Bijgewerkt: 27 maart 2023

Om een inkomen van soms wel miljoenen euro’s, is dat mogelijk?

De meeste mensen zijn bekend met de wereld van cryptovaluta en blockchain-technologie. Je hebt vast wel eens gehoord van NFT’s. NFT staat voor Non-Fungible Token. Dit is een uniek, onvervangbaar digitaal object. Geldkip bespreekt wat NFT’s zijn, de geschiedenis ervan, wat je ermee kunt. Maar vooral hoe je geld kunt verdienen met NFT’s en de risico’s die eraan verbonden zijn.

Wat is een NFT?

Een NFT is een digitale asset die is opgeslagen op een blockchain-netwerk. De basiswerking is dus hetzelfde als crypto. Maar in tegenstelling tot crypto, die uitwisselbaar is met elkaar en een bepaalde waarde heeft, is een NFT uniek en onvervangbaar. Elk NFT-bestand bevat een stukje code dat informatie bevat over de eigenaar, de maker en de geschiedenis van het object.

Geschiedenis van NFT’s

De eerste NFT’s werden in 2017 op de Ethereum blockchain gemaakt. CryptoKitties was de eerste NFT-game die erg populair werd en waarin gebruikers virtuele katten konden verzamelen en verhandelen. Sindsdien zijn er steeds meer toepassingen ontwikkeld voor NFT’s, zoals digitale kunstwerken, muziek, video’s en zelfs tweets. Nagenoeg alles is via een NFT verhandelbaar.

Wat kun je allemaal met NFT’s?

NFT’s vertegenwoordigen digitale objecten te vertegenwoordigen. Dat kan van alles zijn, zoals kunstwerken, muziek, video’s, virtuele spelobjecten en tegenwoordig zelfs tweets. Door het gebruik van NFT’s krijgen deze objecten een unieke identiteit. Ze worden verhandelbaar als een echt eigendom. Het gebruik van NFT’s biedt mogelijkheden voor artiesten en creatievelingen om hun werk te verkopen én te beschermen tegen illegale verspreiding.

Waarom investeren mensen in NFT’s?

Sommige mensen investeren in NFT’s omdat ze geloven dat deze in waarde zullen stijgen. Anderen investeren omdat ze fan zijn van de artiest of maker van het digitale object. Ze bellen bijdragen aan de ondersteuning ervan. NFT’s zijn ook populair vanwege de mogelijkheid om eigenaar te worden van een uniek, onvervangbaar object en de status die daarmee gepaard gaat.

Hoe kun je geld verdienen met NFT’s?

Er zijn verschillende methoden om geld te verdienen met NFT’s. De meest gebruikte methode is NFT’s kopen en verkopen. Dit doe je op een NFT-marktplaats zoals OpenSea, Rarible en Nifty Gateway. Deze platforms maken het gemakkelijk om NFT’s te verhandelen, net als bij online marktplaatsen. Het is mooi wanneer je een NFT hebt die in waarde stijgt. Deze verkoop je later tegen een hogere prijs door.

Handelen in NFT’s

Wil je handelen in NFT’s dan is het belangrijk om eerst een digitale portemonnee aan te maken. Die heb je nodig om NFT’s te kopen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de portemonnee MetaMask, deze is ontworpen voor het gebruik van Ethereum en andere ERC-20 tokens.

Zodra je portemonnee is aangemaakt en de cryptovaluta hebt gestort, ga je op zoek naar NFT’s op een marktplaats.

Zo werkt het kopen van NFT’s

Om een NFT te kopen moet je eerst de marktplaats bezoeken. Vervolgens zoek je naar het object dat je wilt hebben. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg cryptovaluta hebt om de aankoopprijs te betalen. Nadat de transactie voltooid is, wordt de NFT naar je digitale portemonnee gestuurd. Op dat moment ben jij de eigenaar van het digitale object.

Zo werkt het verkopen van NFT’s

Wil je een NFT verkopen dan doe je dit ook via de marktplaats. Hier bied je je NFT te koop aan. Je bepaalt zelf de prijs en je wacht tot iemand het object koopt. Je hebt ook mogelijkheid om de verkoop actief via sociale media of andere kanalen te promoten. Zodra je de transactie hebt voltooid en de betaling hebt ontvangen, stuur je de NFT naar de koper en is de transactie voltooid.

De waarde van een NFT bepalen

Het kan soms lastig zijn om de waarde van een NFT te bepalen. De waarde hangt af van de populariteit van de maker, de kwaliteit van het digitale object en de zeldzaamheid ervan. Een NFT die is gemaakt door een beroemde artiest of die een zeldzaamheidswaarde heeft, kan een hogere waarde hebben dan andere NFT’s.

Het kopen en verkopen van NFT’s brengt risico’s met zich mee. Zo kan de waarde van een NFT snel dalen. Dit gebeurt als er geen vraag meer naar. Maar ook wanneer het aanbod op de markt groot er is.

Er zijn gevallen van oplichting bekend waarbij nep-NFT’s worden verkocht of waarbij de NFT niet wordt geleverd. Dan ben je je geld kwijt. Doe daarom alleen zaken met betrouwbare verkopers en marktplaatsen.

Rijk worden met de handel in NFT’s

Ja, het is mogelijk om geld te verdienen met NFT’s. Maar het is niet zo eenvoudig om er rijk van te worden. Net als bij andere investeringen moet je heel geduldig zijn en goed geïnformeerd over de markt en de trends. Het helpt om te investeren in NFT’s van bekende makers of populaire objecten. Deze hebben een grotere kans om in waarde te stijgen.

Zelf NFT maken

Misschien ben je creatief en wil je zelf NFT’s maken. Hier zijn verschillende platforms en tools voor.

Een van de meest populaire platforms voor het maken van NFT’s is OpenSea. Op dit platform maak je verschillende soorten digitale objecten. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, muziek en meer. Je kunt NFT’s koppelen aan fysieke objecten, zoals kunstwerken of merchandise. Zo creëer je een uniek aanbod.

Geld verdienen door je NFT’s te verkopen

Wanneer je zelf NFT’s maakt kun je ze verkopen op marktplaatsen zoals OpenSea, Rarible of SuperRare. Promoot je NFT’s op sociale media of andere kanalen. Hierdoor krijg je meer bekendheid en van groot je de kansen op een succesvolle verkoop.

De moeilijkheidsgraad van geld verdienen met NFT’s

Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met NFT’s. Aan de andere kant is het een hele uitdaging. Het vergt tijd en moeite om de markt te begrijpen en de juiste NFT’s te vinden. Bovendien kan de waarde van NFT’s sterk fluctueren. Dit betekent dat je de markt voortdurend in de gaten moet houden. Je moet bereid zijn om snel te handelen. Ook op momenten dat het misschien niet zo goed uitkomt.

Korte samenvatting

NFT’s, of niet-fungible tokens, zijn unieke digitale objecten die staan opgeslagen op een blockchain-netwerk zoals Ethereum. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals afbeeldingen, video’s, teksten of muziek. Het is een populaire manier om geld te verdienen. Mensen investeren in NFT’s vanwege hun zeldzaamheid, uniciteit en potentie om in waarde te stijgen.

Om geld te verdienen met NFT’s maak je eerst een digitale portemonnee aan en stort cryptovaluta. Je koopt en verkoopt NFT’s op een van de vele marktplaatsen.

Het maken van je eigen NFT’s is ook een manier om geld te verdienen. Dit vraagt wel veel tijd, moeite en creativiteit. Houd altijd rekening met de risico’s die gepaard gaan met de handel in NFT’s. Zoals waardevermindering en oplichting. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van een goede keuze. Heb je nog vragen of aanvullingen? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.