradetracker is een aanrader, websites verdienen hier het meeste mee. Linkpizza ziet er heel overzichtelijk uit, maar geeft een lagere vergoeding. Lees ook: Linkpizza review.

Iedereen met een website, blog of social media account kan meedoen. Bij sommige platformen heb je een minimaal aantal bezoekers nodig. De moeilijkheidsgraad is laag: het toevoegen van affiliate links is zeer eenvoudig. Je kunt ook kiezen voor banners, waarmee je de aandacht trekt.

Een passief inkomen

Affiliate marketing valt onder het passief inkomen. Wat betekent dit precies? Een actief inkomen is wanneer je het gewerkt aantal uren krijgt uitbetaald. Bij een passief inkomen verricht je eerst werk en wacht dan af. Een passief inkomen kan enorm oplopen en erg lang aan blijven houden. Plaats je bijvoorbeeld een affiliate link op je website, dan kost je dit 5 minuten werk. Vervolgens levert de link jou €5 per maand op. Dit klinkt niet veel, maar dat is toch €60 per jaar voor die 5 minuten werk. Bovendien kun je hier jarenlang inkomsten uithalen. Dat noem je dus een passief inkomen.

Je begrijpt natuurlijk wel dat het plaatsen van meerdere links automatisch ook meer oplevert. Zo vergroot jij jouw inkomen, iedere maand weer. Houd er wel rekening mee dat sommige links na verloop van tijd verlopen. Je zult dus regelmatig je affiliate links aan moeten passen. Ben je aangesloten bij een affiliate netwerk, dan krijg je hier vaak automatisch een e-mail van. Zo kun je tijdig ingrijpen.

Hoeveel verdient affiliate marketing?

Valt er wel een goede boterham aan affiliate marketing te verdienen? Ja hoor, maar alleen wanneer jij je hier ook volledig voor inzet. De hoogte van je omzet is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Aantal websitebezoekers
  • De reclame die je maakt
  • Soort affiliate link of banner
  • Het product of de dienst en of deze aansluit bij de website

Hoogte van de vergoeding per klik, leads of sale

Hoeveel verdient affiliate marketing? Zoals gezegd is dit van verschillende factoren afhankelijk. Om je toch een idee te geven: de gemiddelde website verdient tussen de €0.88 en €5 per 1000 bezoekers. Dit kan in sommige niches oplopen tot wel €10 per 1000 bezoekers.

Scoort jouw website zeer goed binnen zoekmachines, dan trek je automatisch ook meer bezoekers. Dit kan zorgen voor een hogere klikratio (percentage mensen dat doorklikt). Houd er rekening mee dat 0,50% – 4% van de websitebezoekers op een banner of affiliate link klikt. Voor de ene branche zal dit hoger liggen dan voor de ander.

Aan de slag met affiliate marketing

Het is nu tijd om te beginnen met geld verdienen met affiliate marketing. Volg onderstaande stappen en creëer een passief inkomen.

Stap 1: start een website

De gemakkelijkste manier is het starten van je eigen website of blog. Vooral een WordPress website is gebruiksvriendelijk. Meld je aan bij one.com en ontvang direct €14 korting op een hostingpakket. Zo start je ook nog eens voordelig je eigen website. Je kunt natuurlijk ook een YouTube kanaal of social media account openen.

Stap 2: schrijf artikelen of blogs

 Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de website vult met interessante artikelen of leuke blogs. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Schrijf dagelijks een of twee artikelen, vooral in het begin. Zo vul je de website sneller en kun jij je aanmelden bij een affiliate netwerk. Draait je website eenmaal goed, dan kun je de frequentie voor het plaatsen van artikelen omlaag halen. Zorg wel dat je minimaal eenmaal per maand een artikeltje plaatst, zodat de website actief blijft.

Heb je een YouTube kanaal, zorg dan voor voldoende video’s. Dit geldt ook voor een social media account, waarop je regelmatig berichten plaatst.

Stap 3: aanmelden als partner

Heb je een mooie website, dan kun jij je aanmelden als affiliate (partner). Dit doe je het beste bij eerdergenoemde affiliate netwerken. Start als affiliate bij Tradetracker, het netwerk met de hoogste vergoedingen. Schrijf je over producten, dan kan het ook interessant zijn om je aan te melden bij het partnerprogramma van bol.com

Tip: met een YouTube kanaal meld jij je aan bij het YouTube-partnerprogramma (YouTube Creators). Hiervoor moet je wel minimaal 1000 abonnees hebben. Lees ook het artikel geld verdienen met YouTube.

Stap 4: aansluiten bij adverteerders

Na het aanmelden bij een affiliate netwerk moet jij je ook nog eens aansluiten of aanmelden bij adverteerders. De adverteerder bepaalt uiteindelijk of jouw website of blog interessant genoeg is en goed aansluit bij de producten of diensten. Het kan dus zomaar dat jouw aanmelding afgekeurd wordt, bedenk daarom goed bij wie jij je aanmeldt.

Ben je partner van bol.com, dan hoef jij je niet aan te melden bij adverteerders of verkopers. Dit geldt in veel gevallen ook voor het Linkpizza platform.

Stap 5: banners of affiliate links toevoegen

Zonder banners of affiliate links op je website of social media gebeurt er helemaal niets. Je moet deze zelf toevoegen. Uitzondering op de regel is Linkpizza, die soms automatisch affiliate links toevoegt. Controleer regelmatig de geldigheid van de banners en links en pas ze eventueel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.