Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wil je goedkoop geld lenen tegen lage rente? Gelukkig is dat mogelijk! De rentes staan ook in 2020 historisch laag. Dit betekent dat je een stuk minder over je lening betaalt. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening, doorlopend krediet en minilening. Bekijk de mogelijkheden wat een lening jou kost.

Actuele rentestanden leningen

Een belangrijke tip: controleer altijd de actuele rentestanden van leningen. Deze vind je op verschillende websites terug. Houd er wel rekening mee dat er verschillende rentestanden zijn. Zo is er de rentestand voor hypotheken, spaarrente en leningen.

Er is ook nog zoiets als de maximale jaarlijkse kredietvergoeding plus wettelijke rente. De maximale jaarlijkse kredietvergoeding bedraagt 12 procent. Hier komt nog 2% aan wettelijke rente bij. Hiermee bedraagt de maximale kredietvergoeding 14% per jaar. Kredietverstrekkers mogen hier niet boven zitten.

Rente persoonlijke lening

Goedkoop geld lenen tegen een lage rente kan met de persoonlijke lening. Voordeel van de persoonlijke lening is de lagere rente ten opzichte van het doorlopend krediet. Dit zijn de overige voordelen van de persoonlijke lening:

  • leenbedrag direct op je rekening
  • vaste rente
  • vaste looptijd

Wat kost een persoonlijke lening? De rente schommelt tussen de 3,8% en 8,50%. Aanbieders zoals Rabobank, ING en Satander zijn over het algemeen duurder dan andere aanbieders. De volgende aanbieders zijn interessant:

Kredietgroep Nederland

Goedkoop geld lenen – lage rente: doorlopend krediet

Hoe zit het eigenlijk met het doorlopend krediet? Iedereen weet dat deze lening een hogere rente heeft. Dit komt omdat je met het doorlopend krediet continu geld kunt opnemen. Hoeveel je kan opnemen hangt af van de maximale kredietlimiet. Sinds 2019 mag het doorlopend krediet niet langer dan 15 jaar doorgelopen. Na deze periode stopt deze leenvorm. Je hebt dan de mogelijkheid om een nieuw doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten.

Zowel de rente als het maandbedrag staan bij het doorlopend krediet niet vast. Daarom is het doorlopend krediet niet altijd een goed idee. Weet je 100% zeker dat je regelmatig opnieuw krediet nodig hebt en dat je deze leenvorm kan terugbetalen? Dan kun je wel een doorlopend krediet afsluiten. Bij bovenstaande aanbieders kun je niet alleen voor de persoonlijke lening maar ook voor het doorlopend krediet terecht.

Minilening of minikrediet

De minilening op het minikrediet is razend populair. Voordeel van deze leenvorm is dat er geen BKR check plaatsvindt. Ook hoef je geen bewijs van inkomen aan te tonen. Hierdoor is de minilening laagdrempeligheid. Nadeel is het lage leenbedrag.

Je kunt tot maximaal € 1500 per keer lenen. Dit bedrag betaal je in een tot twee maandtermijnen terug. Overigens is het mogelijk om een bedrag vanaf € 100 te lenen. De minilening is dan ook vooral geschikt wanneer je af en toe een klein bedrag nodig hebt. Dankzij de minilening kun je goedkoop geld lenen tegen een lage rente. Weet je al wat je over een minilening betaalt?

[do_widget id=text-18]

De rente van de minilening ligt vaak tegen de maximale marktrente aan. Dankzij de korte looptijd merk je hier weinig van. Stel dat je € 100 leent. Bij een rente van 13,99% en een looptijd van een maand betaal je in totaal € 107 terug. Op zich valt dat wel mee. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je het geleende bedrag in een tot twee maanden terug moet betalen.

Ferratum was de eerste aanbieder van de minilening. Ze zijn nog steeds bekend, je kunt dus met een gerust hart een minilening bij Ferratum afsluiten. Een andere aanbieder is Saldodipje, ook hier sluit je snel en eenvoudig een minilening af. Hieronder vind je beide aanbieders:

Is geld lenen wel verstandig?

Soms kom je even wat geld tekort. Iedereen krijgt hier wel eens mee te maken. Wanneer je dit niet met (extra) inkomen kunt opvangen, zit er vaak niets anders op dan het afsluiten van een lening hierboven heb je gezien welke mogelijkheden er zijn. Ga wel altijd verstandig met een lening om. Zorg je de lening in zijn geheel kunt terug betalen.

Lukt het onverwacht niet om de lening terug te betalen? Neem zo snel mogelijk contact op met de kredietverstrekker. Vaak kun je een betalingsregeling afspreken. Heb je een minilening afgesloten en betaal je deze niet op tijd terug? Dan is de kans groot dat je een volgende keer geen geld meer kan lenen. Je moet dan naar een andere aanbieder.

Wanneer je een persoonlijke lening of doorlopend krediet niet aflost, kan dit gepaard gaan met hogere kosten. Houd hier rekening mee voordat je een lening afsluit. Denk vooral goed over de volgende zaken na:

  • looptijd van de lening
  • het totale leenbedrag
  • de rente
  • bijzondere voorwaarden

Short: Ferratum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.