Bijgewerkt: 27 maart 2023

Met een goede strategie miljonair worden

Rijk is een subjectieve term. De één voelt zich met € 20.000 rijk, de ander pas met 1 miljoen op zijn bankrekening. Ook financiële vrijheid van tot rijkdom behoren. Je moet dus eerst voor jezelf invullen hoe je het voor je ziet. Maar hoe lang duurt het om rijk te worden? Binnen 365 dagen is soms mogelijk, maar in de praktijk duurt dit veel langer.

Gemiddelde leeftijd van miljonairs

Een twintiger die rijk is? Die kans is klein, tenzij hij het van zijn ouders geërfd heeft. De gemiddelde miljonair is 57 jaar. Dit suggereert dat je een bedrag van 1 miljoen euro was bereikt wanneer je bijna met pensioen gaat.

Natuurlijk zijn er ook jongere miljonairs. Die hebben veel geld in de loterij gewonnen. Of een flinke erfenis gekregen. Je moet wel weten dat de meeste miljonairs rijk zijn geworden door tientallen jaren hard te werken. Bijvoorbeeld een eigen bedrijf, sparen en beleggen.

Een hoop zelfdiscipline

Om aan je rijkdom te werken heb je vooral veel zelfdiscipline nodig. Je moet regelmatig beleggen en met de middelen leven die er voorhanden zijn. Een luxeleven zit er tijdelijk niet in. Alles wat je aan geld opzij kunt zetten voor investeringen is mooi meegenomen. Je kunt je voorstellen dat je met te weinig zelfdiscipline niet ver komt.

Hoe lang duurt het om rijk te worden?

Goed, je hebt dus veel zelfdiscipline nodig. En ook geld om te investeren. Hoe lang duurt dan voor dat je rijk bent? Dat hangt dus helemaal van je financiële doelstelling af. € 20.000 kun je makkelijk in een jaar bij elkaar krijgen. Maar wanneer je voor 1 miljoen gaat staan ben je al snel 15 jaar verder.

Tegenwoordig is 1 miljoen niet meer zoveel. Wanneer je in 2023 miljonair bent dan heeft dit minder betekenis dan wanneer je dat in het jaar 2000 was. Want voor 1 miljoen euro koop je tegenwoordig een appartement in Amsterdam. Maar vroeger kocht je daar een mooie grote villa in Amsterdam voor.

Echte rijkdom begint tegenwoordig bij ongeveer drie miljoen euro. En dat kost je al snel 20 jaar of meer om dit te realiseren.

Kenmerken van miljonairs

Hoe kan het toch dat de één miljonair wordt en de ander dit nooit zal bereiken? Er is onderzoek gedaan naar de kenmerken van miljonairs. En wat blijkt? Ze beschikken allemaal over discipline en werken hard. Veel van deze miljonairs werken meer dan 10 uur per dag. Dat is wel wat anders dan een 9-5 baan.

Ben je een potentiële miljonair? Dan beschik je zeker over de volgende karaktereigenschappen.

1. Je denkt om afhankelijk van de massa

Miljonairs volgen nooit de massa. Ze denken anders of out of the box. Ze zien uitdagingen en accepteren deze ook. Verder hebben ze een vooruitstaande blik. Herken je dit? Dan ben je misschien wel een miljonair in wording.

2. Je bent altijd druk bezig

Een miljonair ligt niet de hele dag op de bank naar Netflix series te kijken. Hij stopt ook niet met werken wanneer het 17:00 uur is. Nee, en miljonair is altijd bezig. Hij weet als geen ander dat een baan in loondienst hem geen rijkdom brengt. Daarom heeft hij meerdere inkomstenbronnen en is dagelijks met beleggen bezig. Wanneer jij dat ook doet dan beschik je over een van de belangrijkste karaktereigenschappen.

3. Je bent veerkrachtig en volhardend

Financieel kan het altijd even tegenstaan. Als potentiële miljonair laat jij je hierdoor niet uit het veld slaan. Je bent veerkrachtig en kan goed tegen afwijzing of kritiek. Daarnaast ben je volhardend: je blijft het proberen.

4. Je geeft niet veel geld uit

Vaak leef je naar je inkomen. Verdien je € 2000 per maand dan kun je je prima van rondkomen. Maar wanneer je € 5000 verdient merk je dat dit geld iedere maand op is. Miljonairs geven hun geld niet aan dure auto’s, mooie juwelen of allerlei gadgets uit. Ze gaan af en toe wel uit eten maar nooit zo vaak en duur als je denkt. Ze stoppen hun geld liever in onroerend goed, aandelen of crypto. Jij toch ook?

5. Je werkt aan persoonlijke groei

Het gaat niet alleen aan het laten groeien van je banksaldo. Veel miljonairs houden zich bezig met hun persoonlijke groei. Dat is altijd goed want hierdoor ga je verstandiger met je tijd, energie en geld om.

Met welk salaris kun je rijk worden?

Vermogen opbouwen kan lastig zijn. Wil je echt rijk worden? Dan moet je allereerst voor een goed salaris zorgen. Volgens de statistieken ben je rijk wanneer je een jaarinkomen van € 135.000 of meer hebt.

Je kunt je voorstellen dat je met een baan als tuinman, administratief medewerker of horecamedewerker niet zo snel verdient. Dus moet je op zoek naar andere manieren om aan dit salaris te komen.

Vaak kom je dan toch bij de hogere functies uit. Bovendien heb je vele jaren ervaring waardoor je jaar op jaar meer gaat verdienen. Een andere manier is voor jezelf beginnen of aan een passief inkomen werken. Dit zijn zeker methoden om € 135.000 per jaar te verdienen.

Lijkt dit bijna onmogelijk? Bedenk dat € 135.000 per jaar overeenkomt met € 11.250 per maand. Laten we er hapklare brokjes van maken. Wanneer je 20 dagen per maand werkt dan zou je dus € 562,50 per dag moeten verdienen. Dat is ineens veel realistischer. Bijvoorbeeld:

  • Vijf keer per dag een cursus van € 112 verkopen
  • Dagelijks 25 producten tegen een prijs van € 22,50 verkopen
  • 8 blogs per dag schrijven en die verkopen voor € 70,30 per stuk
  • Een website over reizen opzetten en maandelijks 1,3 miljoen paginaweergaven, in combinatie met Google Adsense
  • 140.000 views op de YouTube-kanaal, ook weer in combinatie met Google Adsense

Je ziet dat het best mogelijk is om zoveel te verdienen, zolang je het maar in porties opdeelt. Dan blijkt het ineens een stuk makkelijker te gaan.

Samenvatting rijk worden en hoe je dit aanpakt

Is het je allemaal een beetje teveel geworden? Dan heb ik hieronder een mooie samenvatting voor jou.

  • Hoe lang duurt het om rijk te worden: tussen de 10 en 30 jaar.
  • Wat is rijkdom: wanneer je geen financiële zorgen ervaart en iets kan kopen zonder je af te vragen waar je dit geld vandaan moet halen.

Hieronder enkele tips om rijk te worden. Op korte of lange termijn, dat hangt helemaal van je inspanningen af.

Ten eerste leef je zuinig. Je geeft bijna niks uit. Na drie maanden kun je zomaar € 1500 hebben. Na een jaar loopt het op tot € 6000. Zelfs wanneer je weinig verdient is dit mogelijk.

Vervolgens investeer je dit geld in aandelen, crypto of beurs indexfondsen. Heb je schulden, kijk dan even welke schulden de hoogste rente hebben en probeer hier af en toe extra op af te lossen. Hiermee bespaar je ook een hoop geld. Maar probeer zeker te beleggen.

Meestal duurt het tussen de 20 en 30 jaar om het eerste miljoen bij elkaar te krijgen. Hierna duurt het ongeveer 5 tot 7 jaar voordat je het tweede miljoen bij elkaar hebt. Dit komt omdat je met meer geld je vermogen sneller laat groeien.

75% van de mensen die rijk is doet dit door uit de schulden te blijven. Bijvoorbeeld door een zo laag mogelijke hypotheek te nemen en deze versneld af te lossen. Geen lening voor een auto of tv te nemen en geen creditcard gebruiken.

Innoveer een geweldig product, lees veel over rijk worden, denk er over na en durf te investeren. Allemaal methoden die je helpen naar rijkdom. Wordt de beste in wat je doet, altijd. Elimineer je fouten. Maak je toch fouten, zorg dan dat je hiervan leert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.