,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geen zegeltjes sparen maar wél Guldens. Dan heb ik het hier over de cryptomunt Gulden. Van Nederlandse bodem, dus wel zo vertrouwd. Kun je hier een beetje geld mee verdienen? GeldKip dook in dit spaarsysteem.

Dit is Gulden

Je houdt van geld, het liefst contact in je hand. Of zichtbaar op je bankrekening. Hoe zit dit met Gulden? Dit is een digitale munt en valt onder de crypromunten.

De cryptomunt Gulden is het open source betaalmiddel, dat zich vooral op de Nederlandse markt richt. In 2014 opgericht door Rijk Plasman en nu onderdeel van een grote community. De koers hangt niet aan die van de euro of dollar, maar wordt bepaald door vraag en aanbod.

Er is veel te zeggen over deze munt. De een is dolenthousiast, terwijl de ander zich mateloos ergert aan het beleid van de oprichter (en de achterban). De website GeenStijl voegde in maart 2019 Gulden als betaal/ doneermiddel toe. Dit leverde de website wat stevige kritiek op, waarop GS een interview met oprichter Rijk Plasman publiceerde. Om het net even wat duidelijker te maken.

Investeren in cryptomunten

De een noemt het een investering, de ander een pyramidespel. Laten we voorop stellen: cryptomunten zijn géén pyramidespel. De koers is afhankelijk van de markt. Bij veel vraag stijgt de koers, bij (te)veel aanbod zakt de koers. Het klinkt eigenlijk heel simpel, en dat is het ook.

Er is nog geen duidelijke wetgeving omtrent cryptocurrency. Je wordt als burger ook niet beschermd tegen financieel verlies. Daarom is het verstandig om niet meer te investeren, dan je kunt missen. Wie niet zo van beleggen/ traden houdt, kan ook eens naar het Gulden Witness spaarsysteem kijken.

Het Witness spaarsysteem

Geen jarenlange Airmiles sparen of doffe zegeltjes plakken, het Gulden spaarsysteem biedt veel voordelen. Sinds 2017 is het Witness spaarsysteem van Gulden beschikbaar. Dit is alleen mogelijk voor mensen die al Gulden in bezit hebben. Door dit enige tijd vast te zetten, ontvang je nieuwe guldens. Met dit spaarsysteem kan iemand 3 tot 10% per jaar binnenhalen.

Een witness valideert in principe de transacties en fungeert als getuige. Omdat een witness betrouwbaar moet zijn, wordt er een inleg van guldens gevraagd. Zo weet iedereen op de blockchain zeker dat de witness bijdraagt aan een 100% veilig netwerk.

Geduld is een schone zaak

Het witness spaarsysteem vraagt wat voorbereidingen. Daarnaast kun je een bepaalde periode niet bij je guldens. Dit kan een risico zijn, bijvoorbeeld wanneer de koers plots hard stijgt. Op dat moment kun je de muntjes niet verkopen. Zakt de koers daarna weer en komen dan je guldens vrij, zit je mooi met een kater.

Aan de andere kant: doet de koers niet veel, dan heb je er wel mooi 3 tot 10% bij. Dat is in ieder geval meer dan je op een spaarrekening ontvangt.

Geld verdienen met Gulden: een goed idee?

Word je rijk van Gulden? Het is geen cryptomunt die wereldwijd bekend is. Ook de koers doet niet veel, en lijkt zich vooral met de Bitcoin koers mee te bewegen. Beleggen in gulden levert je alleen wat op wanneer je hier dagelijks mee bezig bent. Of wanneer je verdomd veel geduld hebt (en hoop dat de koers ooit flink stijgt).

Gulden is misschien geen middel om stinkend rijk mee te worden, maar brengt wél veel nostalgie met zich mee. Want hé, welke (aanstormende) GeldKip wil nu niet Gulden in bezit hebben? Het klinkt gewoon zo lekker.

Mij bedanken voor dit artikel (of alle andere artikelen?) Dat kan én mag. Doneer Gulden naar:

GacPZ6bJNBPFH9kQSML7TLXiTgaC62edLG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.