Hoe kom je aan geld? Je hebt (tijdelijk) extra geld nodig. Het kan om €100 maar ook om duizenden euro’s gaan. Waar je het voor nodig hebt maakt me niet zoveel uit, wel hoe je eraan komt. Daarom geef ik je 5 tips om gemakkelijk of snel aan geld te komen.

Eerst je doel bepalen

Hoe kom je aan geld zonder te werken of hoe kom je aan geld voor een eigen bedrijf? Het is belangrijk om je doel te bepalen. Zo weet je ongeveer hoeveel je nodig hebt maar ook hoe je hieraan komt. Het maakt namelijk veel verschil of je €100 voor boodschappen nodig hebt of een bedrijf wilt opzetten.

Heb je het doel bepaald en weet je welk bedrag je nodig hebt? Gaat het om een eenmalig bedrag of heb je dit geld vaker nodig? Hieronder 5 mogelijkheden om aan geld te komen.

1. Een passief inkomen

Hoe kom je aan geld zonder te werken? Dit kan met een passief inkomen. Passief betekent dat je op dat moment niet werkt maar het geld wel binnenkomt. Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen te creëren:

 • Affiliate marketing
 • Beleggen
 • Verhuren
 • Royalties
 • Geld uitlenen
 • Investeren

Allemaal methoden om voor een passief inkomen te zorgen. Affiliate marketing werkt met advertenties of linkjes op je website. Wanneer websitebezoekers hierop klikken ontvang je een bepaalde vergoeding of commissie. Dit kan per click maar ook per lead of sales zijn. Beleggen is een mooie manier om je spaargeld te laten groeien. Dit geldt ook voor investeren of het uitlenen van je (spaar)geld. Met de verhuur van een kamer, vakantiewoning of misschien wel je auto komt het geld ook binnen.

2. Extra baan of thuiswerk

Wil je voor de lange termijn extra geld, zoek dan een baan of tweede baan. Ook thuiswerk is een goede manier om aan de extra geld te komen. Denk hierbij aan inpakwerk, schrijven of bloggen, vloggen, virtueel assistant of administratieve werkzaamheden. Ook producten zelf maken en verkopen van huis uit is interessant. Daarnaast kun je strijken, kleding verstellen of je aanmelden als telefonische verkoper.

Heb je een tweede baantje? Houd er dan rekening mee dat voor je 2e baan de algemene heffingskorting niet geldt. Hierdoor betaal je wat meer inkomstenbelasting.

3. Een lening afsluiten

Hoe kom ik aan geld wanneer ik niet (extra) kan werken of investeren? Heb je het geld op korte termijn nodig, dan lijkt een lening de beste oplossing. Er zijn grofweg drie soorten leningen die bij jou aansluiten:

 • Minilening
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet

Een minilening is vooral geschikt wanneer je een bedrag tussen de €100 en €1500 nodig hebt. Dit bedrag betaal je in één tot twee termijnen terug. Dankzij de korte looptijd ligt het rentebedrag een stuk lager dan bij de langlopende lening.

Kijk voor een minilening bij Ferratum of Saldodipje.

[do_widget id=text-18]

Met een persoonlijke lening leen je een bedrag vanaf €5000, oplopend tot grote bedragen. De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd, zodat je weet waar je aan toe bent.

Het doorlopend krediet heeft minder gunstige voorwaarden. Kies voor het doorlopend krediet wanneer je vaker geld wilt lenen.

Krediet Groep Nederland biedt zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet aan.

4. Start je eigen bedrijf

Nederland telt ruimen 1,9 mln ondernemingen (2019). Hiervan is 1,2 miljoen zzp’er. Dankzij fiscale voordelen is het nog steeds interessant om je eigen bedrijf op te zetten. Dit is dan ook een goede manier om aan geld te komen. Voordelen van een eigen bedrijf:

 • Veel vrijheid
 • Zelfstandig werken
 • Eigen uurloon bepalen
 • Je houdt netto meer over

Nadeel is dat je als ondernemer niet verzekerd bent tegen werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Je moet hier zelf verzekeringen voor afsluiten, die vaak erg duur zijn. De overheid wil dit soort verzekeringen in de toekomst verplicht stellen, misschien dat het dan een stuk goedkoper wordt.

5. Besparen op je uitgaven

Een van de meest logische methode om aan geld te komen: besparen op je uitgaven. We geven veel teveel aan energie, boodschappen, kleding en uitstapjes uit. Dit kan een stuk goedkoper, simpelweg door kritisch naar je uitgavenpatroon te kijken. Wees zuinig met energie, gas en water. De thermostaat kan best een graadje omlaag en het is ook niet nodig om onder de stromende kraan de afwas te doen.

Besparen op boodschappen en kleding scheelt ook al een hoop. Ga niet voor A – merken maar voor de goedkopere of huismerken. Dit geldt niet alleen voor boodschappen en kleding maar ook voor huishoudelijke producten, speelgoed en nog veel meer. Let wel goed op de kwaliteit, vooral wanneer het elektrische producten betreft.

Goedkope winkels zijn Primark (kleding), Action (huishoudelijk en speelgoed), Lidl en Aldi (boodschappen). Winkel je bij een andere supermarkt zoals Albert Heijn of Jumbo? Ook deze supermarkten hebben goedkope merken in hun assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.