Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een goedkope kerstboom, je bent niet de eerste die hiernaar op zoek is. Waarom zou je ook veel aan een kerstboom uitgeven? Het leven is immers al duur genoeg! Ik zet een aantal goedkope kerstbomen op een rij, zowel echte bomen als kunstkerstbomen.

Verschil tussen een echte- en een kunstkerstboom

Ga je voor een echte boom of toch liever een kunstkerstboom? Beide hebben hun voor- en nadelen. Een kunstkerstboom heeft een lange levensduur, waardoor je op de lange duur geld bespaart. Koop je echter een kunstboom van slechte kwaliteit dan moet je deze na een paar jaar vervangen. Dit is minder leuk voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

Een echte boom ziet voor velen gezellig eruit, bovendien is deze goedkoper in aanschaf. Nadeel is het uitvallen van dennennaalden en het feit dat je na kerst met de boom blijft zitten. Plant je hem in de tuin of laat je hem verbranden?

Goedkope echte kerstboom

Zullen we eens gaan kijken wat een echte kerstboom kost en hoe je dit zo goedkoop mogelijk houdt? Dit betaal je gemiddeld voor een boom:

  • Met kluit: €10 – €40
  • Zonder kluit: €5 – €30

Ga je voor een goedkope kerstboom, dan ben je bij een boomkwekerij altijd voordelig uit dan bij een tuincentrum. Zonder kluit is goedkoper maar je hebt er minder lang plezier van. Dit komt omdat de naalden eerder uitvallen en je de boom eventueel niet in de tuin kunt plaatsen.

Prijs kunstkerstboom

Ga je voor een goedkope kunstkerstboom? Dat kan natuurlijk ook, hier heb je in ieder geval langer profijt van. Bij kunstkerstbomen draait het vooral om kwaliteit. Een goedkope kerstboom gaat 3 tot 7 jaar mee. Tast je wat dieper in de buidel dan heb je een boom die wel 10 tot 20 jaar lang meegaat. Een en ander is ook een beetje afhankelijk van de manier waarop je met de boom omgaat.

De goedkoopste kunstkerstboom met een hoogte vanaf 125cm kost €22. Het duurste model komt al gauw op €300 uit. Hieronder wat kunstkerstbomen van goedkoop naar duur.

Let op het materiaal van de kunstkerstboom

Een kunstkerstboom is verkrijgbaar in een van de volgende materialen:

  • PVC
  • Polytheen/ polypropyleen
  • Kunststof
  • Metaal

Pvc is het meest verkochte materiaal. Dit is goedkoper dan polytheen en sterk genoeg om gedurende lange tijd opgevouwen te liggen. Een boom met polytheen naalden ziet er echter uit maar is wel duurder.

Een goedkope kerstboom van goedkoop kunststof zien er nep uit maar is wel ontzettend goedkoop. Dit soort bomen is leuk om buiten neer te zetten maar voor binnen weet het weinig sfeer.

Metalen kunstbomen zijn in opkomst. Ze hebben een apart design en een lange levensduur. De metalen kunstboom past vooral binnen het industrieel wonen.

Kerstboom kopen, waar kan ik terecht?

Voor een goedkope kerstboom van echt materiaal kun je bijna overal terecht. Je bent het goedkoopste uit wanneer je naar de boomkwekerij of de plaatselijke boer gaat. Voor €5 tot €15 haal je een mooie echte boom in huis. Bij tuincentra zoals Intratuin ben je duurder uit. Dit komt omdat het tuincentrum als tussenpersoon functioneert. Natuurlijk wil het tuincentrum aan de boom verdienen, waardoor je meer betaalt.

Wat is een kerstboom Nordmann?

Bij goedkope kerstbomen wordt vaak gezocht naar een kerstboom Nordmann. Wat is dit precies? Dit is een blauwgroene naaldboom die er vol uitziet. Dit type boom laat nagenoeg geen naalden vallen. Eigenlijk is dit het beste kerstbomenras. Het is dankzij de hoge kwaliteit helaas geen de goedkope kerstboom. Voor een model van 125cm hoog betaal je ongeveer €40 (zonder kluit). Wil je een boom van 200cm hoogte dan betaal je al snel €65. Een kerstboom Nordmann inclusief kluit is zelfs nog duurder.

Allergoedkoopste kerstboom: bij IKEA of Action?

Kerst 2019: een goedkope kerstboom bij de IKEA voor slechts €1. IKEA laat deze actie tussen eind november tot en met half december lopen. Het gaat hier om Nordmann kerstbomen. Waarom komt Ikea met de allergoedkoopste kerstboom? Omdat je in werkelijkheid €20 voor de boom betaalt. Bij aankoop van deze boom ontvang je namelijk een IKEA-tegoedbon ter waarde van €19 (alleen met de IKEA Family pas). De tegoedbon is leverbaar tussen 6 januari en 3 februari 2020. IKEA gaat ervan uit dat je dan toch wat extra spulletjes koopt en in het restaurant eet, zodat ze de vergeven korting er snel weer uithalen. De allergoedkoopste kerstboom van IKEA is niets anders dan een marketingtruc.

Dan is er nog de Action kerstboom. Natuurlijk gaat het hier wel om een kunstkerstboom. Wat moet deze goedkope kerstboom bij de Action kosten? Voor een kunstkerstboom met een hoogte van 180cm betaal je €24,95. Is deze boom van goede kwaliteit? Mwah, niet echt. Hij is niet zo mooi vol en gaat ook geen jaren achter elkaar mee. Toch is het een leuke aankoop wanneer je even krap bij kas zit. Heb je toch nog een goedkope kerstboom in huis.

Ads: bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.