Bijgewerkt: 27 maart 2023

Hartstikke modern: handel drijven via internet. Denk hierbij aan de verkoop van producten maar ook het aanbieden van diensten. Voor handel drijven via internet heb je niet meer dan een computer en stabiele internetverbinding nodig. En natuurlijk een goed idee. Bekijk maar eens wat er allemaal mogelijk is.

Handel is zo oud als de mensheid zelf

Nederlanders zijn een echt handelsvolk. Maar handel is natuurlijk zo oud als de mensheid zelf. Vroeger ruilden we etenswaren, later ruilden we ook diensten. Iets verkopen is ook een ruilhandel: je ruilt producten of diensten tegen geld. Want geld is het meest bekende ruilmiddel.

Dankzij digitalisering is handel drijven via internet hartstikke populair. Bovendien is het ook nog eens goed toegankelijk: iedereen kan het. Ik laat jou zien hoe je effectief handel drijft via het internet.

Dit kun je verdienen met handel drijven

Handelen is erg lucratief, vooral wanneer je het goed aanpakt. Gedreven handelaars verdienen hier maandelijks duizenden euro’s mee. Dit is voor jou misschien niet mogelijk maar toch kun je je maandelijks een aardig bedrag mee binnenhalen. Gemiddeld liggen de verdiensten ergens tussen de € 200 en € 2000 per maand. Dit is natuurlijk een grote marge en ik leg jou uit waarom dit zo is.

De meeste webshops behalen een maandomzet van € 100-€ 300 per maand. Dit zijn webshops die zichzelf niet goed zichtbaar maken op het internet. Hierdoor blijft de grote omzet uit. Maar populaire en grote websites die goed vindbaar zijn die behalen een maandomzet van € 1000 of meer.

Zo werkt het ook met handel drijven via internet (e-commerce). Hoe beter de potentiële klanten of opdrachtgevers jou kunnen vinden, hoe groter de kans dat je de omzet verhoogt. Succesvolle handelaars behalen een omzet vanaf € 1000 per maand, oplopend tot meer dan € 5000 per maand.


Handel drijven via internet: een stappenplan

Je kunt niet zomaar beginnen met handel drijven via internet. Allereerst is het belangrijk om te weten waar je handel in gaat drijven. Er zijn zoveel producten en diensten, maar wat loopt nu echt goed? Ook de manier van handelen speelt een belangrijke rol. Daarom heb ik een stappenplan handeldrijven via internet gemaakt. Ga hiermee aan de slag en zorg voor dat grote succes.

Stap 1: bepaal je product of dienst

De e-commerce (handelen via internet) is alleen succesvol wanneer je een product of dienst verkoopt/aanbiedt. Bepaal vooraf wat je gaat verkopen. Richt je hierbij op producten of diensten waar veel vraag naar is. Maar je kunt het ook anders aanpakken, namelijk iets aanbieden dat nog niemand anders doet. In dit geval creëer je een behoefte bij potentiële klanten.

Stap 2: zoek naar de doelgroep

Rollators aan de jeugd verkopen? Dat gaat niet werken. Bij handel drijven via internet is het belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken. Je moet eerst de doelgroep bepalen. Hierna bekijk je hoe je deze doelgroep kunt bereiken. Jongeren vind je op populaire social media terwijl ouderen vooral via zoekmachines hun product of dienst zoeken. Daarnaast is er ook een verschil tussen consumenten en bedrijven.

Stap 3: een webshop of website

Handel drijven via internet kan alleen wanneer je een website of webshop hebt. Want via deze manier bied je jouw product of dienst aan. Natuurlijk kan dit ook via social media maar dit komt vaak een stuk onbetrouwbaarder over. Mensen willen weten wat ze kopen maar vooral bij wie ze iets kopen. Zorg dus voor een betrouwbare webshop of website.

Stap 4: online zichtbaarheid

Is het je wel eens opgevallen hoeveel websites er in Nederland actief zijn? Schrik niet maar dit zijn er meer dan twee miljoen! Het is de kunst om hier tussen gevonden te worden. Daarom zorg je voor een hogere notitie in zoekmachines. In veel gevallen kun je dit niet alleen. Je vergroot je online zichtbaarheid met goede content (teksten). Hier heb je een SEO tekstschrijver voor nodig.

Nu kun je natuurlijk denken: ik doe het zelf wel, dit bespaart in ieder geval op de kosten. Helaas schakelt jouw concurrent wel een SEO tekstschrijver in en staat boven jou in Google. Wil je die concurrent voorblijven dan moet je dus net wat slimmer zijn. Overigens werkt adverteren ook goed maar kan wel hoge kosten met zich meebrengen.

Stap 5: bepaal je winstmarge

Je hebt producten of diensten, een website en je bent online zichtbaar. Nu moet je nog je winstmarge gaan bepalen. Oftewel: hoeveel wil je verdienen met handel drijven via internet? Voor  het aanbieden van diensten moet je een uurtarief en hiermee een projectprijs bepalen. Voor producten moet je een verkoopprijs bepalen. Simpelweg ziet de uurprijs of de verkoopprijs er zo uit:

  1. Bepaal wat je maandelijks (bruto) wil verdienen
  2. Tel hier vaste kosten bij op (inkoop, verzending, huur, overige bedrijfskosten)
  3. Deel  dit totaalbedrag door het aantal te werken uren

Je hebt nu een uurtarief bepaald. Wil je dit omzetten naar een productprijs dan deel je het totaalbedrag aan maandinkomsten en vaste kosten gedeeld door het aantal te verkopen producten per maand. Dit zal vaak een inschatting zijn. Voor webshops is het heel normaal om een winstmarge van 20% te hanteren. Dit betekent dat je iets inkoopt voor € 5 en hier 20% aan verdient oftewel een verkoopprijs van € 6 (exclusief verzendkosten).

En als laatste: volhouden. Want alleen succesvolle ondernemers verdienen goed aan handeldrijven via internet.

Ads: OPR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.