,

Meer dan € 40.000 voor één bitcoin, dat is voor velen onbetaalbaar. Je kunt natuurlijk wel een klein stukje bitcoin kopen, maar echt snel winst behalen wordt dan lastig. Wat is de goedkoopste cryptomunt met potentie? Er zijn genoeg altcoins die in 2021 zeker potentie hebben om te groeien.

Onderstaande lijst is in willekeurige volgorde en zeker geen koopadvies. De goedkoopste cryptomunten die je hieronder ziet staan zijn bij een Nederlandse partij verkrijgbaar. Gewoon met iDEAL betalen en gebruikmaken van een gratis wallet, dit maakt het laagdrempelig voor iedereen.

Definitie goedkope cryptocurrency

Wat verstaan we onder een goedkope cryptomunt (cryptocurrency)? Alles onder de € 10 (per munt) zou je goedkoop kunnen noemen. Je hebt ook cryptomunten die minder dan een euro kosten, en zelfs nog een aantal lager dan 1 cent.

Waarom zou je voor de goedkoopste cryptomunt met potentie gaan? Hoe lager de prijs, hoe groter de kans dat de koers explosief stijgt. Koersstijgingen van meer dan 20% per dag zijn bij dit soort altcoins helemaal niet vreemd.

Dit is de goedkoopste cryptomunt 2021, maar wel met potentie

Hieronder vind je 7 keer de goedkoopste cryptomunt van 2021. Nogmaals, in willekeurige volgorde.

Gulden (NLG)

De eerste goedkoopste cryptomunt die je tegenkomt is de Nederlandse bitcoin, ook wel gulden genoemd. Deze munt is in 2014 opgericht en bestaat dus betrekkelijk lang. Dit is een gebruiksvriendelijke cryptomunt die digitale betalingen mogelijk maakt. Voordeel van gulden is dat hier een goed team achter zit.

Vanwege de toekomstige ontwikkelingen is dit zeker een cryptomunt met potentie. Helaas gaat het met de koers nog niet zo hard, maar wat niet is kan nog komen. Bijzonder is wel dat de koers minder afhankelijk is van de bitcoinkoers, iets dat je bij veel andere altcoins wel ziet.

Maximaal aantal guldens bedraagt 16,8 miljard. Dit lijkt tegenover bitcoin veel maar bedenk dat dit aantal munten eigenlijk te laag is voor dagelijks betalingsverkeer. Er kan dus zomaar schaarste en hiermee een flinke koersstijging ontstaan.

Qtum (QTUM)

Een cryptocurrency die je kunt zien als een mix van bitcoin en ethereum. De Qtum blockchain werkt met smartcontracts en een verbeterde schaalbaarheid. Eigenlijk is de hele blockchain van deze cryptomunt sterk verbeterd. Bovendien kost het goedkeuren van transacties minder rekenkracht en is deze cryptomunt hiermee energiezuiniger.

Nu we ons steeds bewuster worden van het hoge energieverbruik van bitcoin lijkt Qtum zeker potentie te hebben. Al helemaal wanneer je naar het maximaal aantal munten kijkt, die bedraagt namelijk 107,8 miljoen. Ook hierdoor zal er vroeg of laat schaarste ontstaan, wat zomaar voor een fikse koersstijging kan zorgen.

De koers van Qtum laat vanaf begin 2021 een mooie groei zien. In de periode januari tot maart 2021 is deze munt met maar liefst 141% aan waarde toegenomen. Het lijkt erop dat er in 2021 nog veel meer gaat gebeuren.

Dogecoin (DOGE)

Deze goedkoopste cryptomunt is ooit als grap ontwikkeld. Gewoon om te laten zien dat mensen hun geld willekeurig in cryptocurrency steken. Het grappige aan dit hele verhaal is dat de koers sindsdien alleen maar is toegenomen. Dogecoin heeft niet echt een doel maar wordt weer als speculatieve cryptomunt gezien.

Toch is dit een van de goedkoopste cryptomunt met potentie. Kijk alleen al naar de periode januari tot maart 2021. De koers ging van € 0,002 naar € 0,04. Dat is in drie maanden tijd een koersstijging van maar liefst 1990%. Voordeel van deze zeer goedkope cryptomunt is dat je snel winst kan behalen, want voor € 100 heb je er heel veel in je portefeuille.

Er zijn op moment van schrijven een dikke 128 miljoen van deze cryptomunten op de markt. Het maximale is onbekend. Zie dogecoin vooral als een speculatieve munt om even snel winst mee te halen. Mocht je echter een pakketje voor de lange termijn aanhouden, dan zou het zomaar een verrassing kunnen zijn wat je portefeuille straks waard is.

Groestlcoin (GRS)

Ook weer een interessante cryptocurrency voor de toekomst. Wat je misschien niet weet is dat het team dat achter deze cryptomunt wordt aangevoerd door een Nederlander. Het was de eerste cryptocurrency die werkte met SegWit in het protocol. Bovendien was het ook nog eens de eerste cryptomunt met het Lightning Network.

Het doel achter groestlcoin zijn de zeer lage transactiekosten. Bovendien verbruikt deze cryptomunt veel minder energie. Ook alweer iets voor de toekomst, want bitcoin is energieverslindend. Er zijn maximaal 105 miljoen van deze munten verkrijgbaar. De koers stijgt sinds 2020 langzaam maar gestaag. Dit laat zien dat er aardig wat potentie in Groestlcoin zit. Dit is zeker een cryptomunt om aan je portefeuille toe te voegen, waarschijnlijk voor de lange termijn.

Crypto.com Coin (CRO)

Steeds meer crypto bedrijven geven hun eigen cryptomunt uit. Zo ook de website/app van crypto.com. Waarom zou je investeren in crypto.com coin? Dit is een coin die je gebruikt op het cryptocurrency uitwisseling en betaalplatform. Deze munt vervangt de oudere MCO token.

Gezien de prijsstijging in het verleden zit er zeker nog groei in deze cryptomunt. Gedacht moet worden aan een groei van 100% tot 250% over een periode van 2-5 jaar. Maar, wanneer meer mensen deze cryptomunt gaan kopen, dan kan de koers veel sneller stijgen. In het eerste kwartaal van 2021 heeft deze goedkoopste cryptomunt een groei van 160% laten zien. Dat is helemaal geen slecht rendement.

Er zijn 100 miljoen van deze cryptomunten in omloop. Uiteindelijk zullen er 40,4 miljoen munten overblijven. Er gaan er dus ruim 60 miljoen verloren als gevolg van verbranden. Een normaal verschijnsel dat je bij meerdere cryptomunten ziet.

Digibyte (DGB)

In 2014 werd de bijzondere cryptomunt digibyte opgericht. Is dit de goedkoopste cryptomunt 2021? Ja hoor, ook deze cryptomunt kost op het moment van schrijven minder dan € 0,05 per stuk. Je kunt hier dus aardig wat van inkopen en voor de lange termijn wegzetten.

Digibyte richt zich voornamelijk op snelheid, beveiliging en decentralisatie. De koers stuitert al enkele jaren op en neer maar is in 2021 toch wat stabieler. Het eerste kwartaal van dit jaar was goed voor een groei van 155%. Ga daar met je spaarrekening maar eens mee concurreren.

Kijk je naar digibyte dan zijn er in 2021 ruim 14,1 miljard van in omloop. Dit zullen er maximaal 21 miljard zijn. Het is dus geen munt die uiteindelijk meer dan € 50 waard gaat worden maar wel iets om mooie winsten mee te halen.

Power Ledger (POWR)

De laatste in het rijtje goedkoopste cryptomunt met potentie. Dit keer de aandacht voor PowerLedger. Er is voor deze munt gekozen omdat hij een mooie groei laat zien. Deze munt maakt het voor consumenten mogelijk om overtollig opgewekte energie te verkopen aan andere consumenten. Dit gebeurt op het gedecentraliseerd handelsplatform van Power Ledger. Ook weer een munt die zich met energie bezighoudt.

Op het moment van uitgifte steeg de koers hard, daarna ging die onderuit. De koers bleef tot begin 2021 laag. Vanaf half februari 2021 zie je een duidelijke groei. In slechts drie weken tijd liet deze cryptomunt een groei van 125% zien.

Er zijn een dikke 999,5 miljoen van deze munten in omloop. Het is niet bekend hoeveel het er maximaal zullen zijn. Voor de korte termijn is deze goedkope cryptomunt een interessante investering.

Dat waren de 7 goedkoopste cryptocurrency 2021 met potentie. Probeer je portefeuille te spreiden, hiermee verminder je het risico op verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.