Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld verdienen met de handel in edelmetalen

Investeren in edelmetalen kan erg lucratief zijn. Misschien heb je wel eens gehoord van Gold Republic. Dit platform biedt een makkelijke en veilige manier om te handelen in goud, zilver, platinum en palladium. Maar is Gold Republic echt betrouwbaar en de moeite waard om te gebruiken? In deze review bespreek ik het platform van Gold Republic, inclusief de voordelen en nadelen, de kwaliteit van de edelmetalen, kosten en mijn eigen ervaringen.

Wat is Gold Republic?

Gold Republic is een online platform voor het verhandelen van edelmetalen. Dit bedrijf is Gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het platform is opgericht in 2010. Het heeft sinds de oprichting een goede reputatie opgebouwd.

Het platform biedt klanten de mogelijkheid om fysieke edelmetalen te kopen en verkopen. Ook heb je de mogelijkheid om edelmetalen in beveiligde en verzekerde opslagfaciliteiten op te slaan. Deze opslag vast te zitten in Zwitserland, Singapore en Hong Kong.

Het doel van Gold Republic is het democratiseren van de toegang tot edelmetalen. Het platform wil investeren in edelmetalen voor iedereen mogelijk maken.

Meer informatie over het bedrijf Gold Republic

Gold Republic is een private onderneming, opgericht door Tjeerd Schumann en Bart Brands. Het bedrijf heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank en staat onder toezicht van deze toezichthouder en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het heeft ook een zogenaamde ‘bullion dealer’ licentie, die is afgegeven door de Amerikaanse overheid. Dit betekent dat het bedrijf bevoegd is om edelmetalen te verhandelen in de Verenigde Staten.

Gold Republic heeft meer dan 10.000 klanten over de hele wereld en heeft een goede reputatie opgebouwd. Het bedrijf is transparant over de kosten en biedt een uitstekende klantenservice.

Hoe werkt het platform?

Het gebruik van het platform is vrij eenvoudig. Als nieuwe klant open je een account bij Gold Republic. Vervolgens stort je geld om in je account. Hiermee koop je edelmetalen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten edelmetalen waaronder goud, zilver, platinum en palladium. Deze worden in verschillende gewichten aangeboden.

Als klant heb je de keuze om je edelmetalen op te slaan in één van de beveiligde opslagfaciliteiten van Gold Republic. Of je kiest ervoor om de edelmetalen thuis te laten bezorgen. Het platform biedt ook de mogelijkheid om edelmetalen te verkopen en de opbrengst op je eigen bankrekening te storten.

Voordelen van Gold Republic

Een groot voordeel van Gold Republic is de toegang tot fysieke edelmetalen. Je investeert in fysieke edelmetalen zonder de zorgen omtrent opslag en beveiliging. Gold Republic heeft opslagfaciliteiten in Zwitserland, Singapore en Hong Kong. Je hebt dus de keuze om edelmetalen op te slaan op een locatie die het beste bij je behoeften past.

Een ander voordeel is dat je de edelmetalen thuis kunt laten bezorgen. Het is vooral fijn wanneer je de edelmetalen fysiek in handen wil hebben. Wel ben je dan zelf verantwoordelijk voor een veilige opslag.

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen. Bijvoorbeeld dat Gold Republic transparant en duidelijk is over de kosten. Het platform heeft geen verborgen kosten en de kosten voor opslag en verzekering worden duidelijk op de website getoond. Je betaalt alleen een commissie voor het kopen en verkopen van edelmetalen.

Gold Republic biedt een uitstekende klantenservice. Het bedrijf heeft een toegewijd team van klantenservicemedewerkers die klanten helpen bij vragen of problemen. Het bedrijf is ook actief op sociale media en reageert snel op vragen van klanten.

Nadelen van Gold Republic

Niet alles is goud dat blinkt, een leuke uitspraak die precies bij deze review past. Een van de nadelen van Gold Republic is dat het platform niet geschikt is voor korte-termijnhandel. Je moet rekening houden met de kosten voor het kopen en verkopen van edelmetalen, net als de kosten voor opslag en verzekering. Hierdoor is het niet geschikt voor snel handelen.

Een ander nadeel is dat de prijzen van edelmetalen op het platform niet altijd het goedkoopst zijn. Op sommige platforms vind je veel lagere prijzen. Hoe kan het dat Gold Republic soms duurder is? Dit komt omdat ze zich voornamelijk richten op de kwaliteit van de edelmetalen. Ze bieden een veilige en betrouwbare handelservaring. Dit speelt allemaal in het bepalen van de prijs mee.

Kwaliteit van de edelmetalen

Een belangrijk aspect van het verhandelen van edelmetalen is de kwaliteit van de edelmetalen. Gold Republic werkt samen met gerenommeerde leveranciers en mints. Het platform biedt edelmetalen van hoge kwaliteit. Het gaat hier om LBMA-gecertificeerde edelmetalen. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste internationale standaarden voor zuiverheid en kwaliteit.

Wat je over de kosten moet weten

Je betaalt altijd voor het verhandelen van edelmetalen op Gold Republic. Het platform rekent commissiekosten voor het kopen en verkopen van edelmetalen. Daarnaast betaal je voor Je opslag en verzekering. De kosten voor opslag en verzekering zijn afhankelijk van de locatie waar de edelmetalen worden opgeslagen. Maar ook van het gewicht van de edelmetalen.

De kosten kunnen variëren en in de toekomst worden aangepast. Kijk op de website van Gold Republic wat de actuele kosten zijn.

Betrouwbaarheid van Gold Republic

Een belangrijke vraag bij Gold Republic is de betrouwbaarheid. Over het algemeen is dit platform betrouwbaar. Het heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd. Er zijn weinig klachten van klanten, en als die er zijn dan worden ze goed afgehandeld. Het bedrijf staat onder toezicht van de AFM, de Nederlandse financiële toezichthouder.

Mijn ervaringen met Gold Republic

Als Geldkip handel ik in aandelen, cryptocurrency en af en toe ook in edelmetalen. Ik heb een enkele keer edelmetalen gekocht via Gold Republic. De bestelling verliep soepel en ik kreeg het op tijd geleverd. Ik had een vraag die netjes door het personeel werd beantwoord.

Ik ben zeker te spreken over de transparantie en betrouwbaarheid van dit bedrijf. De website is informatief en ze geven duidelijke uitleg over de kosten en risico’s van het investeren in edelmetalen.

Persoonlijk zou ik Gold Republic aanbevelen wanneer je geïnteresseerd bent in edelmetalen. Ik vind echter dat mijn lezers zelf moeten bepalen of ze hier edelmetalen willen kopen of verkopen. Daarom geef ik zeker geen advies maar leef je mijn persoonlijke Gold Republic review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.