Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wat dit netwerk je oplevert

Slim geld verdienen met Google Adsense, waarom zou je dit niet doen? Het is handig voor iedereen die een eigen website heeft. Met deze vorm van passief inkomen hoef je weinig te doen. Het programma plaatst namelijk automatisch advertenties en houdt de statistieken bij. Is dit iets voor jou? Ontdek hoeveel je verdient met Google Adsense.

Inkomsten genereren met je website

Het idee is eenvoudig: je start een website, plaatst hier regelmatig content op en wacht tot bezoekers binnenkomen. Vervolgens meld je je bij Google Adsense aan. Na goedkeuring plaats je een code op je website. Vanaf nu worden er automatisch advertenties getoond.

Voor het tonen van deze advertenties krijg je een zeer lage vergoeding. De inkomsten zitten hem voornamelijk in kliks op advertenties. Hoe mooi is dat, terwijl je ligt te slapen komt er geld binnen. Dat is nu een passief inkomen.

Voor bijna iedereen geschikt

Maak je geen zorgen, Google Adsense is voor bijna iedereen toegankelijk. De enige voorwaarde is dat je website voldoende content heeft. Een enkele pagina is dus niet voldoende. Oh ja er is nog een voorwaarde: je moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Hoeveel verdien je met Google Adsense?

Hoeveel je met Google Adsense verdient hangt van verschillende zaken af:

 1. De niche waarin je actief bent
 2. Het aantal bezoekers
 3. Waar de advertenties staan
 4. Hoeveel advertenties op je site

Oké, laat ik dit allemaal stap voor stap met jou doornemen. Daar gaan we dan.

1. De niche waarin je actief bent

Een van de belangrijkste factoren is de niche. Dit is een specifiek deel van de markt. Je hebt verschillende niches zoals gezondheid, financieel, dieren of kinderen. Hieronder laat ik je zien welke niche het meeste verdient, gevolgd door de niches die steeds minder verdienen. De laatste in de rij is dus de slechts betaalde niche.

 • Financiën
 • Huis en tuin
 • Internet en telecom
 • Bedrijven en industrie
 • Reizen
 • Winkelen
 • Computers en elektronica
 • Schoonheid en fitness
 • Online community
 • Auto’s en voertuigen
 • Gezondheid
 • Hobby en vrije tijd
 • Wetgeving en overheid
 • Onroerend goed
 • Naslagwerken
 • Huisdieren
 • Vacatures en opleiding
 • Eten en drinken
 • Games
 • Wetenschap
 • Kunst en entertainment
 • Mens en samenleving
 • Boeken en literatuur
 • Sport
 • Nieuws

De niche financiën levert middels Google Adsense het meeste op en de niche nieuws het minst. Je kunt je dan afvragen waarom er zoveel nieuwswebsites zijn. Dat is omdat deze websites hele hoge inkomsten uit advertentieverkoop halen. Of via de verkoop van abonnementen.

Sport staat ook vrij laag in het rijtje en toch bestaan er veel websites van. Ook weer duidelijk: met een sportwebsite verdien je veel geld middels affiliate marketing of de verkoop van sportproducten.

2. De populariteit van je website/ aantal bezoekers

Wil je weten hoeveel je verdient met Google Adsense? Het gaat niet alleen om de niche maar ook hoe populair je website is. In sommige niches is de concurrentie ontzettend groot. Bijvoorbeeld wanneer het om gezondheid, financiën en winkelen gaat. Met dit soort websites is het heel moeilijk om er nog tussen te komen en voldoende verkeer aan te trekken.

Natuurlijk maakt het financieel verschil of je 1 miljoen bezoekers per maand op een huis en tuin website of op een sportwebsite aantrekt. Met 1 miljoen bezoekers per maand zien de jaarlijkse inkomsten er zo uit:

 • Huis en tuin: € 129.000 per jaar
 • Sport: € 31.000 per jaar

Maar ook nu weer geldt: zoek vooral naar onderwerpen met weinig concurrentie. Daarnaast is het helemaal niet slecht om een sportwebsite te beginnen en hier Google Adsense op te draaien. Dit kan namelijk naast affilate marketing waardoor je de inkomsten fors verhoogt.

3. Waar de advertenties staan

Ook maakt het veel verschil waar de advertenties staan. Is dit bovenaan, halverwege of onderaan de pagina? En gaat het om kleine of grote advertenties, blijven ze ‘vastplakken’ terwijl de bezoeker scrolt of verdwijnen ze dan uit beeld?

Je bereikt het meeste succes wanneer je de advertenties boven de vouw plaatst. De bezoeker ziet een advertentie zonder dat hij hoeft te scrollen. Verder werkt een advertentie ergens halverwege de pagina goed. Onderaan werkt alleen wanneer bezoekers bereid zijn om alles op je pagina te lezen.

Niet altijd is het interessant om advertenties boven de vouw te plaatsen. Dit drukt namelijk de content omlaag. Op een klein scherm ziet de bezoeker alleen een advertentie zonder datgene waar hij voor kwam: de content.

4. Hoeveel advertenties op je site

Veel advertenties realiseert voor een hoger inkomen. Het maakt verschil of je één of drie advertenties per pagina toont. Dit verschil kan 5% bedragen. Stel je voor dat je maandelijks € 2000 met Google Adsense verdient. Je kiest ervoor om één extra advertentie per pagina te tonen en verhoogt je inkomsten met 5%. Dat betekent € 100 extra per maand. Dat is toch mooi meegenomen.

Toch moet je voorzichtig zijn met een teveel aan advertenties. Voor bezoekers kan dit heel hinderlijk zijn. Wanneer je wil dat bezoekers vaker op je website terugkomen dan toon je zo weinig mogelijk advertenties. Maar wanneer het je niks uitmaakt dat ze de volgende keer bij een concurrent kijken, dan ga je voor zoveel mogelijk advertenties.

Bij Google Adsense heb je de mogelijkheid uit verschillende advertentietypen. Naast normale advertenties kun je er ook voor kiezen om advertenties vast te laten zetten. Ze blijven op het scherm staan terwijl de bezoeker scrolt. Dan heb je ook nog tussenadvertenties. Die worden getoond wanneer de bezoeker van de ene naar de andere pagina klikt.

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Maar ja, hoeveel verdien je met Google Adsense exact? Laten we eens gaan kijken wat je verdient wanneer je 10.000 paginaweergave per maand hebt. Dit betekent dat er dagelijks 333 pagina’s worden getoond. Bedenk dat paginaweergaven iets anders is dan bezoekers. Een bezoeker bekijkt gemiddeld 1,6 pagina’s per sessie. Dit betekent dat je dagelijks 208 bezoekers nodig hebt.

Goed, ik ga er dus vanuit dat er dagelijks 208 bezoekers op je website komen. Voor de meeste websites is dit best haalbaar. Wat verdien je dan? Hieronder enkele voorbeelden van niches. Het gaat dus alleen om de inkomsten uit Google Adsense!

208 bezoekers per dag op je website

 • Financieel: € 194 per maand
 • Huis en tuin: € 107 per maand
 • Bedrijven en industrie: € 82 per maand
 • Auto’s en voertuigen: € 55 per maand
 • Huisdieren: € 49 per maand
 • Mens en samenleving: € 32 per maand
 • Nieuws: € 20 per maand

Eigenlijk vallen deze verdiensten vies tegen. Dit komt omdat je veel bezoekers én content nodig hebt om iets te verdienen. Hieronder laat ik zien hoeveel content je nodig hebt om redelijk wat te verdienen.

Blogs versus bezoekers

In verschillende niches komt hetzelfde naar voren: de verhouding blogs versus bezoekers is vaak 1 op 1. Dit betekent dat je voor elke blog dagelijks 1 bezoeker ontvangt. Wanneer je website nog niet zo groot is dan zal dit vaak meer zijn. Gemiddeld levert een blog dan 1,5 tot 2 bezoekers op. Dus met 50 blogs ontvang je dagelijks tussen de 75 en 100 bezoekers.

Vanaf 50 blogs treedt er verwatering op je website op. Je zult merken dat niet alle artikelen geïndexeerd worden. Ook zijn er artikelen die bezoekers veel minder interessant vinden. Daarom kom je op de verhouding 1 op 1 uit.

Stel nu dat je met je huis en tuinwebsite € 107 per maand wil verdienen. Dit betekent dat je 208 blogs moet publiceren. De meeste mensen schrijven 3-4 blogs per dag. Soms kan dit sneller maar dan gaat de kwaliteit omlaag en met slechte kwaliteit content scoor je lager in Google. Je bent dus bijna 60 volledige dagen aan het schrijven. Dat zijn 12 fulltime werkweken.

Kun jij je voorstellen dat je na 12 weken werken slechts € 107 per maand verdient? Oké je verdient dit misschien elke maand maar het heeft je veel te veel tijd gekost.

Conclusie: met Google Adsense verdien je te weinig

Het lijkt allemaal heel aantrekkelijk, geld verdienen met Google Adsense. Maar je moet het als bijverdiensten zien. Het meeste geld verdien je door aan affiliate marketing te doen, advertentieruimte aan bedrijven te verkopen of door andere samenwerkingen aan te gaan.

Waarom je dan toch veel over Google Adsense hoort? Vroeger kon je hier echt flink mee verdienen. Webmasters haalden € 5000 of meer per maand binnen. Diezelfde webmasters hebben nu meer content geproduceerd maar zien hun inkomsten dalen. Die inkomsten zijn gedaald tot onder de € 300 per maand.

De conclusie is dan ook dat Google Adsense te weinig oplevert. Je moet altijd voor een andere inkomstenbron zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.