Bijgewerkt: 27 maart 2023

Ben je pas bevallen? Wanneer je geen borstvoeding (meer) geeft dan kun je veel geld verdienen met de verkoop van moedermelk. Sommige vrouwen lukt het om hier jaarlijks € 25.000 mee bij te verdienen. Een lucratieve handel die zeker de moeite waard is. Het begon jaren geleden met doneren maar inmiddels is moedermelk verkopen heel normaal. Schaam je er dus niet voor om hier geld mee te verdienen.

Doelgroep van moedermelk

Je zou denken dat moedermelk verkopen bedoeld is voor baby’s. Ja en nee. Baby’s die om de een of andere reden geen borstvoeding kunnen krijgen worden voorzien van gedoneerde moedermelk. Dit gebeurt via de Stichting Moeders voor Moeders.

Mensen hebben door de jaren heen ontdekt hoe voedzaam moedermelk is. Door bodybuilders wordt het als een superfood gezien. Het is een eiwitrijk product dat helpt bij het herstel na een training en opbouw van spieren.

Geld verdienen door je borstvoeding te verkopen

Er zijn drie verschillende manieren om geld met je moedermelk te verdienen:

  • Verkopen aan grote fabrieken die er moedermelk voor premature baby’s van maken
  • Aan een farmaceutisch bedrijf verkopen die er een medicijn van maakt
  • Verkopen aan sporters of particulieren

Hoeveel je ermee verdient hangt van de doelgroep af, maar ook hoeveel melk je produceert. Kijk maar eens wat het je op kan leveren.

Moedermelk verkopen voor premature baby’s

Het minst verdien je wanneer je de melk verkoopt aan fabrikanten die er moedermelk van maken. Vooraf wordt je melk op ziektes en ongewenste stoffen getest. Ben je goedgekeurd? Dan heb je de mogelijkheid om je melk te verkopen. De fabrikant maakt er een geconcentreerd product van, bedoeld voor premature baby’s.

Deze melk is erg kostbaar en duur. Dit betekent dat je er ook een mooie vergoeding voor krijgt, maar altijd minder dan de andere opties. Wat het oplevert? In sommige gevallen niets, je doneert dan aan een goed doel. In andere situaties ongeveer 1 euro per 100 cc. Dat lijkt weinig maar je kunt per keer tot duizend cc kolven. Dat is toch een tientje per dag.

Verkoop je melk voor premature baby’s dan mag je niet ziek zijn of koorts hebben. Ook mag je niet recent zijn ingeënt met een levende stof, medicijnen gebruiken, een huidaandoening hebben of een virusinfectie.

De melk aan een farmaceutisch bedrijf verkopen

Er zijn bedrijven die moedermelk opkopen om hier een medicijn van te maken. Het is bijvoorbeeld ideaal voor mensen met de ziekte van Crohn. Of voor mensen met een allergie voor koemelk. Moedermelk wordt als een soort nieuw bloedplasma gezien. Het wordt nog in beperkte mate door wetenschappers ingezet, maar dit zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Wanneer je moedermelk aan een farmaceutisch bedrijf verkoopt ontvang je een vergoeding die tussen de 1 en 5 euro per 100 cc ligt. Dat kan dus heel erg wisselen. Nederlandse farmaceutische bedrijven zijn niet zo scheutig met vergoedingen. Terwijl ze er aan de andere kant wel ontzettend veel aan verdienen. Het loont dus om te kijken wat een buitenlands farmaceutisch bedrijf wil betalen.

Aan sporters verkopen

Geld verdienen met je moedermelk? Verkoop het aan sporters zoals bodybuilders. Ze zien moedermelk als een superfood dat ze helpt aan een betere spiergroei. Wanneer je er geen probleem mee hebt om je melk naar vreemden te sturen of te weten waar het aankomt, is dit een goede manier om er geld mee te verdienen.

Het levert ook nog eens veel meer op dan wanneer je het doneert of voor een habbekrats aan een bedrijf verkoopt. Je kunt tot wel 10 euro per 100 cc vragen. Stel dat je een jaar lang 1000 cc per dag verkoopt. Na een jaar heb je dus makkelijk € 36.500 bij elkaar gespaard. Daar kun je toch heel wat leuke dingen van doen.

Je moedermelk aan sporters verkopen doe je vaak via een speciaal platform, een forum of social media.

Aan mensen met een fetisj verkopen

Je verdient het meest door je moedermelk aan mensen met een fetisj te verkopen. Dit zijn mensen die er opgewonden van raken om moedermelk te zien, te ruiken of te proeven. Het is helemaal niet gek om een fetisj te hebben maar vaak wel lastig. Dit komt omdat anderen het niet (willen) begrijpen. Hoe kan het lastig zijn om aan het gewenste voorwerp of object te komen.

Je zal maar een fetisj voor moedermelk hebben. Hoe kom je eraan? Nou, via vrouwen die er graag geld mee verdienen. De verdiensten liggen op ongeveer 20 euro per 100 cc. Laat ik weer even uitgaan van een melkproductie van 1000 cc per dag. Dat levert je na een jaar een dikke € 73.000 op.

Sommige vrouwen hebben een ontzettend hoge melkproductie, soms wel het dubbele van normaal. Reken maar uit wat dit oplevert!

Oh ja, je kunt niet alles verkopen

Misschien ben je in je hoofd al hard aan het rekenen gegaan. Je hebt bekeken wat je melkproductie is en hoeveel je hier maandelijks mee kunt verdienen. Reken je niet rijk want het is niet zo dat je alle moedermelk krijgt verkocht. Mogelijk blijft een deel ongebruikt of onverkocht liggen.

Is het legaal om moedermelk te verkopen?

Ja, het is volledig legaal om je moedermelk te verkopen. Het is je eigen product en jij bepaalt wat er mee gebeurt. Of je nu aan een goed doel doneert of in de verkoop gooit, dat is jouw keuze. Iets dat niet mag is andermans moedermelk zonder toestemming verkopen.

Moedermelk doorverkopen? Dat mag soms wel, mits je er zelf ook voor hebt betaald. Maar wanneer je een (premature) baby hebt en je krijgt van het ziekenhuis moedermelk die voor de baby bedoeld is, dan mag je dit niet doorverkopen.

Je melkproductie verhogen

Je wil zoveel mogelijk geld verdienen met het verkopen van de moedermelk. Dan is het ook wel handig wanneer je een hoge productie hebt. Je verhoogt de melkproductie door tijdens het kolven goed te ontspannen. Wissel regelmatig van borst en masseer ze. Daarnaast is het begrijpelijk dat de productie hoger wordt naarmate je meer en vaker kolft. Dit is een kwestie van vraag en aanbod en je lichaam past zich hier automatisch aan.

Voor niet- zwangere vrouwen of voor vrouwen zonder kinderen is het ook mogelijk om moedermelk te produceren. Dit stimuleren kan handmatig of met behulp van hormonen gebeuren. Het is een proces dat enkele weken tot maanden duurt. Zonder het baren van een kind is dit een moeizaam proces dat vaak mislukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.