Iedereen droomt hiervan: rijkdom. Ik wil rijk worden maar hoe? Natuurlijk loopt iedereen met deze vraag rond! Het winnende staatslot kopen klinkt te makkelijk, je weet immers nooit welk lotnummer gaat winnen. Een bank beroven behoort ook niet tot de mogelijkheden. Je wil rijk worden maar je weet niet hoe? Hieronder een aantal opties.

Wanneer ben je rijk?

Wat voor de een rijkdom is zal voor de ander uit armoede bestaan. Iemand met een salaris van € 2000 kan zich hier ontzettend rijk meevoelen. Terwijl een miljonair dit als een aalmoes ziet. Rijkdom is niet altijd in geld uit te drukken. Toch kun je stellen dat iemand met een vermogen vanaf 1 miljoen euro zeker rijk is.

Wie een bedrag vanaf € 250.000 op zijn spaarrekening heeft staan zal hier ook ontzettend blij mee zijn. Dit bedrag is namelijk net zoveel als een (bijna) complete woning!

Ik wil rijk worden maar hoe?

Er zijn verschillende manieren om rijk te worden. Het is vaak je zoeken naar de juiste methode. Toch wil een bepaalde methode niet zeggen dat dit succes garandeert. Vaak is het ook een kwestie van risico durven nemen en geluk hebben.

Heel veel besparen

Wil je rijker worden dan je nu bent, dan komt het vooral op besparen aan. Dit kan bijna iedereen.

Besparen op de hypotheek

De grootste uitgaven zitten hem in de hypotheek of de huur van de woning. Op de huur kun je nauwelijks besparen, tenzij je naar een goedkopere huurwoning verhuist. Besparen op de hypotheek is een stuk makkelijker. Door de hypotheek over te sluiten tegen een lagere rente, kun je tot enkele honderden euro’s per maand besparen. Dit is alleen verstandig wanneer de huidige looptijd afloopt, anders betaal je teveel boeterente.

Besparen op abonnementen en verzekeringen

Veel mensen hebben onnodige abonnementen lopen. Bijvoorbeeld voor vaste telefonie of een abonnement dat nauwelijks gebruikt wordt. Denk ook eens na over abonnementen op tijdschriften, kranten, betaalde accounts bij websites en nog veel meer.

Ditzelfde geldt voor verzekeringen. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen dubbel verzekerd zijn. Ook kan er sprake zijn van een overlapping, bijvoorbeeld een reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt. Dit heeft een overlapping met de zorgverzekering, want deze dekt ook medische kosten, zelfs wanneer je op vakantie bent.

Overige besparingen

Koop slim je boodschappen en verzorgingsproducten in. Veel supermarkten hebben regelmatig goede acties lopen. Het is dan verstandig om lang houdbare producten met hoge korting te kopen. Stap van dure A-merken over naar de huismerken, hiermee bespaar je een hoop.

Investeren in bedrijven of cryptocurrency

Het is een feit: sommigen zijn miljonair geworden met het investeren in bedrijven. Bijvoorbeeld door aankoop van aandelen, opties of warrants. Maar ook de handel in cryptocurrency kan aardig wat opleveren. Er lopen enkele cryptomiljonairs rond, dat wil toch iedereen?

Helaas is het ook nu weer een kwestie van durven en geluk hebben. Maar vooral je gezond verstand gebruiken en niet mee willen springen op een grote hype. Vaak ben je dan al te laat, en loop je achter de feiten aan.

Handelen in crypto en het gratis uitproberen? Maak een account bij het Nederlandse Bitvavo aan en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten.

Beleggen levert vaak een hoger rendement op dan sparen. Aan de andere kant brengt het ook risico’s met zich mee. Daarnaast moet je rekening houden met handelskosten, of je nu in aandelen belegt of in crypto handelt. Tel deze kosten mee in de verwachte winst die je wil maken.

Niet hard werken maar slim werken

Hard werken levert misschien voldoening en aanzien op, maar het is niet zo dat het ook meer geld oplevert. Denk maar eens aan de vuilnisman die 40 uur per week werkt. Hij zal op deze manier nooit rijk geworden, maar zijn werkzaamheden verdienen wel respect.

Probeer hard werken om te zetten in slim werken. Zorg allereerst voor meerdere inkomstenbronnen. Probeer elke euro die overblijft te herinvesteren, bijvoorbeeld in aandelen, crypto of het uitlenen van geld. Ook de vastgoedmarkt is erg interessant. Denk ook eens aan het verkopen van populaire producten of het aanbieden van een geweldige dienst.

Niet dromen maar durven

Vraag de gemiddelde miljonair hoe hij rijk is geworden, en hij zal je vertellen dat hij iets heeft gedaan dat niemand anders durfde. Wil je rijk worden maar weet je niet hoe dit te realiseren? Stop met dromen en waag de stap naar grote rijkdom. Dit betekent dat je nieuwe dingen moet leren of iets moet starten waar nu nog niemand in gelooft.

Wees voorzichtig met leefstijlinflatie

Mensen die meer gaan verdienen gaan automatisch ook meer geld uitgeven. Dit heet leefstijlinflatie. Het nadeel hiervan is dat je het verdiende geld direct weer uitgeeft zonder te investeren. Hierdoor word je niet rijk, maar misschien wel gelukkiger.

Probeer zo bescheiden mogelijk te blijven. Reserveer maandelijks een percentage van het inkomen om te investeren. Zo voorkom je dat je teveel geld uitgeeft en werk je aan je financiële toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.