Bijgewerkt: 27 maart 2023

De droom voor velen: aan geld komen zonder te werken. Wat zou het fijn zijn om maandelijks een volle bankrekening te hebben terwijl je hier weinig voor doet. Geld verdienen zonder te werken vanop 10 verschillen manieren. Hieronder zie je hoe je dit aanpakt.

1. Investeer in aandelen, obligaties of onroerend goed

Investeer in een beleggingsfonds of ETF (Exchange Traded Fund). Dit is een mandje van aandelen, obligaties of andere beleggingsinstrumenten. Hiermee profiteer je als belegger van de diversificatie. Tevens ga je voor professioneel beheer van je portefeuille.

Een andere manier om geld te verdienen zonder te werken is met peer-to-peer leningen. Je leent geld aan individuen of kleine bedrijven en verdient dit met rente terug.

Ook is het opbouwen van een passief inkomen via een online bedrijf of blog een mogelijkheid. Plaats advertenties op je website of verkoop producten en genereer inkomen zonder dat je actief werkt. Dit vergt vaak wel wat werk en tijd om op te zetten.

2. Verkoop je creatieve werken

Geld verdienen zonder te werken? Verkoop creatieve werken op online platforms zoals Etsy of Shutterstock. Deze platforms stellen je in staat om werken aan een wereldwijd publiek te verkopen. Zonder dat je zelf een fysieke winkel of galerie hebt.

Etsy is een populair platform voor het verkopen van handgemaakte en vintage items waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s. Verkopers zetten hun eigen winkel op en bieden hun producten aan miljoenen kopers over de hele wereld. Het platform biedt ook tools voor het beheren van bestellingen, het bijhouden van voorraad en het communiceren met klanten.

Shutterstock is een ander platform dat zich richt op de verkoop van stockfoto’s, video’s en illustraties. Fotografen en illustratoren uploaden hun werk naar het platform. Shutterstock verkoopt vervolgens licenties aan bedrijven en individuen die op zoek zijn naar visuele content. Fotografen en illustratoren verdienen geld op basis van het aantal keren dat hun werk wordt gedownload.

Het verkopen van creatieve werken op online platforms zoals Etsy en Shutterstock vereist dat je creatief talent hebt. Daarnaast produceer je kwalitatieve werken. Als je eenmaal een goede reputatie hebt opgebouwd en een loyale klantenkring hebt dan is dit een uitstekende manier om passief inkomen te genereren.

3. Start een YouTube-kanaal of blog

Op YouTube verdienen makers geld door middel van advertenties die worden weergegeven bij hun video’s. Om geld te verdienen met advertenties moet je je als maker aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma. Hierbij moet je voldoen aan de vereisten voor weergaven en abonnees. Adverteerders betalen YouTube om hun advertenties te tonen aan het publiek van de maker. De maker verdient een deel van die inkomsten.

Met een blog verdien je geld door advertenties te plaatsen. Dit doe je via advertentienetwerken zoals Google AdSense of Awin. Adverteerders betalen de netwerken om hun advertenties te laten zien op de website van de maker (jij dus) Jij verdient een deel van die inkomsten.

Daarnaast kun je ook geld verdienen met gesponsorde inhoud. Hierbij word je betaald voor het promoten van producten of diensten.

4. Bouw een app of een softwareprogramma

Bouw een app of softwareprogramma en verdien geld via licenties of advertenties. Met de groeiende vraag naar softwaretoepassingen biedt dit een geweldige kans om passief inkomen te creëren. Ook dit is geld verdienen zonder te werken.

Als je een app of softwareprogramma bouwt verdien je geld via licenties, waarbij gebruikers betalen voor het gebruik van je product. Je kunt er ook voor kiezen om advertenties in je app of softwareprogramma op te nemen. Je verdient dan geld te klikken of weergaven. Daarnaast kan je in-app aankopen toevoegen, zoals een premium versie van de app of extra functies

Het bouwen van een succesvolle app of softwareprogramma vereist programmeerkennis en expertise op het gebied van softwareontwikkeling

5. Verkoop producten via een e-commerce website

Op Amazon, Marktplaats of eBay kun je producten verkopen. Je biedt producten aan miljoenen potentiële klanten over de hele wereld. Je kunt ervoor kiezen om je eigen producten te verkopen, of verkoopt producten van andere leveranciers.

Amazon en eBay bieden verschillende opties voor fulfilment. Hierbij handelen ze de verzending en klantenservice af. Dit maakt het runnen van een e-commerce bedrijf nog eenvoudiger. Het stelt je in staat om passief inkomen te verdienen zonder dat je je zorgen maakt over de logistiek.

Je moet ervoor zorgen dat je producten van hoge kwaliteit zijn. Je maakt aantrekkelijke productpagina’s en je doet aan marketing om je producten te promoten.

6. Ontwikkel en verkoop online cursussen of e-books

Ben je een expert bent in een bepaald onderwerp? Maak een online cursus of e-book waarin je jouw kennis deelt en anderen helpt om nieuwe vaardigheden te leren. Je verkoopt je cursus of e-book verkopen via een platform of je eigen website.

Met online cursussen en e-books verdien je passief inkomen. Dit doe je doordat je de inhoud eenmaal creëert en deze vervolgens blijft verkopen Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de inhoud up-to-date blijft.

7. Koop en verkoop domeinnamen of websites

Een andere manier van passief inkomen is het kopen en verkopen van domeinnamen of websites. Dit wordt ook wel “domeinhandel” genoemd.

Je koopt domeinnamen die relevant zijn voor een specifieke niche of een populair trefwoord. Je verkoopt deze vervolgens weer aan mensen of bedrijven die geïnteresseerd zijn in die domeinnaam. Hetzelfde geldt voor websites: je ontwikkelt een website verkoopt deze aan iemand die geïnteresseerd is in het hebben van een website in die niche.

Om succesvol te zijn moet je enige kennis hebben van de markt en de waarde van domeinnamen en websites. Je moet ook creatief zijn bij het vinden van relevante en populaire domeinnamen en websites.

Een andere manier is investeren in domeinnamen of websites en deze te behouden totdat de waarde ervan stijgt. Het is belangrijk om te onthouden dat domeinhandel geen garantie biedt voor succes.

8. investeer in opkomende bedrijven in ruil voor aandelen

Angel investing houdt in dat je geld investeert in een startend bedrijf in ruil voor aandelen. Het idee is dat het bedrijf zal groeien en meer waard wordt, waardoor jouw aandelen meer waard worden en je een winstgevend rendement op je investering krijgt.

Om succesvol te zijn moet je bereid zijn om risico’s te nemen. Ook heb je enige kennis van het bedrijfsleven. Het is belangrijk om te investeren in bedrijven waarin je gelooft en die potentieel hebben om te groeien

9. Verdien geld via royalty’s op boeken of muziek die je publiceert

Als uitgever verdien je geld via royalty’s op de verkoop van boeken of muziek die je publiceert. Royalty’s zijn een percentage van de. Hoe meer boeken of muziek je publiceert en verkoopt, hoe meer royalty’s je verdient.

Om succesvol te zijn als uitgever moet je weten welke boeken of muziek populair zijn. Bouw goede relaties met auteurs en artiesten om overtuig hen om met jou samen te werken.

10. Koop en verhuur vakantiewoningen via platforms

Koop een woning op een populaire vakantiebestemming en verhuur deze aan toeristen. Dit doe je via platforms zoals Airbnb. Het voordeel van vakantiewoningverhuur is dat je inkomsten genereert zonder zelf de woning te gebruiken. Bovendien verhuur je de woning wanneer het jou uitkomt en gebruikt hem rest van het jaar zelf als vakantiehuis.

Je moet investeren in een aantrekkelijke woning op een populaire vakantiebestemming. De locatie is hierbij erg belangrijk: het moet een plek zijn die populair is bij toeristen en waar veel vraag is naar vakantiewoningen. Je moet ook bereid zijn om tijd en geld te investeren in het onderhoud van de woning en om ervoor te zorgen dat het aantrekkelijk blijft voor toekomstige huurders.

Vakantiewoningverhuur brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Houd rekening met eventuele schade of verlies van eigendommen en zorg dat je goed verzekerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.