Facebook lijkt misschien vervangen door Instagram of Snapchat, maar niets is minder waar. Je kunt nog steeds veel geld verdienen met Facebook. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een Facebook account. Van hieruit start je met het creëren van inkomsten. In dit artikel lees hier alles over.

Over Facebook

Voordat je begint met geld verdienen via Facebook, moet je natuurlijk wel iets over dit social network weten. Hoeveel gebruikers heeft Facebook 2019? Jarenlang was dit het snelst groeiende netwerk. Begin 2019 is voor het eerst een daling te zien. Facebook heeft in 2019 ongeveer 10,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit zijn ruim 650.000 minder gebruikers dan in 2018. Het is voornamelijk het Facebookschandaal (privacy) waardoor een aantal mensen zijn vertrokken.

Ondanks dit dalende cijfer is Facebook nog steeds interessant. Het zijn vooral Nederlanders boven de 40 jaar oud die erg actief zijn op dit social medium. Opvallend: wereldwijd neemt het aantal Facebookgebruikers nog steeds toe.

Weten hoe Facebook écht werkt? Het best verkochte boek van dit moment:

De achterkant van Facebook
8 maanden in de hel

Hoe kun je geld verdienen met Facebook?

Het is natuurlijk de vraag hoe je effectief geld verdient met Facebook. Dit doe je middels influencer marketing. Wat betekent dit? Heb je een pagina met veel likes (volgers), dan plaats je sponsored content. Dus: in opdracht van een sponsor plaats je een bericht op jouw Facebookpagina (tekst, foto of filmpje). Doe je dit regelmatig, dan kun je hier een aardig inkomen uithalen.

Hoeveel verdien je met Facebook?

Hoeveel je verdient is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je facebookgroep of Facebook fanpage. Je pagina heeft minimaal 10.000 likes nodig. Zijn dat er minder, dan is een bedrijf of sponsor vaak niet geïnteresseerd. Dit verdien je met een gesponsorde post, gesorteerd naar het aantal likes op jouw pagina:

 • 10.000 – 20.000 likes: €20 tot €100
 • 20.000 – 100.000 likes: €90 tot €500
 • 100.000 – 500.000 likes: €450 tot €1000
 • 500.000 – 1 miljoen likes: €800 tot €2000
 • Meer dan 1 miljoen likes: vanaf €1000

Let op: bovenstaande bedragen gemiddelden. Er gaat vaak veel geld in de mode, gezondheid en financiën om. Heb je een pagina over huisdieren of kantklossen, dan zul je hier naar verhouding veel minder mee verdienen.

Facebook likes kopen, is dit aan te raden?

Kun jij met jouw Facebookpagina maar geen likes of volgers scoren? Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om Facebook likes te kopen. Je hebt hierbij de keuze uit willekeurige of Nederlandse paginalikes. Bij willekeurige likes zul je veel volgers vanuit India, Afrika en andere landen krijgen. Deze ‘buitenlandse’ likes kosten je ongeveer €5 per 100 stuks. Voor Nederlandse paginalikes betaal je per 100 likes ongeveer €20.

Is het aan te raden om Facebook likes te kopen? Absoluut niet! Gekochte likes zijn bijna altijd afkomstig van fakeprofielen. Zelden betreft het echte accounts. Bovendien is de kans groot dat je betaalt, maar geen likes ontvangt.

Nog een don’t: je kunt geen geld verdienen met Facebook wanneer jouw pagina alleen maar uit nepvolgers/ neplikes of gekochte likes bestaat. Deze volgers zijn echt niet geïnteresseerd in jouw pagina. Het is dan ook absoluut af te raden om Facebook likes te kopen. Hoe je dan aan likes komt? Door je eigen vrienden uit te nodigen en deze te vragen of ze ook weer andere vrienden uitnodigen. Uiteindelijk weten mensen je vanzelf te vinden. Dan krijg je pas echt geïnteresseerden op je pagina, en daar gaat het tenslotte om.

Sponsors zoeken

Je hebt een actieve Facebookpagina met meer dan 10.000 likes. Hoe vind je de juiste sponsor? In sommige gevallen zal de sponsor zichzelf aandienen. Gebeurt dit niet, ga dan zelf actief op zoek naar sponsors. Benader in het begin kleine bedrijven kan, deze zijn zeker geïnteresseerd in een gesponsorde post via een grote Facebookpagina.

Je kunt natuurlijk ook je Facebookpagina aanbieden bij webmasters of webshop eigenaren. Dit doe je via websites als Sitedeals of Webwinkelforum.

Stappenplan geld verdienen met Facebook

Hieronder een duidelijk stappenplan om geld te verdienen met Facebook. Zorg dat je elke stap goed afhandelt, dit vergroot jouw kans op succes.

 1. Maak een Facebookaccount aan: vanuit dit account beheer je jouw Facebookpagina’s
 2. Verzin een leuke Facebookpagina. Houd het bij voorkeur bij één onderwerp of branche
 3. Nodig je vrienden uit om deze pagina te liken
 4. Vraag je vrienden of zij hun vrienden ook willen uitnodigen
 5. Word lid van relevante Facebook groepen en maak hier je pagina bekend
 6. Zoek bij 10.000 likes actief naar sponsors
 7. Vraag een reëel bedrag voor gesponsorde posts
 8. Verhoog dit bedrag zodra je meer likes hebt of wanneer sponsors jou zelf benaderen
 9. Houd je Facebookpagina actief door regelmatig iets te plaatsen
 10. Houd statistieken goed in de gaten en bekijk welke posts het beste scoren (interactie)
 11. Ga verder met de best scorende posts (plaats soortgelijke berichten)

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind en word je hopelijk een echte GeldKip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.