Bijgewerkt: 27 maart 2023

Op zoek naar goed betaald werk zonder diploma? Gelukkig heb je niet voor alles een opleiding of diploma nodig. Met enthousiasme en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Ontdek goed betaalde banen die iedereen kan doen.

Werk waarbij je niet hoeft te studeren

Sommige banen vragen om een diploma. Dit heeft vaak met vereisten vanuit de overheid of de werkgever te maken. Denk maar eens aan medische beroepen, leerkrachten of werken binnen de financiële sector. Bij deze banen worden specifieke eisen aan opleiding gesteld. Sommige van deze banen betalend goed (advocaat, notaris, arts), andere beroepen leveren een gemiddeld salaris op.

Vergis je niet want banen zonder diploma willen ook aardig wat opleveren. Sommige ondernemers gaan zonder diploma aan de slag en weten uiteindelijk een vermogen bij elkaar te werken. Dit laat zien dat doorzettingsvermogen een grote rol speelt.

Liever in loondienst? Niet alle werkgevers vereisen een diploma. Hieronder goed betaalde banen zonder diploma. Ga jij solliciteren of begin je voor jezelf?

Goed betaald werk zonder diploma: overzicht

Bekijk hieronder welk werk jou aanspreekt. Voor dit werk heb je geen diploma nodig. Soms volg je gedurende je arbeidscontract een (interne) cursus of opleiding. Zo doe je toch nog de nodige kennis op.

Handelaar of verkoper

Geloof het of niet, veel jonge mensen hebben zich via de handel flink opgewerkt. Een goed voorbeeld hiervan is Warren Buffet, een van de rijkste mensen ter wereld. Als kind begon Buffet met de deur-aan-deur verkoop van allerlei producten. Op 11-jarige leeftijd kocht hij van zijn eigen verdiende geld zijn allereerste aandelen. Inmiddels heeft deze man een geschat vermogen van ruim 85 miljard dollar.

Goed, misschien ga je nooit zo ver komen, maar met handel valt aardig wat te verdienen. Ga AliExpress producten doorverkopen of meld je als zakelijke verkoper bij bol.com aan. Je begint klein en groeit steeds meer door. Zonder dat je hier een diploma voor nodig hebt: het gaat puur om je doorzettingsvermogen (en ook een beetje lef).

Werken in de horeca

Iedereen weet dat je als horecamedewerker hard werkt maar niet veel verdient. Het voordeel is dat je continu onder de mensen bent en geen diploma nodig hebt. Wil je een café beginnen? Ook hier heb je geen diploma voor nodig, maar wel een vergunning. Het gaat hier in ieder geval om een drank- en horecavergunning maar ook een exploitatievergunning. Mogelijk krijg je ook te maken met een terrasvergunning of omgevingsvergunning. Neemt niet weg dat je nog steeds geen diploma nodig hebt.

Blogger/ copywriter/ vertaler

Is je Nederlands perfect en ben je ook nog eens creatief? Begin je eigen blog website. Zo is GeldKip ook tot stand gekomen. Je kunt natuurlijk ook als copywriter aan de slag: hiermee schrijf je teksten in opdracht van bedrijven of websites. Is jouw Engels, Frans of Duits in geschrifte erg goed? Word dan vertaler, dit zijn namelijk de 3 meest gevraagde talen. Hierbij vertaal je Nederlandse teksten naar een andere taal, bedoeld voor buitenlandse websites. Wees niet bang: je hebt geen opleiding nodig om blogger, copywriter of vertaler te worden. Bovendien is dit ook nog eens goed betaald werk zonder diploma.

Zorgmedewerker

Werken in de zorg betekent vaak een diploma hebben. Toch geldt dit niet voor alle zorgberoepen. Voor logistieke werkzaamheden, thuiszorg (schoonmaak) of het rondbrengen van maaltijden heb je echt geen diploma nodig. Bij een aantal andere zorgberoepen kun je intern of externe een opleiding volgen. Kijk vooraf even wat er nodig is om als ongeschoolde zorgmedewerker aan de slag te gaan.

Postbezorger of pakketbezorger

Ook voor het rondbrengen van post of pakketjes heb je geen diploma nodig. Je werkt voor een bedrijf of als zzp-er. In dit laatste geval heb je meer vrijheid. Werk je als zzp’er, maak dan duidelijke afspraken met de opdrachtgever. Zorg ervoor dat het hier niet om een verkapte arbeidsrelatie gaat, iets dat onder postbezorgers veel voorkomt. Ook leuk: start je eigen koeriersbedrijf. Ook hier is geen opleiding voor vereist, wel heb je natuurlijk een bestelbus nodig.

Online marketeer/ SEO specialist

De online marketeer richt zich op de naamsbekendheid en het toeleveren van bezoekers of klanten naar een website, webshop of bedrijf. De SEO specialist houdt zich bezig met de vindbaarheid in zoekmachines. Naar dit beroep is veel vraag, terwijl je hier geen opleiding voor nodig hebt. Het gaat voornamelijk om jouw skills en ervaring.

Belegger

De succesvolle belegger verdient veel geld. Dit is dan ook met recht goed betaald werk zonder diploma. Iedereen kan starten, je moet alleen wél weten wat je doet. Beleggen vraagt om een goede voorbereiding en natuurlijk een investering. Om maar weer terug te vallen op Warren Buffet: deze man werd dankzij beleggen leggen stinkend rijk.

Vind je zelf beleggen te risicovol? Dan kun je ook terugvallen op een beleggingsmaatschappij of bedrijf dat zich hiermee bezighoudt. Hieronder twee bekende voorbeelden waarmee je een mooi jaarrendement behaalt.

In crypto handelen

Een andere optie is de handel in crypto. Vaak doe je dit voor jezelf, soms in opdracht van anderen. Met het laatste moet je een beetje voorzichtig zijn want wanneer je het geld van anderen beheert heb je vaak een vergunning nodig.

Voor jezelf in crypto handelen mag altijd, hier is geen diploma op kennis voor vereist. Het is aan te raden om eerst een kleine investering te doen. Maak jezelf wegwijs in de cryptocurrency wereld en krijg de smaak van het handelen te pakken. Maak een account op Bitvavo aan en handel de eerste € 1000 gratis. Een leuke manier om bekend te raken met crypto.

Werken op een boorplatform

Wil je op een booreiland werken? Hier verdien je veel geld mee én je hebt geen diploma nodig. Dit geldt in ieder geval voor de meeste vacatures. Houd er rekening mee dat werken op een booreiland zwaar is. Je werkt gemakkelijk 12 uur achter elkaar. Je moet mentaal en fysiek fit zijn. Bovendien ben je langere tijd weg van huis.

Er zijn verschillende offshore beroepen mogelijk waaronder general roustabout medewerker, painter of rougneck. Je verricht vooral veel lichamelijk werk, dus hop hop naar de sportschool om in conditie te blijven.

Top, dit waren weer een aantal goed betaalde banen zonder diploma. Zo gemakkelijk is het om goed te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.