Bijgewerkt: 27 maart 2023

Zodra de buitentemperatuur boven de 25 graden komt, is het heerlijk zwemweer. Op zoek naar goedkope zwembaden met pomp? Kies niet alleen voor de laagste prijs maar ook voor een goede kwaliteit. Hiermee voorkom je achteraf een hoop ellende. Je ontvangt 7 tips en voorbeelden van voordelig geprijsde zwembaden.

Zwembad kopen: waar moet je opletten?

Er zijn 4 typen zwembaden:

 • Opzetzwembad
 • Houten zwembad
 • Metalen zwembad
 • Bouwkundig zwembad

Het opzet zwembad heb je binnen een half uur tot 2 uur geplaatst (met twee personen). Na de zomer breek je dit bad weer af. Houten zwembaden kun je gedeeltelijk of geheel ingraven, maar ook bovengronds plaatsen. Dit bad breek je niet af maar is eventueel wel verplaatsbaar. Ditzelfde geldt voor het metalen zwembad. Alleen een bouwkundig bad is niet verplaatsbaar. De goedkoopste oplossing voor een zwembad in je tuin? Een opzet zwembad met pomp.

Goedkope zwembaden met pomp

Er zijn veel verschillende soorten goedkope zwembaden met pomp verkrijgbaar. Ga je voor een opblaasbaar model of een frame pool? Welke pomp past bij het zwembad? Natuurlijk kijk je ook naar de prijs (anders ben je geen GeldKip). Om jou te helpen met de aanschaf van een goedkoop zwembad met pomp én de kosten laag te houden, ontvang je 7 nuttige tips.

1. Een frame pool is steviger

Een opblaas zwembad is zeer goedkoop maar niet altijd stevig. Vooral met kleine kinderen of huisdieren (hond, kat) loopt je opblaasbaar zwembad meer risico op beschadiging. Het frame pool is een stuk steviger en goed bestand tegen zonlicht, hagel of scherpe voorwerpen. De moderne frame pools zijn goed betaalbaar. Dit maakt de keuze een stuk gemakkelijker.

Tip: kies voor een Intex frame pool. Deze goedkope zwembaden met pomp zijn van een zeer goede kwaliteit en ook nog eens voordelig geprijsd. Om je een idee te geven:

2. Kies voor een complete set inclusief filterpomp

Een losse filterpomp kost tussen de €40 en €60. Kies je voor een zwembad inclusief filterpomp, dan ben je een stuk voordeliger uit. Bovendien is de filterpomp afgestemd op de inhoud van het zwembad. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar een geschikte pomp. Hieronder twee goedkope zwembaden met pomp:

Intex Metal Frame Set Zwembad Ø 305 cm Incl. filterpomp

Bestway Fast Met Filterpomp (Ø244 x 66 cm) – Opblaas zwembad

3. Opblaasbaar kinderzwembad voor de kleintjes

Een groot zwembad is niet geschikt voor kleine kinderen. Laat ze op een veilige meneer genieten van verfrissend water. Kies voor een opblaasbaar kinderzwembad. Deze zet je gewoon naast het grote zwembad, zodat je toch toezicht kan houden. Een opblaasbaar kinderzwembad heeft geen filterpomp nodig. Hierdoor hou je de prijs laag. Gemiddeld betaal je voor een kinderzwembad of babyzwembad tussen de €9 en €25.

4. Onderhoud van het zwembad: schoon water

Voldoende keus in goedkope zwembaden met pomp. Vergeet hierbij het onderhoud niet! Slecht onderhoud jaagt je alleen maar op kosten. Vooral bij grotere zwembaden is goed onderhoud belangrijk. Dit doe je zo:

 • Gebruik alleen leidingwater
 • Houd het water met chloortabletten vrij van bacteriën
 • Meet regelmatig de pH-waarde
 • Bestrijd algen met anti alg (wekelijks gebruiken)
 • Laat de filterpomp zoveel mogelijk draaien
 • Schep dagelijks met een netje het grove vuil uit het water
 • Dek het zwembad na gebruik af

Chloortabletten voor het zwembad bestel je online. Je betaalt ongeveer €39 per 50 chloortabletten. De goedkopere kosten ongeveer €22 per 180 stuks. Ook hiermee bespaar je op de kosten.

5. Kies een goede ondergrond

Heb je al eens aan de ondergrond van je zwembad gedacht? Vooral bij een opblaasbaar zwembad is dit belangrijk. Liggen er steentjes of scherpe voorwerpen op de grond, dan zorgt dit voor beschadiging van het zwembad. Maak de ondergrond geheel vrij van takken, steentjes en andere oneffenheden. Plaats het zwembad op een vlakke ondergrond en zeker niet op een hellend vlak. Mocht de ondergrond niet goed zijn, kies dan voor een speciale zwembad ondergrond. Goed voor het zwembad, maar zeker ook geschikt als looppad en isolatie. Voor vijf tegels van 60 x 60 cm betaal je rond de €20.

Bekijk de isolatie ondergrond

6. Zwembad afbreken

Zodra de buitentemperatuur onder 5 graden Celsius zakt, moet je het zwembad afbreken. Dit geldt in ieder geval voor het framepool. Het opblaasbaar zwembad breek je liever bij een temperatuur onder 10 graden Celsius af. Hiermee voorkom je schade. Berg het zwembad vorstvrij op en zorg dat muizen en ratten hier niet bij kunnen.

7. Goedkoop zwembad Action

Ook bij Action verkopen ze goedkope zwembaden, helaas wel zonder pomp. Het goedkoop zwembad Action is geschikt voor jonge kids of als badje voor je huisdier. Ideaal om mee te nemen op vakantie. Let er wel op dat de kwaliteit bij Action niet altijd perfect is. Dat hoeft ook niet wanneer je het zwembad toch maar één seizoen gebruikt. Koop je een groter zwembad bij de Action? Schaf hier dan een losse filterpomp bij aan. Zonder pomp is het water snel vies en kun je het hele bad leeghalen. Zonde van je tijd maar zeker ook van je geld. Voor water betaal je tussen de €0,84 en €1,28 per 1000 liter. Het is maar dat je het weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.