Bijgewerkt: 27 maart 2023

Heb je een Instagram account en veel volgers, dan kun je hier leuk geld mee verdienen afhankelijk van jouw inzet verdien je tot €250 per post. Er zijn zelfs Instagrammers die nog veel meer geld binnenhalen. Hoeveel je verdient en hoe dit werkt, leg ik je in dit artikel uit.

Korte uitleg Instagram

Eerst een korte uitleg over Instagram. Belangrijk, omdat je dan ook weet hoe je hier geld mee verdient. Instagram is een social media platform en onderdeel van Facebook. Je maakt gratis gebruik van de Instagram app of de website.

Wat kun je met Instagram? Hier deel je foto’s en video’s. Volgers zien de speelduur van jouw video maar kunnen deze niet pauzeren. Je maakt eventueel gebruik van zowel foto- als videofilters, waardoor je media er beter of leuker uitzien.

Geld verdienen met andermans lening?

Bekijk het op Lender & Spender

Hoeveel gebruikers heeft Instagram?

Instagram werd in 2012 overgenomen door Facebook. Het had toen al meer dan 30 miljard gebruikers wereldwijd. Geschat wordt dat meer dan 4 miljoen Nederlanders een Instagram account hebben. Vooral zakelijke Instagram accounts zijn erg populair. Bedrijven hebben namelijk via Instagram tot 10 keer meer interactie met hun volgers. Heb je een Instagram account met veel volgers, dan kun je hier handig gebruik van maken. Hieronder leg ik je uit hoe je dit doet.

Geld verdienen met Instagram

Instagram is erg geschikt voor influencer marketing. Hierbij maken bedrijven of adverteerders gebruik van influencers (invloedrijke mensen). Het gaat dan vaak om Instagram met ontzettend veel volgers, maar ook om bekende mensen. Een influencer oefent een grote invloed uit op het aantal potentiële klanten van de adverteerder of het bedrijf. Een influencer plaatst in opdracht van het bedrijf of de adverteerder een post (foto of video) met begeleidende tekst. De post heeft altijd betrekking op de dienst of het product dat de adverteerder.

Het bekendste voorbeeld is de Amerikaanse Kylie Jenner. Ze heeft een Instagram account met meer dan 136 mln volgers. Opmerkelijk is dat ze zelf amper 150 mensen volgt. Bedrijven betalen tot €850.000 voor een post van Kylie Jenner.

Je weet hoe influencer marketing werkt. Tijd om ze bekijken hoeveel het jou oplevert en hoe jij je hiervoor aanmeldt.

Lees ook: geld verdienen met Youtube video’s

Hoeveel verdien je met Instagram volgers?

Met slechts 100 volgers kom je er niet. Bedrijven gaan jou dan echt niet betalen voor een Instagram post. Hoeveel volgers heb je dan wel nodig? Dit begint een beetje vanaf 50.000 volgers. Op dat moment val je onder de zogenaamde micro-influencers.

Sommige bedrijven vinden accounts met 50.000 volgers zelfs interessanter dan grote accounts met meer dan 1 miljoen volgers. Dit komt omdat de kleinere Instagrammers meer binding en interactie met hun volgers onderhouden.

Hoeveel verdien je met Instagram post? Instagrammers met een paar miljoen volgers ontvangen €5000 tot €8000 per post. De Nederlandse Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) heeft 11 miljoen volgers en vangt ongeveer €13.000 per post. Een echte GeldKip wat mij betreft!

Hieronder een overzicht van de verdiensten per post, ingedeeld naar het aantal volgers:

  • 0 – 40.000 volgers: €0 – €50
  • 40.000 – 100.000 volgers: €50 – €400
  • 100.000 – 500.000 volgers: €400 – €8000
  • 500.000 – 1 miljoen volgers: €8000 – €20.000
  • 1 miljoen – 5 miljoen volgers: €20.000 – €40.000
  • Vanaf 5 miljoen volgers: €40.000 – €50.000

Bovenstaande bedragen zijn gemiddelden. Een bedrijf kan besluiten om meer of minder te willen betalen. Houd er rekening mee dat het grote geld alleen voor bekende sporters en celebrities is weggelegd. Hier gaat het niet alleen om het aantal volgers maar vooral om de naam achter het Instagram account.

In de praktijk: geld verdienen met Instagram post

Hoe word je influencer op Instagram? Beroemdheden ontvangen vanzelf een verzoek, daar hoeven ze helemaal niets voor te doen. Ben je nog niet zo bekend en wil je geld verdienen met Instagram? Dan moet je eerst voor voldoende volgers zorgen. Misschien word je vanzelf ontdekt. In Nederland kun jij je met minimaal 500 unieke maandelijkse bezoekers aanmelden als influencer. Dit doe je via de website bloggerslijst.nl. Er zijn echter nog veel meer websites waarbij jij je kunt aanmelden.

Beroemd worden met Instagram? Lees het boek Henry Carroll, bekend fotograaf. Hij legt je uit hoe jouw Instagram account onder de aandacht komt. Bekijk het boek.

Benader zelf eens wat kledingmerken, fabrikanten of bedrijven. Zorg dat je alleen diegene benadert die ook bij jouw Instagram account aansluiten. Het heeft geen zin om een kledingmerk te benaderen wanneer je alleen foto’s over koikarpers plaatst.

Instagram influencer zijn is hard werken

Het klinkt als een droombaan: gezellig foto’s maken en hier ook nog veel geld mee verdienen. Toch moet je bedenken dat Instagram influencers hard werken. Voor die ene mooie foto op Instagram moeten ze de foto soms wel 250 keer opnieuw maken.

Is daar het perfecte moment voor een foto, dan moet de influencer zijn hele hebben en houden achter kunnen laten Dit betekent: je eten koud laten worden, de hond vergeten uit te laten en je kind krijsend achterlaten (bij wijze van spreken dan). Tip: heb je kids, dan kun je als bekende Instagram influencer ook vast wel een oppas betalen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.