Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het aantal dropshippers groeit hard, pas je hier nog tussen?

Gewoon wat producten online aanbieden, geen kosten maken en wel flink verdienen. Dat is het idee achter dropshipping. Dit soort webshops en aanbieders schiet als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er duizenden Nederlanders die middels dropshipping online geld verdienen. Misschien loop je ook met dit idee rond. Heeft dropshipping nog zin? Soms wel, maar je moet dan een ander plan hebben.

Het aantal dropshippers in Nederland

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel mensen middels dropshipping hun geld verdienen. Toch kan ik hier wel een inschatting van maken. Allereerst het aantal webshops. Nederland telt meer dan 83.000 webwinkels. Per kwartaal komen hier 600 shops bij. Natuurlijk zijn er ook een aantal die verdwijnen, maar de groei is harder dan de afname.

Niet alle webshops doen aan dropshipping. De meeste webwinkels kopen hun eigen voorraad in. Geschat wordt dat ongeveer 5% van de webshops middels dropshipping producten aanbiedt. Dit percentage is niet zo groot.

Je moet echter weten dat er ook veel mensen zijn die producten middels dropshipping verkopen, zonder dat ze een webshop hebben. Ze bieden deze producten via social media of een platform aan. Het zijn er niet zoveel, geschat wordt dat ongeveer 3000 mensen in Nederland dit doen.

Je zou dus kunnen zeggen dat het aantal dropshippers in Nederland op ongeveer 7000 uitkomt.

Is dat veel concurrentie?

Nederland telt bijna 18 miljoen inwoners. Binnen 10 jaar zijn dat er 19 miljoen.  Toch zijn 83.000 webwinkels teveel. Dit verklaart ook waarom veel webwinkels te weinig omzet behalen. Alleen de grote reuzen zoals Zalando en Bol.com weten het te redden.

Met 7000 Nederlandse dropshippers is het de vraag of de concurrentie niet te groot is. Eigenlijk wel, maar met de juiste aanpak weet je jezelf te onderscheiden. Je kunt dan enorme omzetten behalen.

Het aantal jonge ondernemers neemt toe

Het is opvallend dat de gemiddelde leeftijd van dropshippers daalt. Er zijn steeds meer jonge ondernemers of jongeren die middels dropshipping geld verdienen. Dit komt omdat er ook wat cursussen zijn omtrent dropshipping. Jonge mensen die met een sportauto en een tropisch eiland lopen te pronken. Dat trekt vooral jongeren aan, ze willen dat ook en alles over dropshipping leren.

De waarheid is dat degene die de cursus aanbiedt veel geld verdiend. Terwijl de cursisten uiteindelijk met lege handen staan. Via een cursus leer je namelijk niet hoe je online geld verdiend. Dat doe je alleen met een slim idee. Gelukkig is Geldkip er voor jou: gratis tips en ideeën om online geld te verdienen. Laten we snel beginnen.

Dit is dropshipping

“Ja hallo, heeft dropshipping nog zin?” Had ik nog geen antwoord op deze vraag gegeven? Hier komt hij dan: ja het heeft zin, mits je een van onderstaande ideeën toepast.

Tip 1: Zoek naar producten die bijna niemand anders verkoopt

Je moet echt niet proberen om smartphones te verkopen, dameskleding of hondenmanden. Het probleem is dat veel mensen dit middels dropshipping aanbieden. Wanneer je de zoveelste bent die dit doet dan ben je niet onderscheidend genoeg. Je moet dus op zoek gaan naar producten die bijna niemand anders in Nederland verkoopt.

Het kan lastig zijn om te achterhalen welke producten populair zullen zijn. Gebruik hiervoor AliExpress. Kijk welke producten op dit moment zeer goed verkopen. Doe vervolgens onderzoek naar de Nederlandse markt. Hoeverre worden deze producten ook in Nederland verkocht?

Tip 2: Maak een opvallende webshop

Sommigen bieden hun producten via social media aan. Maar eigenlijk zou je een webshop moeten maken. En het liefst een zeer opvallende webshop. Zorg dat deze er net wat anders uitziet dan de standaard webwinkels. Kies bijvoorbeeld voor andere kleuren, opvallende afbeeldingen, grappige uitspraken, inspirerende video’s en andere zaken.

Het kan lastig zijn om je webshop anders te maken dan normaal. Misschien is het zinvol om met iemand hierover te brainstormen. Zo iemand die vol met creatieve ideeën zit. Maar let op dat je jouw ideeën niet met iedereen deelt. Iemand anders zou jouw idee over kunnen nemen waardoor je niet meer uniek bent.

Tip 3: Zorg dat je hoog in Google staat

Voor dit gedeelte moet je SEO oftewel zoekmachine optimalisatie toepassen. Creëer kwalitatieve en informatieve content. Maak een aantal blogs, die moeten zeer waardevol zijn. Door SEO toe te passen zorg je dat je webshop hoger in Google komt te staan.

Het belangrijkste is dat je nooit opgeeft. Het kan enkele maanden duren voordat je resultaat ziet. Soms ben je twee jaar verder voordat je voldoende verkeer aantrekt. Veel mensen geven voortijdig op en dat werkt in jouw voordeel. Laat die losers maar, jij bent een echte doorzetter.

Tip 4: Heel veel adverteren

Je moet je producten op laten vallen. Natuurlijk doe je dit via je webshop, op social media en je zorgt dat je hoog in Google staat. Maar dropshipping werkt pas echt goed wanneer je veel adverteert. Kijk eerst welke zoektermen mensen in zoekmachines invoeren. Vervolgens adverteer je op deze zoektermen. Maar natuurlijk alleen wanneer je producten aanbiedt die bij deze zoektermen horen.

Je kunt adverteren in zoekmachines, op andere websites of op social media. Soms is er ook goed om in een krant of tijdschrift te adverteren, hoewel dit weer geld kost. Grote webwinkels adverteren zelfs op televisie of radio. Je moet je wel een flink budget voor hebben.

Tip 5: Goedkoper dan anderen

Met dropshipping geld verdienen is zeker mogelijk. Klanten moeten wel een reden hebben om bij jou te kopen. Bijvoorbeeld omdat je unieke producten aanbiedt. Maar ook omdat je goedkoper dan anderen bent.

Meestal is de winstmarge bij dropshipping best wel groot. Die ligt ergens tussen de 15 en 40%. Dit kan omhoogschieten naar 60%. Soms moet je je winstmarge wat lager gaan bijstellen om ervoor te zorgen dat je goedkoper dan anderen bent. Doe dit, het trekt nieuwe klanten aan. Zorg wel dat je winst reëel blijft. Je moet jezelf niet in de schulden gaan steken.

Conclusie: heeft dropshipping wel zin?

Natuurlijk heeft dropshipping zijn! Het is een hele leuke manier om online geld te verdienen. Je hoeft er weinig voor te doen en je loopt nauwelijks risico. Het enige risico is dat je verantwoordelijk bent voor de producten die je verkoopt. Wanneer er iets kapot is dan moet je met een oplossing komen. Dat doe jij er niet de leverancier.

Ook ben je verantwoordelijk voor verzending. Natuurlijk zorgt de leverancier voor verzending, maar wanneer het pakketje niet aankomt dan moet je dit probleem oplossen. Bijvoorbeeld door het pakketje opnieuw te laten verzenden of de klant zijn geld terug te geven.

Er zijn dus van dingen waar je rekening mee moet houden. Maar met een goed plan van aanpak levert dropshipping je een mooi passief inkomen op. Heb je nog ideeën of vragen? Laat het in een reactie hieronder achter. Ik reageer vaak binnen een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.