Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wil je geld verdienen met YouTube dan heb je hier altijd een camera voor nodig. Je moet immers je video’s uploaden, anders valt er niets te zien. Wist je dat geld verdienen met YouTube zonder camera toch mogelijk is? Je hoeft dus niet te vloggen of in de openbaarheid te verschijnen. Voor velen de perfecte oplossing, want niet iedereen is zo ‘fotogeniek’.

Zo verdien je geld met YouTube

Eerst maar even naar de standaard methode om geld te verdienen met dit videoplatform. Wil je geld verdienen met YouTube, dan heb je een kanaal nodig. Binnen dit kanaal upload je al je video’s. Hoe meer video’s er online staan, hoe groter de kans dat je ook mensen aantrekt.

[do_widget id=custom_html-6]

Je wordt niet betaald voor het online zetten van je video’s. Wil je geld verdienen, dan zul jij je aan moeten melden bij het YouTube partnerprogramma. Hier zitten wel wat eisen aan, want je moet een minimaal aantal views en abonnees hebben.

Voor veel startende vloggers is dit niet te doen: ze krijgen simpelweg niet voldoende abonnees en views binnen. Toch zijn er andere manieren om via YouTube geld te verdienen. Bijvoorbeeld het promoten van producten of diensten.

Geld verdienen met YouTube zonder camera

Zie je het niet zitten om voor de camera te staan? Dan kun je nog steeds geld verdienen met YouTube zonder camera. Dit doe je door video content online te zetten en te verkopen. Je kunt ook als influencer aan de slag. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een videobewerkprogramma.

Daarnaast is het interessant om anderen content te laten maken en dit naar je YouTube account de uploaden. Op deze manier verdien je geld met YouTube zonder dat je ooit zelf een video maakt. Het team dat je om je heen bouwt geef je een deel van de opbrengsten of een vergoeding per video.

Wat ga je doen? Je maakt promotiefilmpjes, reportages of animatiefilmpjes. Hiervoor hoef je niet zelf in beeld te verschijnen. Enkele voorbeelden van geld verdienen met YouTube zonder camera:

  • Steden of vakanties promoten en dit aan gemeenten, reisbureaus of bedrijven verkopen
  • Animatiefilmpjes over gezondheid, financiën of iets anders maken en je aanmelden bij het YouTube partnerprogramma
  • Influencer worden van een of meerdere bedrijven of merken en diensten of producten promoten
  • Anderen overhalen om content voor jou te maken en dit op je YouTube kanaal te zetten

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, je kunt op veel meer manieren een inkomen uit YouTube halen.

Slimme tip: ontvang gratis content en verdien hier geld mee

De perfecte manier van geld verdienen met YouTube zonder camera: je laat het anderen doen. Je laat anderen dus niet het geld verdienen maar wel de content maken. Hierbij is het belangrijk dat je een groot netwerk opbouwt. Ben je bijvoorbeeld actief op social media of heb je een eigen website? Zorg dat je er meer trouwe volgers bijkrijgt.

Vraag je volgers of ze video’s willen maken en deze naar jou sturen. Vervolgens laat je die video’s op je videokanaal. Meld je aan bij het YouTube partnerprogramma of werk als influencer. Zo verdien je een hoop geld zonder dat je zelf ooit de camera aanraakt.

Er zijn bij deze methode wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het praktisch wanneer video’s om een bepaald onderwerp draaien. Heb je bijvoorbeeld een website of social mediakanaal over dieren, laat je volgers dan hun video’s over hun huisdier naar jou toesturen.

Ten tweede moet je rekening houden met de auteursrechten. Feitelijk mag je niet zomaar een video van iemand anders op jouw videokanaal plaatsen. Hier heb je toestemming van de auteur voor nodig. Zorg dat je deze toestemming schriftelijk verkrijgt, bijvoorbeeld via de e-mail of een contractje.

Als laatste is de oorspronkelijke auteur altijd gerechtigd om de video weer te laten verwijderen. Wil je dit niet, dan zou je de video’s eventueel kunnen kopen. Hierover meer in het volgende hoofdstuk.

Bekijk beste boeken over YouTube

Video’s voor YouTube laten maken

Je wil geld verdienen met YouTube zonder camera. In dit geval kun je video’s voor YouTube laten maken. Er zijn ook kant en klare video’s die je rechtstreeks via een website koopt. Het gaat dan om rechtenvrije video’s. Houd er in dit geval rekening mee dat iedereen deze video’s kan gebruiken en je hiermee dus niet uniek bent.

De beste manier is dus om video’s voor YouTube te laten maken. Dit is mogelijk vanaf ongeveer € 50 (student), oplopend tot € 200 of meer (via een bedrijf). Het is een kleine investering maar wanneer je hier veel mensen mee aantrekt haal je die investering er ook weer snel uit.

Een YouTube video laat maken betekent dat deze vooral conversiegericht moet zijn. De kijker moet namelijk worden overgehaald tot het ondernemen van actie. Bijvoorbeeld de website van de adverteerder bezoeken.

YouTube Cash Cow cursus

Er duiken steeds meer cursussen met betrekking tot het maken van winstgevende YouTubekanalen op. Een hiervan is de YouTube Cash Cow cursus, deze staat ook wel bekend als de Cash Cow Academy. Je leert technieken om een YouTubekanaal winstgevend te maken. Dit doe je door geld te verdienen met YouTube zonder camera. Je hoeft dus niet met je gezicht in beeld te verschijnen en ook niet over goede bewerkingsvaardigheden te beschikken.

Is de  Cash Cow Academy wat? Matig, de prijs is hoog en de inhoud van de training is niet vernieuwend. Deze cursus draait namelijk om YouTube cash cow channels. Dat zijn video’s die populair zijn en je geld opleveren. Helaas lukt dit maar weinigen, zelfs wanner je de allerbeste trainingen volgt. De kans is namelijk heel groot dat een ander jouw ideeën al heeft uitgewerkt.

Feitelijk kun je veel informatie over YouTube cash cow channels ook op het internet vinden. Maar wanneer je echt moeite hebt met je creativiteit, dan volg je gewoon een of andere training of cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.