Bijgewerkt: 27 maart 2023

Hoe kun je geld verdienen met Vinted?

Kleding kopen is leuk, maar kan een dure hobby zijn. Gelukkig is er een manier om geld te besparen én duurzaam te zijn: Vinted. In deze blog vertel ik wat Vinted is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je geld verdient met Vinted. Laten we op een leuke manier geld verdienen.

Wat is Vinted?

Vinted is een online marktplaats voor tweedehands kleding. Het werd in 2008 opgericht in Litouwen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste online marktplaatsen voor tweedehands kleding. Vinted is vooral op de Europese markt actief. Het brengt (particuliere) kopers en verkopers met elkaar in contact.

Voordelen van Vinted

Het gebruik van Vinted biedt zowel voor kopers als verkopers verschillende voordelen. De handel in tweedehands kleding is goed voor het milieu. Er belandt veel minder kleding vuilnisbelt. Voor kopers is het een leuke en goedkope manier om nieuwe kleding te kopen. Vaak betalen ze een fractie van de prijs in vergelijking met nieuwe kleding.

Een ander voordeel is het gemak. Met Vinted hoef je niet naar de winkel te gaan om kleding te kopen. Je koopt vanuit je luie stoel, waar en wanneer je wel. Ook is het een leuke manier om nieuwe stijlen te ontdekken of je eigen stijl te ontwikkelen.

Nadelen van Vinted

Geld verdienen met Vinted, werkt dat echt? Voor kopers is het soms lastig om de juiste maat te vinden. Jij als verkoper kunt natuurlijk niet alle maten aanbieden. Daarnaast is het soms lastig om aan de verwachting van kopers te voldoen. Ondanks een goede beschrijving bij de kleding van het dat de koper vindt dat de kleding in een slechtere staat is.

Sommige kopers vinden het vervelend dat ze de kleding niet eerst kunnen passen. Voor jou als verkoper is het lastig om hiermee om te gaan. Je wil immers niet de kleding versturen aan weer verplicht terug moeten nemen. Dat gaat ten koste van je winst.

Een ander nadeel is dat het verkopen van kleding aardig wat Geld tijd kost. Je moet goede foto’s maken, de kleding beschrijven en wachten tot iemand het wil kopen.

Kleding duurzaam recyclen

Wanneer je kleding verkoopt via Vinted dan draag je bij aan duurzaamheid. Met de handel in tweedehands kleding komt er minder op de vuilnisbelt terechtkomt. Dit is belangrijk omdat de textielindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is.

Geld verdienen met Vinted: het verdienmodel

Het verdienmodel van Vinted is simpel: als verkoper betaal je een kleine commissie aan Vinted. Uiteraard alleen bij verkoop van een item. Deze commissie varieert, afhankelijk van het land waarin je woont en het bedrag dat je vraagt voor het item.

In Nederland bedraagt de commissie 5% als je een item verkoopt voor minder dan €15 en 1,45 euro plus 12% van het verkoopbedrag als je het item voor meer dan €15 verkoopt.

De winst is voor jou

Als verkoper verdien je geld met het verkopen van je eigen kleding op Vinted. De opbrengst van de verkoop is volledig voor jou. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je een deel van je winst afstaat aan Vinted. Je zou die commissie eventueel in je verkoopprijs kunnen verwerken.

Onderhandelen in prijs

Zowel kopers als verkopers kunnen onderhandelen over de prijs. Vooral voor kopers is dit interessant, hiermee besparen ze op hun aankopen. Wil je items verkopen op Vinted? Denk dan over dit soort onderhandelingen na. Beter hier de prijs van het item hoger houden waardoor je nog onderhandelingsruimte hebt.

Tips als je geld wil verdienen met Vinted

Geld verdienen met Vinted kan erg lucratief zijn. Hieronder wat tips om je succes te vergroten of om meer te verdienen.

Maak goede foto’s

Het is belangrijk om goede en heldere foto’s van de kleding te maken. Zo krijgen potentiële kopers een goed beeld van wat je aanbiedt. Maak niet alleen foto’s van de kleding zelf, maar ook wanneer jij (of iemand anders) ze draagt. Vanwege privacy is het aan te raden om geen gezichten op de foto’s te tonen.

Controleer de kledingstukken

De kleding die je verkoopt moet in een goede staat zijn. Controleer dus alles op de aanwezigheid van gaatjes, vlekken en andere beschadigingen. Merk je dat er toch een gaatje of een vlekje in kleding zet? Vermeld dit dan eerlijk bij het product. Het is belangrijk dat je als een betrouwbare verkoper overkomt.

Verpak alles zorgvuldig

Zorg ervoor dat je de kledingstukken zorgvuldig verpakt. Gebruik een stevige envelop of doos en zorg ervoor dat het item niet kan beschadigen. Kies eventueel voor verzekerd verzenden. Hiermee voorkom je schade voor jezelf of de koper.

Maak gebruik van SEO

Het is goed om hoger in de zoekresulaten te scoren. Gebruik daarom de juiste zoekwoorden in de titel en beschrijving. Denk aan woorden als “vintage”, “uniek”, “hip” en “ontwerper”. Of andere woorden waarvan je weet dat potentiële kopers ze gebruiken.

Belasting betalen

De meeste mensen die geld verdienen met Vinted, geven dit niet aan de belastingdienst op. Wanneer het om hobbymatige verkoop gaat, en incidenteel, hoef je deze verdiensten ook niet op te geven. Het wordt een ander verhaal wanneer je er een parttime of fulltime inkomen uithaalt. Dan kan het wel verplicht zijn om je inkomsten bij je jaarlijkse belastingaangifte op te geven.

Hoe kan ik het verdiende geld van Vinted het beste besteden?

Als je geld verdient met Vinted, zijn er verschillende dingen om mee te doen. Je kunt het geld gebruiken voor de aanschaf van nieuwe kleding. Of betaal er je rekeningen van. Je kunt het geld ook opzij zetten voor een specifiek doel, zoals sparen voor een vakantie of het aflossen van schulden.

Conclusie

Vinted is een populaire app en website, bedoeld voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Het is een leuk platform om geld mee te verdienen. Je biedt unieke items tegen betaalbare prijzen aan. Daarnaast doe je mee aan het duurzaam recyclen van kleding. Het verdienmodel van Vinted is simpel en de winst is voor jou als verkoper.

Hier nog even de nadelen op een rij. Kopers kunnen maten op een verkeerde manier interpreteren. Of er is vraag naar een bepaalde maat die je niet aan kan bieden. Soms komt het voor dat een koper ontevreden is, ondanks je duidelijke beschrijving eens je moet met de koper overleggen of je het item terugneemt of met een andere oplossing komt. Maar je kunt ook helemaal niks doen: verkocht is verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.