Dagobert Duck oftewel oom Dagobert is de rijkste eend ter wereld. Hiermee staat hij op nummer 1 van meest vermogende fictieve karakters. Hoe rijk is Dagobert Duck en hoe komt hij aan zoveel geld? Lees snel verder, want misschien word jij binnenkort de rijkste geldkip ter wereld.

Dit is Dagobert Duck

Dagobert Duck staat ook wel bekend als oom Dagobert of Scrooge. We zagen hem voor het eerst in een stripverhaal opduiken, dit was in 1947. Vanaf de jaren 80 verscheen Dagobert ook in tekenfilms.

Dagobert woont in zijn geldpakhuis in Duckstad. Zijn vader is Fergus McDuck, zijn moeder heet Downy O’Drake. Dagobert heeft twee zussen: Doortje en Hortensia. Mocht je het nog niet weten: Hortensia Duck is de moeder van Donald en Dumbella Duck. Dumbella heeft drie kinderen: Kwik, Kwek en Kwak. Jawel, deze 3 kwajongens wonen bij hun oom Donald. Volg je het nog een beetje?

Van jonge eend tot rijke stinkerd

Dagobert werd in Schotland geboren. Volgens begonnen is hij geboren op 15 augustus 1867. Samen met zijn twee zussen groeide hij in kasteel McDuck op. Voor zijn tiende verjaardag kreeg hij van zijn vader een schoenenpoetsdoos cadeau. Hoe verzin je het? Het jonge eendje (pulletje) ging aan de slag als schoenpoetser. Hiermee verdiende hij zijn eerste dubbeltje, dat later het beroemde geluksdubbeltje werd.

Als tiener verkoopt Dagobert hout en turf. Later reist Dagobert de wereld rond. In 1885, deze eend was toen 18 jaar oud, werd hij goudzoeker. Tien jaar lang vond hij geen enkele goudklomp, totdat hij in 1897 naar Klondike (Alaska) ging. Hier vond hij een grote goudklomp, dat het begin was van zijn rijkdom.

Hij keert terug naar Schotland, waar hij met zijn rijkdom niet uit de voeten kan. Omdat hij ooit een stuk grond in Duckstad aankocht, besluit hij samen met zijn zussen daarheen te verhuizen. Dankzij de zware jongens komt hij op het idee om een geldpakhuis te bouwen, dat hij bovenop zijn stuk grond laat bouwen. Sindsdien woont hij in zijn eigen geldpakhuis.

Dagobert Duck is een fervent zakenman en handelt werkelijk overal in. Hij is zo gierig als wat en weet hierdoor veel geld te besparen.

Hoe rijk is Dagobert Duck?

Dat Dagobert stinkend rijk is dat weet je inmiddels wel. Hij is zelfs het rijkste fictieve karakter (stripfiguur) ter wereld. Dagobert Duck heeft volgens Quote een vermogen van ongeveer 19,6 miljard euro. Dit was in 2007, maar inmiddels lijkt zijn vermogen gegroeid. In het Donald Duck weekblad is namelijk te lezen dat Dagobert een biljoenair is. Dit is iemand met 1000 miljard euro.

Hiermee is Dagobert niet alleen de rijkste eend maar ook de rijkste stinkerd wereldwijd, óók in het echte leven. De enige die genomineerd staat als biljoenair is Bill Gates: hij kan volgens berekeningen rond het jaar 2032 net zo rijk zijn als Dagobert dat nu is.

Net zo rijk worden als de Dagobert

Is het voor jou en mij mogelijk om net zo rijk te worden als Dagobert Duck? Nee, dat gaat ons niet lukken, of je moet wel heel veel geluk hebben. Toch zijn er manieren om veel geld te verdienen en misschien wel een rijke GeldKip te worden. Maar ja, hoe doe je dat?

Lees ook: rijk worden als kind

Je kunt natuurlijk ook een staatslot kopen en hopen dat je de hoofdprijs van een paar miljoen wint. Die kans is echter zeer klein: gemiddeld 1 op 1 miljoen. Ben je een beetje een durfal, haal dan je geld van de spaarrekening en investeer in cryptocurrency. Oké, de koersen wisselen sterk en je neemt een risico. Aan de andere kant heb je ook grotere kans om hier rijk mee te worden.

Overigens heeft Dagobert Duck zijn geld ook ooit in Bitcoin gestoken. Door een wereldwijde internetstoring wist hij aan zijn Bitcoin-avontuur ook nog geld over te houden: zijn papierfabrieken draaiden overuren (papiergeld). Zo zie je maar, Dagobert heeft een neus voor geldzaken. Nu jij nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.