Bijgewerkt: 1 december 2023

Een passief inkomen met Pinterest.

Wist je dat social media ontzettend veel geld kan opleveren? Start met affiliate marketing via Pinterest. Vaak wordt gezegd dat je voor affiliate marketing een eigen website moet hebben. Dat hoeft dus niet! Pinterest is the place to be.

Een online inkomen genereren met Pinterest

Pinterest is een sociaal mediaplatform, al beweren ze zelf van niet. De waarheid ligt ergens in het midden. Enerzijds werkt het platform als een zoekmachine voor afbeeldingen. Aan de andere kant deel je afbeeldingen en doe je hier inspiratie op.

Eigenlijk is Pinterest een online prikbord. Afbeeldingen die jij mooi of inspirerend vindt sla je op. Dit doe je middels zogenaamde pins. Je pint de afbeelding op je digitale prikbord.

Pinterest wordt veel gebruikt door bedrijven. Hier promoten ze hun producten of diensten. Geld verdienen via Pinterest kan door je te richten op affiliate marketing. Laten we eens gaan kijken hoe je dankzij dit platform een online inkomen genereert.

Korte uitleg over affiliate marketing

Ben je nog niet bekend met affiliate marketing? Dit is een vorm van passief inkomen. Het houdt in dat je producten of diensten van merken of bedrijven promoot. Meestal verloopt dit via een speciaal netwerk. Je meldt je hierbij aan en gaat vervolgens een samenwerking met een of meerdere adverteerders aan.

Die adverteerders voorzien jou van promotiemateriaal. Achter het promotiemateriaal, en dat kan een stukje tekst of een afbeelding zijn, hangt een affiliate link. Die link is traceerbaar, zodat de adverteerder weet dat mensen via jouw link actie ondernemen.

Je plaatst deze link op een website, op social media of je deelt hem via e-mail. Wanneer anderen via je link iets kopen of zich ergens voor inschrijven dan ontvang jij een commissie. Hoe hoog die commissie is hangt weer van de adverteerder af. Meestal ligt de hoogte van de commissie tussen de 3% en 9% van de verkoopprijs van het product (of dienst). Maar dit kan oplopen tot meer dan 40%.

Affiliate marketing via Pinterest

Maar hoe werkt affiliate marketing via Pinterest dan? Eigenlijk heel eenvoudig. Je maakt een zakelijk account aan en meld je vervolgens bij een affiliate netwerk aan. Vervolgens plaats je afbeeldingen van producten die je wil promoten. Die plaats je natuurlijk op het platform van Pinterest.

Pinterest biedt je de mogelijkheid om linkjes bij een afbeelding te plaatsen. Wanneer iemand op je afbeelding klikt dan wordt hij doorgeleid naar het linkje dat hierachter hangt. Wil je geld verdienen via Pinterest dan zorg je dat jouw affiliate link aan de afbeelding vasthangt.

De voordelen van geld verdienen via Pinterest

Er zijn verschillende manieren om middels affiliate marketing een passief inkomen te genereren. Geld verdienen met Pinterest is een vrij eenvoudige manier. Dit komt omdat de doelgroep op Pinterest een koopintentie heeft.

Denk maar eens logisch na. Al die mensen die inspiratie op Pinterest zoeken doen dit met een doel. Ze willen hun interieur veranderen, zoeken inspiratie voor een nieuwe tuin, zijn geïnteresseerd in mode en beauty of iets anders dat met een aankoop te maken heeft.

Daarom is geld verdienen met Pinterest zo makkelijk. De mensen die jouw afbeeldingen bekijken zijn geïnteresseerd in de producten die je promoot.

Nadelen van affiliate marketing via Pinterest

Het is wel zo eerlijk om iets over de nadelen van affiliate marketing via Pinterest te vermelden. Een van die nadelen is dat Pinterest niet zoveel gebruikers heeft als Instagram, Facebook of TikTok. Het aantal gebruikers groeit jaarlijks een beetje, maar lang niet zo hard als bij die andere drie platformen.

Dit betekent dat je op Pinterest heel erg je best moet doen om op te vallen. Wellicht moet je via andere websites en social mediakanalen de aandacht op je Pinterest account vestigen.

Houd er rekening mee dat Pinterest geen verkoopkanaal is. Commerciële pins worden vaak genegeerd. Daarom moet je de focus op inspiratie leggen, niet op het promoten van producten of diensten. Ook moet je rekening houden met de doelgroep. Het zijn voornamelijk vrouwen die zich tot Pinterest aangetrokken voelen. Hierbij zijn ze voornamelijk op zoek naar visueel aantrekkelijke producten en trends.

Wanneer je echte mannenproducten promoot zoals scheerapparaten, aftershave of autoproducten dan is Pinterest niet het beste platform om geld mee te verdienen. Zoek in dit geval naar een social mediakanaal dat beter bij je doelgroep past.

Aan de slag met geld verdienen middels affiliate marketing

Ben je nieuwsgierig geworden of geld verdienen met Pinterest iets voor jou is? Laten we starten! Doorloop onderstaande stappen.

Maak een zakelijk account aan

Het is belangrijk dat je een zakelijk account op Pinterest aanmaakt. Wat is het verschil met een persoonlijk account? Een zakelijk account bevat meer functies, zoals het inzien van de statistieken en prestaties.

Zo maak je een zakelijk account aan:

 • Ga naar Pinterest (op desktop of via de app)
 • Klik op registreren en kies voor een zakelijk account aanmaken
 • Vul je e-mailadres en een wachtwoord in
 • Vul je leeftijd in
 • Vul alles in bij het gedeelte Je profiel opbouwen
 • Omschrijf je bedrijf
 • Geef aan of je op Pinterest wil adverteren

Je hebt nu een zakelijk account aangemaakt. Heb je al een persoonlijk account? Dan kan je dit omzetten naar een zakelijk account. Dit doe je eenvoudig via de instellingen. Vanuit je persoonlijk account kun je ook een gekoppeld zakelijk account maken.

Je Pinterest account vullen

Voordat je je aanmeldt bij een affiliate netwerk moet je eerst wat inhoud op je Pinterest account hebben. Deel dus alvast wat inspirerende afbeeldingen. Het is aan te raden om je eigen afbeeldingen te maken. Ga dus met je fotocamera aan de slag!

Onderwerpen die het op Pinterest goed doen zijn interieur, tuin, beauty, haarstijlen, bruiloften en mode. Maar ook DIY-projecten en knutselwerken. Verder zijn foto’s van recepten, drankjes en kunst erg in trek.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Heb je al wat in je account staan? Dan is het tijd om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Hierbij moet je bedenken dat niet elke adverteerder wil dat je iets via social media promoot. Je hebt keuze uit tientallen affiliate netwerken, zowel binnen als buiten Nederland. Ik noem er vijf op:

 • TradeTracker – een van de grootste Nederlandse affiliate netwerken
 • Daisycon – heeft een grote focus op performance marketing.
 • Awin – adverteerders in verschillende sectoren.
 • Webgains – sterke aanwezigheid in Europa en Azië.
 • Affilinet – oplossingen voor zowel adverteerders als publishers.

In het begin is het even uittesten via welk affiliate netwerk je het meeste verdient. Het kan namelijk dat het ene netwerk een hogere commissie biedt dan het andere. Of dat de uitbetalingen veel sneller verlopen.

Houd er rekening mee dat aanmelden bij een affiliate netwerk niet voldoende is. Vervolgens moet je je ook nog eens bij een individuele adverteerder aanmelden. Die bekijkt de content op je Pinterest account. Wanneer dit naar wens is dan wordt je als affiliate geaccepteerd. Daarom is het zo belangrijk om eerst je Pinterest account in orde te maken.

Producten promoten

Zodra je bij adverteerders bent geaccepteerd kun je beginnen met het promoten van producten. Dit doe je door opvallende afbeeldingen als pin te plaatsen. Vervolgens plaats je de juiste affiliate link bij je afbeelding.

Om je afbeelding onder de aandacht te brengen is het belangrijk dat je gebruikt maakt van de juiste hashtags. Heb je bijvoorbeeld een foto van een slaapkamer dan gebruik je hashtags zoals #slaapkamer en #interieur.

Wanneer je een product promoot ben je in principe verplicht om dit kenbaar te maken. Het gaat namelijk om een commerciële post (reclame). Je uit dit door gebruik te maken van hashtags als #spon #add #advertentie #partnership. Je hoeft niet al die hashtags te gebruiken, je kiest er gewoon één uit.

Blijf aan je Pinterest account werken

Wil je veel geld verdienen met Pinterest dan is het belangrijk dat je actief blijft. Deel regelmatig aantrekkelijke content. Niet al je content hoeft een affiliate link te bevatten. Dat kan voor anderen zelfs hinderlijk zijn. Aan te raden is om ongeveer 60% van je content uit normale pins te laten bestaan. De overige 40% kan een affiliate link bevatten.

Hoe word je succesvol met affiliate marketing via Pinterest? Allereerst zorg je ervoor dat je profiel compleet is. Gebruik een professionele profielfoto en voeg relevante informatie aan je bio toe.

Daarnaast is het belangrijk om je doelgroep te identificeren. Op Pinterest zitten veel vrouwen van 20-40 jaar. Maar het kan dat jouw doelgroep net wat anders of veel specifieker is. Maak borden aan die relevant zijn voor de doelgroep van jouw keuze.

Gebruik altijd aantrekkelijke afbeeldingen. Je moet creatief zijn om pins te maken die opvallen. Het helpt om felle kleuren te gebruiken. Zorg dat de beschrijving relevant is voor de producten die je promoot.

Wil je de interesse van je doelgroep wekken? Kijk of het mogelijk is om een kortingscode toe te voegen. Dit moet de adverteerder wel toestaan. Als laatste is het belangrijk om actief te blijven op Pinterest. Voeg regelmatig nieuwe content toe.

Conclusie

Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan hoeft dit niet altijd via een eigen website te zijn. Via social media is net zo makkelijk en soms zelfs veel leuker. Pinterest is een goed platform om geld te verdienen met affiliate marketing. Het is ideaal voor mensen die niet zo van bloggen houden. Maar wel van fotograferen of creatieve afbeeldingen maken.

Om geld te verdienen met affiliate marketing via Pinterest heb je veel bezoekers nodig. Hierboven zie je hoe je aan je Pinterest account blijft werken. Zorg dat je content oftewel de borden en pins die je deelt mooi en opvallend zijn. Hierbij speelt kwaliteit zeker een rol.

Het kan lastig zijn om veel bezoekers naar je pins te trekken. Vooral in het begin kan het aantal bezoekers tegenvallen. Blijf aan je account en content werken, dan komen die bezoekers uiteindelijk vanzelf wel. Een aantal bezoekers zal een product via jouw affiliate linkje kopen. Dit levert een mooi passief inkomen op.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.