Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het hebben van meerdere inkomstenbronnen is erg handig. Het biedt financiële stabiliteit. Ook helpt het je bij het opbouwen van vermogen. Maar hoe kom je aan meerdere inkomstenbronnen? In deze blog deel ik 10 tips.

Arbeidsloon, het meest gebruikelijke

Het standaard inkomen bestaat uit een vast salaris dat je voor je werk ontvangt. In sommige situaties wil je niet afhankelijk zijn van slechts één inkomstenbron. Je werkgever kan jouw loon verlagen (echt waar) of je baan beëindigen. Om jezelf te beschermen zoek je naar aanvullende inkomstenbronnen. Ook praktisch wanneer je behoefte hebt aan extra geld.

Winst maken

Een andere manier van inkomsten genereren is door winst te maken. Je zeg, makkelijker gezegd dan gedaan. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld het opzetten van een eigen bedrijf of het verkopen van producten via een online platform.

Een eigen bedrijf opzetten brengt meer risico’s met zich, maar kan wel veel financiële vrijheid bieden.

Geld uitlenen

Als je over wat spaargeld beschikt, kun je dit uitlenen aan anderen. Dit kan via traditionele methoden zoals het verstrekken van persoonlijke leningen. Of denk eens aan crowdfunding. Geld uitlenen levert soms hoge rendementen op. Het brengt ook risico’s met zich mee maar dat wist je vast al.

Aandeelhouder zijn

Hoe kom je aan meerdere inkomstenbronnen? Een andere methode is door aandeelhouder te worden. Dit betekent dat je een deel van een bedrijf bezit en dus recht hebt op een deel van de winst. Dit is vaak een lange-termijn investering zijn en je moet bereid zijn om risico’s te nemen.

Verhuren

Als je over een extra ruimte beschikt, zoals een ongebruikte kamer of een garage, kan je deze verhuren. Dit kan bijvoorbeeld via Airbnb of een vakantiesite. Of Marktplaats of een platform voor verhuur van je garage of parkeerplaats. Het is een gemakkelijke manier om extra inkomen te verdienen. Het vraagt geen zware investeringen, alleen af en toe wat onderhoud aan het object dat je verhuurt.

Doorbetaald krijgen na je werk

Sommige mensen verdienen extra geld met extra activiteiten. Dit doe je buiten je baan. Bijvoorbeeld artikelen schrijven of het ontwerpen van websites zijn. Met de juiste vaardigheden verdien je hier aardig wat mee.

Doorverkopen van producten

Ga op zoek naar koopjes verkoop deze voor een hogere prijs door. Zo eenvoudig is het. Duizenden Nederlanders doe dit en zijn hier succesvol mee. Doorverkopen doe je op marktplaatsen, social media of via je eigen webshop. Het vereist wat tijd en moeite om de juiste producten te vinden, maar het is een lucratieve methode.

Bied klussen aan

Gebruik online platforms waar je geld verdient met het uitvoeren van opdrachten. Ga freelancen op freelancer.nl, Upwork of Fiverr. Vul enquêtes in (verdient zeer slecht) of verkoop producten op Etsy of eBay. Laat het internet voor je werken.

Investeer in vastgoed

Heb je een spaarpotje opgebouwd of kun je wat missen? Investeer in vastgoed. Dit is een goede optie om extra inkomsten te genereren. Je koopt een woning, vakantiewoning of garagebox en verhuurt deze. Je kunt hem ook renoveren om te verkopen.

Handel in crypto

Dit is geen 100% veilige methode maar het biedt je wel de mogelijk om hoge winsten te behalen. Maak gebruik van een betrouwbaar (Nederlands) handelsplatform. Bijvoorbeeld Bitvavo. Je ontvangt bij aanmelding een bonus om de eerste 1000 euro gratis te handelen.

Meld je aan

  1. Maak een account aan en verifieer je identiteit volgens de KYC (Know Your Customer) richtlijnen.
  2. Stort euro’s of cryptocurrency in je Bitvavo-account via iDEAL, bankoverschrijving of cryptocurrency storting.
  3. Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen of verkopen. Bitvavo ondersteunt momenteel meer dan 70 verschillende valuta’s.
  4. Plaats een koop- of verkooporder voor de geselecteerde cryptocurrency. Je kunt de prijs en het volume van je order zelf instellen.
  5. Wanneer de order is gevuld, kun je de cryptocurrency in je Bitvavo-account opslaan of verzenden naar een andere wallet.

Leer jezelf nieuwe vaardigheden

Meerdere inkomstenbronnen zijn geweldig, maar vaak lastig te realiseren. Het leren van nieuwe vaardigheden helpt om meer geld te verdienen. Bijvoorbeeld met huidige baan of om een nieuwe inkomstenbron te vinden. Volg bijvoorbeeld een cursus om te leren programmeren.

Maak gebruik van je netwerk

Soms is het vinden van extra werk heel simpel. Vraag aan je netwerk of ze iemand kennen die op zoek is naar een freelancer of iemand die extra hulp nodig heeft. Wie weet wat dit oplevert.

Bespaar geld waar dit mogelijk is

Door geld te besparen op de kosten van levensonderhoud, houd je meer geld overhoud. Dit geld investeer je in nieuwe inkomstenbronnen. Bekijk bijvoorbeeld of je je maandelijkse uitgaven kunt verminderen. Doe dit onder andere door over te stappen naar goedkopere leveranciers.

Nog meer tips

Het hebben van meerdere inkomstenbronnen heeft veel voordelen. Het biedt financiële stabiliteit, helpt bij het opbouwen van vermogen en het bereiken van financiële doelen. Kies altijd iets wat het beste bij jou past. Maar ook waar je gepassioneerd over bent. Hier nog enkele tips:

Breng je sterke punten en vaardigheden in kaart

Welke vaardigheden of kennis heb je om extra geld te verdienen? Denk aan wat je leuk vindt en wat je goed in bent. Dit varieert van koken tot schrijven of het ontwerpen van websites.

Onderzoek de verschillende mogelijkheden

Er zijn veel manieren om extra geld te verdienen. Doe onderzoek naar welke opties het beste bij jou passen en welke het meest opleveren. Je wil er financieel op vooruit gaan.

Maak een plan van aanpak

Nadat je weet welke opties het beste bij jou passen, maak je een plan. Stel doelen en een tijdlijn op om je plan te bereiken.

Begin klein

Een goede tip: begin klein maar denk groot. Begin met één inkomstenbron en breid dit verder uit. Maar alleen als je er meer tijd en energie voor hebt.

Blijf gefocust

Het hebben van meerdere inkomstenbronnen kan stressvol zijn. Blijf gefocust op je doelen en houd je aan je plan. Doe eventueel een stapje terug. Niemand heeft er wat aan wanneer jij in een burn-out belandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.