Bijgewerkt: 27 maart 2023

Ben jij een aanstormende GeldKip die al een tijd twijfelt over de aankoop van bitcoin of andere cryptocurrency? Waarschijnlijk twijfel je al te lang. Tijd om knopen door te hakken! Dit begint met de vraag “heeft crypto toekomst?” Ja, er zit zeker toekomstmuziek in, maar wel met wat kanttekeningen.

STOP! Vandaag en de komende week handel je de eerste € 1000 gratis. Heb ik voor jou geregeld bij het leukste handelsplatform van Nederland en Europa.

De toekomst van crypto: eerst terug de geschiedenis in

Of iets toekomst heeft is alleen af te leiden uit de geschiedenis. Cola bijvoorbeeld, dit had toekomst. Het werd ontwikkeld als medische drankje maar werd uiteindelijk de meest populaire frisdrank ooit. In 2002 heeft Pepsi blauwe cola op de markt gebracht. Dat wist je niet he? Dat kan wel kloppen want niemand liep hier warm voor en het drankje verdween uiteindelijk weer.

Iets wordt dus geaccepteerd of compleet genegeerd. Van crypto kun je zeggen dat het geaccepteerd is. Dus: crypto heeft toekomst. Maar in welke mate dat is, dat hangt weer van verschillende factoren af.

Acceptatie: als wettig of onwettig betaalmiddel

Heeft crypto toekomst als betaalmiddel? Ja en nee. Het is ooit als betaalmiddel voor en door het volk bedacht. Dus zonder dat banken er grip op hebben. Ondertussen zijn er wat landen die zich bezighouden met bitcoin als wettig betaalmiddel. Wat nog niet wil zeggen dat de centrale banken het kunnen reguleren, want dat blijft lastig.

Wanneer steeds meer landen cryptocurrency gaan omarmen, dan klinkt er prachtige vioolmuziek. Helaas is dit voorlopig nog niet het geval. Naast de landen die bitcoin omarmen, zijn er ook steeds meer landen die crypto hekelen. Een verbod op minen omdat dit teveel energie kost tot het aan banden leggen van de handel, vanwege de financiële risico’s. Crypto heeft het nu in de toekomst niet makkelijk.

Vraag en aanbod

Of crypto toekomst heeft hangt ook van vraag en aanbod af. Zolang er meer vraag dan aanbod is, dan gaat het goed. Koersen stijgen en mensen blijven kopen.

Stijgende koersen worden altijd gevolgd door een correctie naar beneden toe, een bear market (grotere correctie) of een crash (totale paniek). Dat koersen tijdelijk of gedurende lange tijd dalen wil niet zeggen dat het game over is. Maar wel goed om even pas op de plaats te maken en te overdenken wat je precies wil.

Een duidelijk stijgende trend

Wanneer je naar het verleden, het nu en de toekomst kijkt dan is één ding duidelijk: er is een stijgende trend gaande. Cryptomunten zijn door de jaren heen duurder geworden. Dit geldt vooral voor de volgende populaire munten:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • The Sandbox
  • Decentraland
  • Cardano
  • Dogecin
  • Shiba Inu
  • Terra
  • Solana

… en vrijwel alle munten die in de top 50 staan. Wees wel voorzichtig met het klakkeloos aankopen van crypto. Sommige munten zagen er in het begin veelbelovend uit maar zijn uiteindelijk helemaal geklapt.

Gulden (NLG) bijvoorbeeld, een Nederlands initiatief uit 2014. Dit zou dé Nederlandse crypto worden en het ging in het begin ook hartstikke goed. Tot het hoogtepunt van december 2018, toen klapte de koers ineen. Sinds die tijd is gulden amper meer waard dan in 2014. Zo is het ook veel andere projecten vergaan, dus doe vooraf onderzoek.

Welke coin heeft de toekomst?

Ik mag dan wel een GeldKip zijn maar de toekomst kan ik niet voorspellen. De vraag welke coin de toekomst heeft is dan ook vragen welk lot de loterij gaat winnen. Maar om je toch een idee te geven: zoek naar coins met een hoog handelsvolume, waar veel over gesproken wordt op social media en waar een goed team achterstaat. Dit zijn drie indicaties om te achterhalen welke coin de toekomst heeft.

Een hypecoin heeft ook een hoog handelsvolume en er wordt veel op social media over gepraat. Maar dit wil niet zeggen dat dit volgend jaar nog steeds zo het geval is. Wanneer de munt niet echt een doel dient, dan zal die populariteit snel weer afzwakken.

De zin en onzin van technische analyses

Er zijn veel crypto ‘goeroes’ en vooral zelfbenoemde crypto-experts die regelmatig technische analyses delen. Complete onzin! Aandelen hebben een fundamentele basis en een onderliggende waarde. Het gaat een bedrijf goed of slecht, en je kunt er hoge of lage verwachtingen van hebben. Daar zijn technische aandelenanalyses op gebaseerd.

Crypto heeft helemaal geen onderliggende waarde. Je koopt een klein stukje computercode waarvan je hoopt dat een andere gek er nóg meer geld voor neerlegt. Die technische analyses zijn de grootste onzin. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de helft van die analyses achteraf niet kloppen. Dat is hetzelfde als kop of munt opgooien: stijgt of daalt de koers?

Laat je eigen crypto toekomst dus niet afhangen van dat soort analyses. En ook niet door Anneliese of Albert die beweren dat crypto de toekomst heeft. Wanneer het internet uit de lucht wordt gehaald en er een totaalverbod op crypto komt, dan valt er helemaal niet aan een cryptotoekomst te denken. Vertrouw daarom op je gezonde verstand en onderbuikgevoel. En een beetje geluk, meer heb je niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.