Online geld verdienen met Spotify

Je kunt op verschillende manieren online geld verdienen. Bijvoorbeeld middels een blog, affiliate marketing of dropshipping. Een leuke manier is geld verdienen met Spotify. Ook hierbij heb je een keuze in verschillende methoden. De meesten kiezen voor Spotify streams. Hierbij krijg je er stream betaald. Maar hoeveel euro is 1000 Spotify streams? Niet zoveel, de meeste artiesten kunnen hier helaas niet van leven.

Geld verdienen met Spotify: zo werkt dat

Je plaatst je eigen muziek op Spotify en hoopt dat zoveel mogelijk mensen ernaar luisteren. Of je maakt playlists, waarvan je natuurlijk wel dat ze populair zijn.

Telkens wanneer iemand dit doet noem je dit een stream. Hier krijg je voor betaald. Hoe meer mensen naar je muziek luisteren, hoe meer het oplevert. Niet alleen financieel maar het is ook goed voor je zelfvertrouwen.

Er zijn nog wat andere methoden om met Spotify geld te verdienen. Het gaat dan niet om je eigen muziek maar je verdient geld door een van deze dingen toe te passen:

  • Producten of diensten van bedrijven in je audio promoten
  • Playlists maken en muziek van artiesten promoten

Een passief inkomen met streams

Spotify is een platform met meer dan 350 miljoen gebruikers. Wanneer je internationale muziek aanbiedt, of dit nu van jezelf of middels een playlist is, dan bereik je een groot publiek. Aan de hand hiervan kun je een mooi passief inkomen binnenhalen. Sommigen verdienen er enkele tientjes per maand mee, anderen enkele duizenden euro’s.

Hoeveel euro is 1000 Spotify streams

Stel dat je muziek 1000 keer wordt gestreamd. Dan wil je natuurlijk weten wat dit oplevert. 1000 Spotify streams staat gelijk aan € 3,50. Dit is een gemiddelde want het ligt ergens tussen de drie en vier euro.

Is het mogelijk om 1000 streams per dag te halen en dus 30.000 per maand? Ja dat kan makkelijk. Wanneer je jouw playlists of muziek goed promoot dan is het een eitje om zoveel streams te realiseren.

Maar wat levert het op? Dat is dan 30 × € 3,50 = € 105 per maand. En dat klinkt ineens heel erg weinig. Wil je € 3000 per maand verdienen? Dan heb je 28.571 streams per dag nodig.

Hoeveel euro is 1 miljoen streams?

Met bovenstaande rekensom weet je ook direct hoeveel je krijgt voor 1 miljoen streams. Dat is 3500 euro.

Wat verdient meer: je eigen muziek publiceren of een playlist maken

Je wil middels Spotify zoveel mogelijk geld verdienen. Dan moet je ook de juiste methode toepassen. Om € 3500 per maand verdienen moet je maandelijks aan 1 miljoen streams komen. Een goed plan van aanpak is dus belangrijk.

Uit verschillende onderzoekjes blijkt dat je meer verdient met playlists maken. Dit komt omdat mensen die vanuit dan moe zijn. Je maakt een playlist met de meest geweldige nummers en anderen weten je al snel te vinden. Al helemaal wanneer je meerdere van dit soort steengoede playlists maakt.

Je eigen muziek op het platform zetten is alleen interessant wanneer je hier een publiek voor hebt. Wanneer mensen niet bekend zijn met je muziek is de kans klein dat je er geld mee verdient.

Zelf playlists maken op Spotify

Wil je geld verdienen met zelf playlists maken op Spotify? Dat kan niet zomaar gratis huur voor moet je je eerst aanmelden op het platform Playlistpush.com. Je meldt je als curator aan, dit is iemand die alles regelt omtrent de promotie van muziek. Want jij gaat de muziek van artiesten promoten.

Het platform werkt niet alleen met Spotify maar ook met TikTok. Het is dus mogelijk om op meerdere kanalen geld te verdienen.

Hoe werkt het? Playlistpush betaalt jou wanneer je muzieknummers luistert en beoordeelt. Maar ook wanneer je muziek aan je afspeellijsten toevoegt. De enige voorwaarden is dat je echte organische volgers op Spotify hebt. Je moet dus eerst aan je account werken.

Per recensie die je over muzieknummers maakt kun je tot wel € 15 verdienen. Je kunt op elk moment en uitbetaling aanvragen. Je krijgt dit direct op je bankrekening gestort.

Kun je hier veel geld mee verdienen?

De waarheid is dat je zelden rijk wordt van Spotify. Artiesten verdienen er vrij weinig aan. Dit komt omdat ze ontzettend veel streams nodig hebben, willen ze er een goed inkomen uithalen. Met het maken van playlists verdien je weliswaar meer maar het is nog steeds geen manier om rijk te worden.

Als je met je playlists zeer succesvol bent dan zit er zeker meer voor je in. Dit bereik je door je playlist op social media kanalen te promoten. Je kunt ook andere mensen inzetten die jouw playlist promoten, dit levert extra streams op.

Als laatste is het belangrijk dat je een aantrekkelijke naam voor je playlist kiest. Hierdoor weten luisteraars deze sneller te vinden en zijn ze ook bereid om ernaar te luisteren. Er zijn dus meerdere factoren die bepalen of hier weer geld mee kunt verdienen. Toch blijft het belangrijk om er niet vanuit te gaan dat je er ontzettend rijk mee wordt. Maar leuk is het wel. En ach, alle kleine beetjes helpen dus ook die paar euro extra die je per maand binnenhaalt.

Wat je er maandelijks aan overhoudt

Verder is het belangrijk om te weten dat ze niet alle verdiensten voor jezelf zijn. Misschien maak je kosten, die moet je er vanaf trekken. Bijvoorbeeld kosten voor de promotie van je muziek of playlists.

Veel artiesten werken met anderen samen. Bijvoorbeeld met andere artiesten of producers. Dit zijn partijen die ook een deel van de opbrengst opeisen. De hoogte hiervan verschilt maar ligt ergens tussen de 5% en 40%. Dit brengt de maandelijkse inkomsten fors omlaag.

Verder moet je over de verdiensten belasting betalen. Hoeveel dat is hangt van het totale inkomen af. Reserveer in ieder geval een derde tot de helft voor de belastingdienst, dan zit je altijd goed.

Al met al blijft er op de eindstreep heel weinig over. Daarom moet je je afvragen of geld verdienen met Spotify streams wel een goed idee is. Je haalt er zelden een fulltime inkomen uit. Zoek naar andere manieren om online geld te verdienen? Op geldkip.nl vind je meer dan 600 verschillende manieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.