Bijgewerkt: 27 maart 2023

Met het goedkoopste sim only abonnement ben je voordelig uit. Benieuwd hoe je op je telefoonkosten bespaart? In dit artikel 5 handige tips.

Sim Only abonnement

Wat is een Sim Only abonnement? Dit is een los abonnement zonder toestel (smartphone). Je krijgt alleen een simkaart. Het toestel schaf jezelf aan (of heb je al).

Sim Only is altijd goedkoper dan een abonnement inclusief toestel. Dit komt omdat je bij een abonnement inclusief telefoon ook nog eens de aankoopkosten van het toestel afbetaalt. Dit gebeurt in maandelijkse termijnen, tegelijkertijd met je mobiel abonnement. Kortom: een sim-only abonnement is goedkoper.

Goedkoopste Sim Only abonnement vinden

Er is heel wat keus in Sim Only providers. De meest bekende zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Er zijn echter nog veel meer providers, kleiner en vaak goedkoper. Ga je voor het goedkoopste Sim Only? Lees dan zeker onderstaande tips door.

1. Bepaal het aantal belminuten

Het is heel belangrijk dat je vooraf je belgedrag bekijkt. Bel je zeer weinig, dan is het goedkoper om voor een abonnement met beperkt aantal belminuten te gaan. Hierbij heb je de keuze uit een sim only met 100 – 500 belminuten. De aangeboden belbundel hangt ook een beetje van de provider af.

Bel je erg veel? Ga dan voor een abonnement met onbeperkte belminuten. Bellen buiten je belbundel kost namelijk ontzettend veel. Dan ben je met een onbeperkte belbundel goedkoper uit. Twijfel je over je belgedrag? Bekijk hoeveel je de afgelopen 6 maanden hebt gebeld. Tel hier 10% – 15% per maand bij op. Een mooie richtlijn voor je nieuwe belbundel.

2. Mobiele data (internet)

Je bent het goedkoopste uit wanneer je een sim only abonnement zonder mobiele data neemt. Dan moet je er wel zeker van zijn dat je altijd en overal gebruik maakt van wifi. Helaas is dit in de praktijk vaak niet mogelijk. Kies een databundel die bij jou past. Ook nu weer heb je de keuze uit verschillende bundels, variërend van enkele MB’s tot onbeperkte data. Je begrijpt vast wel dat een grote databundel duurder is dan een klein pakketje.

Maak je gebruik van mobiel internet buiten je databundel? Bij sommige providers betaal je niets extra’s maar gaat de internetsnelheid flink omlaag. Bij anderen krijg je te maken met hoge kosten. Even goed opletten dus.

Samsung Galaxy A03 (2022) 

3. Contractduur van het abonnement

Het goedkoopste Sim Only hangt mede af van de contractuur. Providers geven korting bij contracten van 2 jaar. Bij een eenjarig contract betaal je vaak iets meer ga je voor flexibiliteit. Kies je voor een maandcontract? Dan liggen de kosten nog iets hoger. Voordeel is dat je maandelijks kunt opzeggen/ overstappen zonder dat dit je geld kost. Bij een een- of tweejarig contract zit je hier gedurende deze periode ook aan vast. Het is dus kiezen tussen flexibiliteit of korting.

4. Mobiele providers vergelijken

In Nederland zijn er meer dan 10 mobiele providers actief. Dit maakte de keuze een stuk lastiger. Wil je absoluut het goedkoopste sim only abonnement vinden? Vergelijk dan alle providers met elkaar.

Over het algemeen zijn KPN, Vodafone en T-Mobile de duurste. Wel vind je hier een uitstekende klantenservice. Vind je dit laatste minder belangrijk, dan ga je voor één van de goedkopere providers. Dit zijn onder andere Ben, Simyo, Simpel of Youfone. Een aantal van deze providers is onderdeel van de grotere providers. Niet dat dit wat uitmaakt, want dankzij deze handelsnamen ben je wel goedkoper uit.

De bekende mobiele provider Tele2 is in 2018 met T-Mobile gefuseerd. Tele2 blijft voorlopig zelfstandig onderdeel binnen T-Mobile. Handig om te weten: als klant van Tele2 maak je gebruik van het razendsnelle netwerk van T-Mobile. Opvallend is dat de sim only abonnementen van Tele2 een stuk goedkoper zijn dan bij T-Mobile.

5. Overstappen en nummerbehoud aanvragen

Niet direct een tip om te besparen op de telefoonkosten maar wel heel handig: nummerbehoud. Dankzij deze optie kun je eenvoudig naar een goedkopere provider overstappen. Hierbij behoud je jouw vertrouwt mobiel telefoonnummer. Zo blijf je altijd bereikbaar voor familie, vrienden of misschien wel klanten.

Hoe vraag ik nummerbehoud aan? Dit doe je via de website van je nieuwe provider. Regel eerst je nieuwe sim only abonnement. Geef bij de nieuwe provider aan dat je voor nummerbehoud gaat. Deze neemt contact met je huidige provider op. Binnen een aantal dagen ontvang je hier een bevestiging van. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, wordt je abonnement bij je huidige provider opgezegd. Dit is logisch, omdat je mobiel nummer van je huidige naar de nieuwe provider verhuist. Je kunt geen abonnement zonder telefoonnummer hebben, daarom word je lopende abonnement automatisch opgezegd.

Hanteert je huidige provider een opzegtermijn? Hier houdt de nieuwe provider rekening mee. vraagt dit voor de zekerheid wel altijd even na.

Met bovenstaande tips moet het zeker lukken om het goedkoopste sim only abonnement te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.