Bijgewerkt: 27 maart 2023

Tips om meer inkomen te genereren

500 euro per maand bijverdienen of voor meer inkomstenbronnen zorgen. Linksom of rechtsom, je hebt gewoon extra geld nodig. Begrijpelijk want het leven is er de laatste jaren fors duurder op geworden. Wil je je inkomen verhogen, kijk dan zeker naar mijn 8 tips.

Ontdek wat het meeste geld oplevert en hoe je, zonder al te veel moeite, voor meer inkomen zorgt. Houd er rekening mee dat niet elke methode bij je past, daarom zijn er ook meerdere tips om uit te kiezen.

1. Deel je kennis middels bloggen of vloggen

Wanneer je veel kennis omtrent een bepaald onderwerp hebt dan moet je dit zeker via internet delen. Enerzijds omdat het leuk is, maar je kunt hier ook je inkomen mee verhogen. Hoe dan? Zet een website op en schrijf over onderwerpen waar je veel vanaf weet. Je website zal in het begin nog niet zoveel bezoekers trekken, maar uiteindelijk kunnen dit er per maand meer dan 500.000 zijn.

Het opbouwen van een groot publiek kost tijd, dus heb geduld. Ondertussen plaats je advertenties op je website. Je inkomsten komen dus uit deze advertenties. In plaats van bloggen kun je ook kiezen voor vloggen, waarbij je video’s publiceert. Via YouTube kun je je aanmelden bij het partnerprogramma waardoor er advertenties bij je video’s verschijnen. Ook dit levert geld op.

2. Een hoger salaris bij je werkgever vragen

De tweede tip om je inkomen te verhogen is eigenlijk heel simpel: vraag je werkgever om een hoger salaris. Dat doe je natuurlijk niet zomaar, hier moet een goed idee achter zitten. Misschien kun je solliciteren naar een andere functie, zo eentje die meer betaalt. Maar het kan ook dat je vindt dat je een hoger salaris verdient, omdat je de laatste tijd ontzettend veel inzet hebt getoond.

Wees niet bang om salarisverhoging te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Wist je dat veel werkgevers regelmatig het salaris van hun werknemers verhogen, als vorm van beloning en om de motivatie erin te houden? Wanneer jouw werkgever dit niet doet, is het tijd om zelf aan de bel te trekken.

3. Online producten ontwikkelen en verkopen

Heb je er al eens aan gedacht om een handleiding, cursus of boek te schrijven? Dit zijn producten die je online makkelijk zelf maakt, en de verkoop is net zo eenvoudig. Hieronder enkele ideeën om online producten te ontwikkelen en te verkopen:

  • Training of cursus
  • Online huiswerkbegeleiding
  • Muziekcursus
  • Leesboek als e-book
  • Autobiografie
  • Handleiding of beschrijving
  • Reisgids (e-book)

Je zou zelfs een applicatie kunnen ontwikkelen, hoewel je hier meer technische kennis voor nodig hebt. Wanneer je dit niet in huis hebt dan moet je een app laten maken, en dat kost aardig wat.

4. Beleggen in aandelen, opties of cryptocurrency

Aardig wat mensen beleggen in aandelen, opties of crypto. Vooral dit laatste is erg populair, met name omdat het laagdrempelig is. Bovendien kunnen de winsten omtrent cryptocurrency ontzettend hoog zijn.

Waar je ook voor kiest, het is altijd belangrijk om dit alleen te doen met geld dat je kunt missen. Bovendien moet je rekening houden met verlies, en dit ook op kunnen vangen. Beleggen in aandelen of cryptocurrency is een vorm van passief inkomen opbouwen. Feitelijk laat je het geld voor je werken.

Voordeel van deze manier van inkomen verhogen is dat het weinig tijd kost. Je bent slechts enkele minuten per dag ermee bezig, misschien een uurtje. Tenzij je aan het daytraden bent, maar dan wordt het ook bijna een tweede inkomen.

Wil je de handel in crypto tijdelijk gratis uitproberen? Wanneer je een account bij het Nederlandse platform Bitvavo aanmaakt (bekend van tv), handel je de eerste € 1000 gratis. Geldig via aanmeldlink.

Wil je beleggen in aandelen, dan kun je vaak bij je eigen bank terecht. Maak hier een beleggingsrekening aan. Je moet altijd een tegenrekening opgeven waar voldoende geld opstaat. Beleggen in aandelen is dus wat strenger dan wanneer je dit met cryptocurrency doet.

5. Verhuur alles wat je niet nodig hebt

Heb je een tweede woning of vakantiewoning, en gebruik je deze tijdelijk niet? Hiermee kun je heel goed je inkomen verhogen. Dit doe je door de woning (tijdelijk) te verhuren. Dit kan ook met de caravan, camper, aanhangwagen, je auto of misschien wel je fiets.

Andere dingen om te verhuren zijn tuinmeubels, barbecue, gereedschap, meubels, speelgoed, gelegenheidskleding enzovoorts. Er zijn best veel dingen die je te huur aan kunt bieden.

Wist je dat je ook jezelf kunt verhuren, door het aanbieden van diensten? Kijk eens op websites als Werkspot en Freelance.nl/.be. Bied hier je kluswerkzaamheden aan en kijk wat erop afkomt.

6. Je geld uitlenen

Heb je een hoop geld op je spaarrekening staan? Hier staat het veilig, maar vanwege de lage spaarrente zal het niet zo snel groeien. Het is altijd een idee om je geld uit te lenen. Hier kun je een mooie rente voor ontvangen. Geld uitlenen moet wel altijd op een veilige manier gebeuren. Leen dit niet zomaar aan een vreemde uit.

Verder is het belangrijk om een goede overeenkomst op te stellen. Zorg ook altijd dat je alle gegevens in handen krijgt die je nodig hebt. Je moet tenslotte weten waar je geld naartoe gaat.

Zorg dat de rente die je vraagt reëel is. Deze mag niet te laag zijn, anders wordt het als een schenking gezien. Maar een te hoge rente is ook niet toegestaan. De maximale rente bedraagt 10%.

7. Investeren in start-ups

Veel startende ondernemers zijn op zoek naar financiëring. Wanneer je wat geld over hebt dan kun je start-ups financieren, en het is ook een geweldige manier om je inkomen te verhogen. Je leent de startende ondernemer geld, in ruil voor een terugbetaling tegen rente. Het kan ook dat je een gedeelte van de aandelen van het bedrijf krijgt. Hier kunnen dus verschillende afspraken over zijn.

Investeren in een start-up kan meestal via een crowdfundingplatform. Zorg altijd dat je dit via een betrouwbaar platform doet. Overigens is het ook mogelijk om te investeren in ondernemers in ontwikkelingslanden. Hiermee help je mensen die het zeer moeilijk hebben, en wordt er een betere economie gecreëerd. In ruil hiervoor ontvang je rente over het uitgeleend bedrag.

Soms wordt gezegd dat de rente tot wel 25% per jaar op kan lopen. Houd echter rekening met een gemiddeld rendement van 4% tot 7% per jaar. Worden er hogere rendementen beloofd, wees er dan een beetje voorzichtig mee.

8. Duurzame producten verkopen

We zijn ons steeds meer bewust van het milieu en dat we de toekomst van de aarde moeten redden. Duurzame producten zijn dan ook erg populair. Wil je het inkomen verhogen, en voor de lange termijn aanhouden? Denk dan eens aan de verkoop van duurzame producten.

Dit kan van alles zijn, van bamboe tandenborstels tot houten bestek, wasdrogerballen zodat er geen wasverzachter nodig is, siliconen vershoudzakken en andere innovatieve producten.

Voordat je een van deze producten wil verkopen is het aan te raden om het eerst zelf aan te schaffen en een tijd uit te proberen. Je moet immers wel weten wat je verkoopt, hierdoor kom je veel betrouwbaarder over.

Hoe het met het betalen van belasting zit

Heb je een tweede baan, een bedrijf naast je baan of verdien je op een andere manier extra geld? Houd er dan rekening mee dat je hier inkomstenbelasting over betaalt. Betaal je over je normale inkomen belasting, dan kun je er vanuit gaan dat je dit over al het extra inkomen ook moet doen.

Dit geldt niet voor sparen, beleggen of inkomsten uit cryptocurrency. Dit wordt bij je vermogen opgeteld, waardoor je misschien vermogensbelasting betaalt. Maar dan moet je wel heel veel vermogen hebben, de meeste mensen betalen niks of slechts een heel klein bedrag aan vermogensbelasting.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.