Bijgewerkt: 27 maart 2023

Hoe fijn is dat: goed betaald werk zonder diploma. Want het volgen van een opleiding of cursus, dat zit er even niet in. Toch hoeft dit betaald werk niet in de weg te staan. Er zijn namelijk een aantal jobs die je heel goed uit kunt voeren zonder dat je een opleiding gevolgd hebt. Bekijk het in dit overzicht.

Het nut van een diploma

Vroeger was het hebben van een diploma heel belangrijk. Het bepaalde of je in aanmerking kwam voor een bepaalde functie. Tegenwoordig kijken werkgevers niet alleen naar diploma’s maar ook naar werkervaring en de skills. Toch zijn er een aantal jobs waarbij een diploma echt vereist is. Denk maar aan veel medische beroepen of banen waarbij je veel verantwoordelijkheid hebt.

Soms is een diploma dus een absolute vereiste. Toch is er goed betaald werk zonder diploma, dat scheelt weer.

Dit is goed betaald werk zonder diploma

Wat verstaan we eigenlijk onder goed betaald werk? Baantjes waarbij je het minimum inkomen verdient is natuurlijk niet zo goed betaald werk. Over het algemeen kun je zeggen dat beroepen waarbij het (fulltime) inkomen op € 36.500 bruto per jaar (of hoger) ligt onder goed betaald werk valt. Dit is inclusief vakantiegeld. Zonder vakantiegeld komt dit op een bruto maandsalaris van € 2800 uit.

Benieuwd naar het beste goed betaald werk zonder diploma? Ik zet de leukste en goedbetaalde jobs op een rij.

1. Webshop eigenaar

Een webshop behaalt een gemiddelde omzet van € 30.000 tot wel € 300.000 per jaar. Wil je hier een minimaal inkomen van € 2800 per maand uithalen dan moet je zorgen dat je een jaarwinst van zeker € 35.000 behaalt. Maar let op, een op de drie webshops heeft nog nooit winst behaald en de helft komt niet verder dan € 10.000 per jaar.

Het beroep webshopeigenaar kan goed betaald werk zonder diploma zijn maar alleen wanneer je hier veel tijd in steekt. Webshops met een goede omzet zijn namelijk van ondernemers hier fulltime mee bezig zijn.

2. Schoonmaker en glazenwasser

Ook voor deze twee beroepen heb je geen diploma nodig. Je moet er echter niet vies van zijn om badkamers, kantoren, kantines of toiletten schoon te maken. Als glazenwasser werk je vaak ook op grote hoogte. Wanneer je als particuliere schoonmaker werkt dan verdien je ongeveer € 15 per uur. Maar wanneer je als professionele schoonmaker of glazenwasser aan de slag gaat dan ligt het uurloon een stuk hoger.

3. Blogger en vlogger

 Dit is echt goed betaald werk zonder diploma! Je hebt hier namelijk helemaal geen opleiding voor nodig: iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is een computer en eventueel een vlogcamera.

Toegegeven, het is wel hard werken en niet iedereen verdient hier grof geld mee. Dit hangt namelijk helemaal van je inzet en je skills af.

Bij bloggen gaat het er voornamelijk om dat je goed vindbaar bent in zoekmachines. Hiermee bereik je een groot publiek en verdien je geld middels affiliate marketing. Als vlogger is het belangrijk dat je veel volgers of abonnees hebt. Ook hierbij verdien je geld middels advertenties. Maar ook het promoten van producten of diensten is een bron van inkomsten.

4. Influencer op social media

Het beroep influencer staat steeds meer in de picture. Dit komt omdat het een goed betaalde baan is waarbij je geen diploma nodig hebt. Je hebt wel een social media account met flink wat volgers nodig. Reken op minimaal 10.000 volgers maar bij 100.000 volgers word je pas echt interessant.

Als influencer promoot je producten of diensten voor bedrijven. Hier krijg je goed voor betaald, dit is wel afhankelijk van het aantal volgers en je bereik. Reken op een vergoeding vanaf € 50 per post. Dit kan al snel oplopen tot meer dan € 5000 per post.

5. Modellen werk

Heb je goede looks en de juiste lengte dan is modellenwerk misschien iets voor jou. Dit verdient in sommige gevallen behoorlijk goed. Maar wees hier wel voorzichtig mee want er vindt ook veel uitbuiting plaats.

Wil je model worden dan is het goed om je in te schrijven bij een modellenbureau. Ook het aanmaken van een Instagram account werkt erg goed. Deel regelmatig een mooie foto van jezelf, bedrijven weten je dan sneller te vinden.

6. Website bouwer

Het internet blijft maar groeien. Online vind je heel veel goed betaald werk zonder diploma. Denk maar eens aan het beroep websitebouwer. Enige kennis van HTML, PHP en CSS is wel vereist. Dit soort kennis kun je ook online opdoen. In veel gevallen bouw je een website in een van de populaire CMS-systemen zoals WordPress.

Per ontwikkelde website verdien je tussen de € 200 en € 2000. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van de websites en bijzonderheden.

7. Softwareprogrammeur

Ben je een beetje handig met programmeren, zoek dan eens een baan bij een software bedrijf. Wanneer je het goed aanpakt kan je zelfs bij Google of Facebook terecht! Het gaat daarbij voornamelijk om jouw kennis en ervaring, naar een diploma wordt minder gekeken.

De software programmeur verdient goed. Het salaris ligt op minimaal € 3000 per maand. Wanneer je voor een groot bedrijf als Google of Facebook werkt dan verdien je nog meer.

8. Fitness instructeur

Ben je sportief aangelegd? Als fitness instructeur heb je geen diploma nodig, het gaat voornamelijk om je sportiviteit en je ervaring. Je hebt als fitnessinstructeur verschillende mogelijkheden. Werk je in loondienst dan verdien je een standaard inkomen. Maar wanneer je als zelfstandige aan de slag gaat dan ligt je inkomen een stuk hoger. Dit kan zomaar boven de € 2800 per maand uitkomen.

9. Medewerker olieplatform

Als medewerker van een olieplatform ben je soms weken van huis, een beetje afhankelijk van de locatie. Ook maak je lange dagen, soms meer dan 12 uur achter elkaar. Maar het verdient wel ontzettend goed. Medewerkers van een olieplatform hebben een maandsalaris vanaf € 3000, vaak nog veel meer. En het mooie is: je  kunt in veel gevallen zonder diploma aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.