Met een topinkomen van €150.000 per jaar kun je veel doen. Helaas verdient niet iedereen zoveel. Hoeveel mensen verdienen meer dan 150000 euro? Bekijk het percentage gelukkigen en met welke beroepen je dit salaris binnenhaalt.

Inkomen door de jaren heen

We gaan steeds meer verdienen. Dit ligt niet alleen aan hogere opleidingen en betere arbeidsvoorwaarden, maar ook aan economische groei. In het jaar 1970 verdiende de gemiddelde Nederlander €5560 bruto per jaar. In 1980 was dit verdrievoudigd: je verdiende toen gemiddeld €15.000 bruto per jaar. Rond de eeuwwisseling (2000) lag het gemiddeld jaarsalaris op €25.000. Voor het jaar 2022 is dit €38.000. Je ziet dat de lonen met de jaren stijgen.

Dit betekent ook dat het aantal mensen dat meer dan €150000 verdient, langzaam stijgt.

Idee: boeken over passief inkomen

Hoeveel mensen verdienen meer dan 150.000 euro per jaar?

In het jaar 2013 waren er 48.0000 Nederlanders die meer dan €150.000 per jaar verdienden. Hiervan waren er 4000 gepensioneerd en slechts 1000 mensen jonger dan 25 jaar.

Deze beroepen verdienen het meest

Hoe kan het dat de een slechts €30.000 per jaar verdient en de ander meer dan 1,5 ton? Dit alles heeft te maken met het soort beroep. Ook opleiding, werkervaring, leeftijd en geslacht spelen een rol. Zo verdienen mannen over het algemeen meer dan vrouwen. Bovendien is er zoiets als het minimum jeugdloon en verdienen ervaren of opgeleide mensen naar verhouding meer.

Met de volgende beroepen verdien je zeker €150.000 per jaar, maar soms ook meer:

  • Astronaut
  • Auteur (alleen als je erg bekend bent)
  • Commercieel directeur (soms)
  • Eurocommissaris
  • Minister
  • Model (bekende modellen)
  • Ondernemer (een klein percentage)
  • Onderzoeker (biologisch of medisch)
  • Piloot (afhankelijk van het aantal vlieguren)
  • Professionele sporter

Vaak wordt gedacht dat medische beroepen (arts, chirurg) ook goed verdienen. Over het algemeen verdien je met medische beroepen tussen de €6000 en €12.000 bruto per maand. Hiermee kom je net niet aan de jaarlijkse €150.000.

Beroepen als deurwaarder, advocaat en notaris betalen ook erg goed. Bij deze beroepen ligt het jaarsalaris tussen de €100.000 en €150000, soms meer.

Zie je een vacature voor Facebook? Snel solliciteren! Het blijkt dat de gemiddelde Facebookmedewerker €190.000 per jaar verdienen. Hiermee behoort Facebook tot een van de best betaalde werkgevers wereldwijd. Dat mag ook wel, want Facebook oprichter Mark Zuckerberg verdient jaarlijks een dikke 7,2 miljoen euro.

Wat verdient een ondernemer?

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Dit lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Je bent afhankelijk van opdrachtgevers of klanten. Hoe meer opdrachten je binnenhaalt of hoe meer producten en diensten je verkoopt, hoe hoger de winst. Als ondernemer moet je ook nog eens rekening houden met lasten als personeelskosten, bedrijfsmiddelen en de huur of koop van een bedrijfspand. Investeringen kunnen de winst en hiermee het inkomen van de ondernemer flink omlaag drukken.

De gemiddelde zzp’er verdient €38.000 per jaar. De helft van alle zzp’ers verdient minder dan €28.000 per jaar. Een klein gedeelte komt niet boven een jaarinkomen van €5000 uit.

10% van de zzp’ers doet het zeer goed. Deze groep verdient meer dan €75.000 per jaar. Dit is omgerekend een maandinkomen van €6250.

Inkomen Nederland vs België

In België sta je ongeveer de helft van het loon aan belastingen en sociale zekerheid af. De sociale lasten wegen in België zwaarder dan in Nederland. In de vergelijking inkomen Nederland vs België doen Nederlanders het dus beter: deze houden netto meer over.

Je inkomen verhogen

Behoor je niet tot de mensen die meer dan €150.000 per jaar verdient maar wil je dit wel? Je kunt natuurlijk je inkomen verhogen. Dit doe je op verschillende manieren.

Tip: met een vlogcamera start je geld verdienen middels vloggen. Word jij de volgende vlogmiljonair?

Naar vlogcamera’s

1. Een andere baan zoeken

Misschien wel de meest logische stap om direct je inkomen te verhogen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een gedegen opleiding volgt.

2. Salarisverhoging vragen

Functioneer jij naar eigen zeggen goed, vraag dan salarisverhoging aan. Misschien vind je dit ongemakkelijk, maar het loont wel. In de praktijk blijkt dat veel werkgevers best willen meedenken over salarisverhoging.

3. Meer uren werken

Werk je 24 uur per week, stap dan over op een werkweek van 36 – 38 uur. Je verdient direct meer. Werk je al fulltime, dan kun je ook aan overwerk denken.

4. Een tweede baan

Heb je echt meer geld nodig, zoek dan een tweede baan. Houd er wel rekening mee dat er over je tweede baantje geen algemene heffingskorting wordt toegepast. Hierdoor betaal je over dit werk een stuk meer inkomstenbelasting.

5. Besparen

Niet direct een oplossing om meer geld te verdienen, maar wel een om meer geld over te houden. Bespaar op verzekeringen, autokosten, boodschappen, uitstapjes en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.