Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iedereen lijkt rijk te worden met cryptomunten (cryptocurrency). Maar waar winners zijn staan aan de andere kant verliezers. Wil je geld verdienen met cryptocurrency zonder dat dit je iets kost? Gratis cryptomunten verzamelen kan iedereen. Ontdek maar eens hoe dat moet.

Cryptomunten minen

Veel cryptocurrency worden continu bijgemaakt, dit noem je ook wel delven oftewel mining. Bij sommige munten kan dit tot een beperkte hoeveelheid, andere coins worden oneindig uitgegeven. Hoe dan ook, cryptomunten minen betekent dat je gratis coins krijgt.

Hoe kan dat eigenlijk? Nou, transacties moeten worden goedgekeurd en de blockchain worden geplaatst. Hier is veel rekenkracht voor nodig. Door je computer voor deze rekenkracht in te zetten ontvang je een beloning in de vorm van munten.

In het begintijdperk kon je met minimale inzet best veel munten verzamelen. De moeilijkheidsgraad is tegenwoordig een stuk hoger. Dit betekent dat het minen veel energie kost. Aan de andere kant ontvang je naar verhouding weinig beloning. Maar wanneer de koers van een munt in de toekomst flink stijgt dan kan dit erg lucratief zijn.

Vanwege de hoge moeilijkheidsgraad heb je tegenwoordig wel een mining rig nodig. Die is zeker niet goedkoop, kijk maar eens wat hij kost.

Cryptocurrency staking

Transacties kunnen op twee manieren goedgekeurd worden. Ten eerste heb je POW oftewel Work of Proof. Hierbij is het nodig om actief munten te delven. Maar je hebt ook POS oftewel proof of stake. Dit betekent dat cryptomunten worden ingezet en gebruikt worden voor het goedkeuren van transacties.

Wanneer je cryptomunten een tijd vastzet (staken) dan ontvang je hier een beloning voor. Die beloning varieert van 1% tot wel 7% per jaar. Doe je toch niks met je cryptomunten dan bouw je op deze manier een mooi bedrag op. Al helemaal wanneer de koers in de tussentijd stijgt.

Tip: je cryptomunten zijn en blijven van jou. Het is dus niet zo dat ze verdwijnen, je kunt ze op elk moment weer oppakken en verhandelen. Uitgezonderd Gulden (NLG), die hebben als nadeel dat je de munten voor een bepaalde periode moet vastzetten. Liever niet doen!

Gratis cryptomunten verzamelen op een handelsbeurs

De derde optie om aan gratis cryptomunten te komen is door actief te handelen op een handelsbeurs. Normaal gesproken kopen mensen voor een bepaald bedrag aan en verkopen je munten weer met winst. Maar wil je gratis cryptomunten dan moet je het anders aanpakken.

Even een voorbeeld uit de praktijk. Je koopt voor € 100 aan HOLO (HOT) coins. Met de koers van 22 oktober 2021 ontvang je hier 12000 munten voor. Vervolgens wacht je tot de koers met 3% tot 10% stijgt. Je verkoopt weer voor een bedrag van € 10 maar dit keer minder coins. Stel dat de koers 5% is gestegen. Dan hoef je nog maar 11420 munten te verkopen om weer € 10 te ontvangen. 580 munten houd je zelf en stop je in een digitale portemonnee.

Bovenstaande herhaal je vaker achter elkaar. Het is een beetje speculeren en soms moet je bijkopen om uiteindelijk toch weer op winst uit te komen. Maar wie het goed aanpakt kan op deze manier gratis cryptomunten verzamelen. Het enige dat je nodig hebt is een handelsaccount en een startbedrag.

Er om vragen

Veel mensen op Twitter doen het: om cryptomunten vragen. Ze posten hun walletadres en vragen of iemand hier cryptomunten in wil storten. Soms heb je geluk en doet daadwerkelijk iemand dit. Maar dan is het ook echt geluk hebben want waarom zou een vreemde jou geld toestoppen?

Je kunt ook iets ruilen tegen gratis cryptomunten. Bijvoorbeeld een dienst, iets dat je nog op zolder hebt liggen en nooit meer gebruikt of een digitaal kunstwerk. Feitelijk verdien je dan geld in de vorm van cryptomunten maar hé, niemand die dat in de gaten heeft.

Bewaar je gratis cryptomunten goed

Regelmatig duiken er bendes op die voor miljoenen euro’s aan cryptomunten stelen. Meestal worden cryptomunten van een cryptoplatform gestolen. Daarom is het zo belangrijk om je munten veilig te stellen. Bewaar ze in een hardware wallet, daar kan niemand bij.

Alleen wanneer je ze wil verkopen verplaats je ze naar het handelsplatform. Let op want ook privé worden er vaak cryptomunten gestolen. Bijvoorbeeld omdat iemand je belooft dat je veel hogere winsten kan halen. Je moet dan naar die persoon je cryptomunten overmaken maar in werkelijkheid ben je ze voorgoed kwijt. Niet doen, controleer altijd naar wie je munten overmaakt en bedenk waarom je dit doet.

Belooft iemand je snelle winsten of gouden bergen? Ga er maar vanuit dat hier niets van waar is. Wil je gratis cryptomunten, dan volg je een van bovenstaande methoden. Dat is veel veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.