Bijgewerkt: 27 maart 2023

Investeren in crypto? Met daytraden handel je dagelijks. Of je investeert voor de lange termijn. Geld verdienen met daytraden kan best veel opleveren. Uiteindelijk moet je wel weten waar je mee bezig bent, anders verlies je alleen maar. Bekijk hoe geld verdienen met daytraden werkt en hoe je een goede start maakt.

Daytraden in het kort

Daghandelen, dat is zo’n beetje de letterlijke vertaling van daytraden. Dankzij die letterlijke vertaling weet je ook gelijk wat het inhoudt. Daghandelen is de dagelijkse aandelen- of cryptohandel. Met het idee dat je die daghandel ook aan het einde van de dag afsluit. Als het even kan, maar pin je daar niet op vast.

Dan nu de lange uitleg

Geld verdienen met daytraden, levert dat ook wat op? Als je andere websites mag geloven word je hier stinkend rijk mee. Keep on dreaming, dat zijn verhalen om je lekker te maken. Natuurlijk kun je geld verdienen met daytraden maar verwacht niet dat je binnen ‘n jaar miljonair bent.

Het is handig om iets over de risico’s te weten. Je kunt geld verliezen, en soms best veel. Dat verklaart ook waarom je een goede strategie nodig hebt. Klaar voor de start? Hier komt de juiste werkwijze. Hierna volgt uitleg over het winstpercentage.

Stap 1: een handelsaccount aanmaken

Zonder handelsaccount kun je geen geld verdienen met daytraden. Meld je niet bij een broker aan want dit is een tussenpersoon, dat schiet niet echt op. Je hebt een account bij een echt crypto handelsplatform nodig. Bijvoorbeeld Coinbase of Binance, dit zijn twee grote en bekende exchanges.

Liever bij een betrouwbaar Nederlands platform handelen? Bitvavo is hier de beste keuze in. GeldKip geeft je ook nog eens een welkomstbonus waardoor je de eerste € 1000 gratis handelt.

Ja, ik wil die bonus

Vul alles in wat ze vragen, je moet ook een fotootje of scan van je ID uploaden. Geen nood, je gegevens zijn in veilige handen. Gelukt? Door naar de volgende stap.

Stap 2: tegoed storten

Wil je geld verdienen met daytraden dan moet je eerst investeren. Zonder geld maak je geen geld. Stort tegoed op je account. Ga hiervoor naar de startpagina en klik op ‘Tegoed storten’. Heb je een account op een buitenlands platform, dan moet je even in het Engels lezen.

Bij Nederlandse handelsplatformen stort je tegoed middels iDEAL, hartstikke makkelijk en snel. Maar je kunt ook geld overboeken (Sepa) of gebruik maken van bancontant. Andere betalingsopties kosten soms geld.

Stap 3: aankopen en verkopen

Nu begint het echte daytraden. Ga naar het handelsplatform en kies de juiste markt. Bijvoorbeeld bitcoin, ethereum of dogecoin. Laat je keuze van verschillende factoren afhangen, zoals handelsvolume, de huidige en de historische koers. Bij daytraden speelt de toekomstverwachting van een coin of project een minder grote rol.

Plaats een kooporder. Dit doe je in het gedeelte ‘buy’ (groen). Vul minstens twee van de drie zaken in:

  • Aantal munten
  • Prijs waarvoor je ze wil kopen
  • Totaalprijs

Het is verstandig om je koopprijs net onder de huidige koers te houden. Ga je hier flink boven zitten, dan wordt je order waarschijnlijk direct uitgevoerd. Maar misschien ook tegen een te hoge prijs.

Verkopen doe je op dezelfde manier, alleen aan de ‘sell’-kant (rood). Zorg dat de verkoopprijs hoger is dan de aankoopprijs. Houd ook rekening met transactiekosten, die moet je erbij optellen.

Bijkopen of verkopen

De cryptomarkt kent geen openings- en sluitingstijden. Bij daytraden moet je dus voor jezelf uitmaken op welke tijdstippen je begint en eindigt. Halverwege de dag daalt de koers van je aangekochte munt. Moet je verkopen of misschien toch bijkopen? Er is geen goed of fout, want iedereen hanteert een andere strategie.

Voor daytraden heb je vooral veel discipline nodig. Je wacht op het juiste signaal om te traden. Wat dat signaal is en waar je dat vandaan haalt, dat kan niemand je vertellen. Veel daytraders letten op technische analyses of gaan voor nieuwsspeculatie (geruchten).

Zo winstgevend is het: de percentages

Hoe winstgevend is daytraden? Schrik niet maar 90% van de traders pakt het verkeerd aan en verliest geld. Van een paar euro tot een groot deel van de inleg, dat varieert. Het is niet erg om geld te verliezen, zolang je aan de andere kant maar winst maakt.

Daytraders met een goede strategie behalen 1% tot 3% winst per dag. Soms ligt dit op een winst van 15% (lucky you) en soms op een verlies van 10% (bad day). Dat laatste is ook niet zo erg, want je moet uitzoomen en bekijken wat je per week aan winst haalt. Geen dag is hetzelfde, maar wekelijks moet er toch wel een stijgende lijn inzitten. Dan doe je het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.