Gratis digitale krant lezen – zo doe je dat

Je bent helemaal weg van je favoriete digitale krant. Je krijgt een aantal artikelen gratis, daarna moet je een abonnement afsluiten. Er is echter een manier om gratis de krant te lezen.

Hét moment om in te stappen? Kies je platform.


Nederlandse ochtendkrant

De geschiedenis van Nederlandse kranten gaat terug tot voor de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn deze niet alleen als papieren versie maar ook als digitale krant verkrijgbaar. Deze lees je online via de website of in de app op je smartphone.

Het downloaden van de app is volkomen gratis. Afhankelijk van de krant moet je wel betalen voor het lezen van artikelen (nieuwsitems).  Dit kost je tussen de 99 cent en €2,99 per week. Lees je artikelen via de website, dan betaal je een vergelijkbaar bedrag.

Zorgeloos geld lenen

Aan het einde van je geld een stukje maand over? Snel geld lenen, vanaf € 100.

Regel het direct


Waarom betalen voor de ene krant en niet voor de ander?

Het zal je vast opvallen dat je voor sommige kranten moet betalen. Tenminste, nadat je eerst 5 artikelen gratis hebt mogen lezen. Er zijn echt ook digitale kranten waar je onbeperkt alle nieuwsberichten gratis leest. Waar zit hem het verschil? Iedere uitgever heeft zijn eigen verdienmodel. Sommige kranten halen hun winst uit de verkoop van advertentieruimte. Anderen doen dit door de verkoop van (digitale) abonnementen

Gratis krant lezen: zo doe je dat

Wil jij dagelijks de krant lezen maar hier niet voor betalen? Misschien ben je wel een GeldKip in wording, en dus altijd op zoek naar besparingen. Het is helemaal niet moeilijk om dagelijks de krant te lezen, zonder ervoor te betalen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is je webbrowser. Het maakt hierbij niet uit of je dit via de pc, tablet of smartphone doet. Je maakt dus geen gebruik van de app!

Zo kun je gratis de digitale krant lezen:

 • Open de webbrowser
 • Start een incognito venster
 • Ga naar de website van de krant
 • Lees je favoriete nieuwsitems
 • Sluit het incognitovenster af

Mocht je nog niet klaar zijn met lezen, dan kun je het incognito venster opnieuw openen. Je hebt dan weer de mogelijkheid om artikelen gratis te lezen.

Hoe werkt het incognitovenster?

Bij een incognito venster ben je (de naam verklapt het al) incognito. Dit betekent dat je surfgedrag niet wordt opgeslagen. Bij het afsluiten van dit venster worden automatisch alle cookies gewist. De krantwebsite werkt op basis van cookies. Zo onthouden ze hoeveel artikelen je hebt gelezen. Het bijhouden van jouw surfgedrag omzeil je dus met het incognitovenster.

Zo open je het incognito venster

Het maakt niet uit welke browser je gebruikt: ze hebben allemaal een incognito venster. Deze vind je zo:

 • Open de normale internetbrowser
 • Ga rechtsboven naar instellingen (3 puntjes)
 • Selecteer incognitovenster/ inprivate-venster

Dit werkt hetzelfde op desktop tablet of smartphone.

Werkt niet bij alle kranten

Helaas werkt het gratis lezen van artikelen via het incognitovenster niet bij alle kranten. Villamedia meldt dat NRC hier een blokkade op heeft gezet. Uiteraard heeft GeldKip dit uitgeprobeerd. “Ik kan gewoon gratis artikelen lezen, maar wel éénmaal per keer dat ik de anonieme browser opstart”.

Gratis digitale krant apps

Gelukkig zijn er ook een aantal leuke én gratis krant applicaties. Downloaden is gratis, het gebruik hiervan ook. Gratis krant lezen op tablet op smartphone? Dit doe je met een van de volgende 5 apps:

 1. Telegraaf

Verreweg de meest bekende digitale krant. Brengt meerdere malen per dag het nieuws uit binnen-en buitenland. Onbeperkt gebruik van de applicatie of de websiteversie van de krant. Met een abonnement lees je onbeperkt de EXTRA-artikelen.

 • De Volkskrant

Onbeperkt toegang tot alle nieuwsberichten. Goed in elkaar gezet en kleurrijk.

 • AD

Nieuwsapp, maar ook voorzien van televisiegids. Alles handig in één app.

 • RTL Nieuws

Algemeen nieuws uit binnen-en buitenland. Naast RTL Nieuws is er ook RTL Z. Deze staat bekend om het financieel nieuws.

 • NOS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en sport. Dit kan met de gratis NOS app.

Dit zijn de leukste gratis apps waarmee je de digitale krant leest. Natuurlijk zijn er nog veel meer. Zoek je nog andere manieren om geld te besparen? Kijk eens wat verder dan je neus lang is: op deze website vind je veel tips om een GeldKip te worden.


GeldKip is een blogger van midden 40. Eigen huis met zonnepanelen (heel milievriendelijk), gezin, bedrijfje én een hond. Droomt van rijkdom en zoekt naar duizend manieren om dat te bereiken. Al die tips en ideeën komen in de blogs tot leven. ✍️Schrijven kost tijd en geld. Daarom staan er in de artikelen soms affiliate linkjes die naar een product of dienst verwijzen. Hiervoor ontvangt GeldKip een vergoeding, waar niet jij maar de adverteerder voor betaalt.

Een gedachte over “Gratis digitale krant lezen – zo doe je dat

 • 23 november 2019 om 19:46
  Permalink

  Voor de Telegraaf website is er een betere methode dan steeds weer een incognito venster openen. Dat werkt als volgt. Installeer eerst voor Google Chrome de extension “History Eraser” (een eenvoudige Google search wijst u de weg naar die app). Start de app, u komt dan op het “eraser” dashbard uit, waar u opties kunt aanvinken. Selecteer voor de te erasen items alleen het vinkje “Delete local storage”. Laat alle andere vink vakjes in het “eraser” paneel leeg. Selecteer voor tijdsduur (een “pull down” menu op het eraser paneel) een tijdspanne van 1 uur. Selecteer ook “reload active tabs after cleaning” en “Close app after cleaning”. Laat verder alles onder “eraser” zonder vink. Verander niks onder het hoofdstuk “extra”, laat alles daar zoals het is (default). Als je nu naar een Telegraaf Extra artikel surft, krijg je de melding een abonnement te nemen. Klik vervolgens op de history eraser button (zichtbaar rechtsboven in je Chrome browser na installeren van history-eraser) en met een enkele key-klik wordt het Extra artikel dan gewoon leesbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *