Bijgewerkt: 27 maart 2023

Internet is het snelst groeiende medium. Geld verdienen met internet: miljoenen mensen doen het. Waarom zou jij niet eens een kans wagen? Met online werken verdien je tussen de €1000 en €10.000 per maand. In dit artikel de 6 beste manieren om online je geld te verdienen.

Dit heb je nodig

Om geld te verdienen via het internet heb je twee dingen nodig: een pc/ laptop en een goede internetverbinding. Je kunt het natuurlijk ook met je smartphone doen, maar dit werkt een stuk minder praktisch en snel. Zorg daarnaast voor een snelle en stabiele internetverbinding, bij voorkeur een bekabelde verbinding of een beveiligd wifi-netwerk.

Er zijn eigenlijk nog twee dingen die je nodig hebt: een goed idee en doorzettingsvermogen. Over dat goed idee hoef jij je niet druk te maken, hieronder vind je 6 voorbeelden. Doorzettingsvermogen is wel belangrijk. Geld verdienen met internet vraagt namelijk veel tijd.

[do_widget id=text-20]

Hoeveel verdien je met internet?

De inkomsten zijn geheel afhankelijk van wat je doet en hoeveel tijd je hierin steekt. Waar je ook voor kiest, op internet vind je altijd flink wat concurrentie. Hier moet je bovenuit zien te komen. Je kunt je voorstellen dat dit heel wat tijd en energie vraagt. Kleine internetondernemers verdienen tussen de €50 en €500 per maand. Voor de doorzetter ligt er een inkomen tussen €500 en €5000 per maand. Een enkeling weet hier nog meer van te maken en ontvangt maandelijks €5000 tot wel €10.000 per maand.

Ontdek met welke 6 methoden je online geld verdient.

1. Website met affiliate marketing en advertentieruimte

Laat ik eerst maar eens de eigen website erbij nemen. Geldkip.nl is een informatieve website. Hieromheen draait affliate marketing en de verkoop van advertentieruimte. Wat houdt dit precies in? Je schrijft informatieve of persoonlijke artikelen (bloggen). Je meld je aan als affiliate (partner) van een bedrijf of adverteerder. Vervolgens plaats je interessante banners of links naar de adverteerder toe. Dit levert jou een vergoeding op.

Je kunt ook advertentieruimte verkopen. Voor een vaste vergoeding plaats jij een advertentie of banner. Wat verdien je hiermee? Dit hangt voornamelijk van het aantal websitebezoekers af, maar ook van het onderwerp van je website en voor wie je adverteert. De verdiensten liggen tussen de €50 en €5000 per maand. Je ziet dat dit heel erg uiteen kan lopen.

2. Tekstschrijver/ copywriter en vertaler

Ben jij goed en creatief met tekst, wordt dan tekstschrijver of copywriter. Afhankelijk van de opdrachtgever schrijf je teksten voor websites, webshops, magazines en kranten of brochures. Het gaat niet alleen om informatieve teksten maar soms ook om reclameteksten. Het schrijven van reclameteksten is overigens een vak apart!

Spreek je naast Nederlands nog een tweede taal en schrijf je dit ook perfect? Er is veel vraag naar online vertalers. Je vertaalt teksten vanuit het Nederlands naar het Engels, Duits, Frans of een andere taal.

De gemiddelde tekstschrijver of vertaler verdient tussen de €500 en €1000 per maand. Alleen de betere copywriters of vertalers verdienen hier maandelijks meer dan €2000 mee.

Schrijf je dagelijks, schaf dan een goede pc of gaming laptop aan. Deze kun je uren achter elkaar laten draaien. De kosten zijn aftrekbaar van het inkomen of de winst.

Bekijk de beste laptops voor schrijvers (met krachtige processor)

Naar de best verkochte desktop pc’s

3. Online coach: coaching, cursus en seminars

Ook als online coach valt er heel wat te verdienen. Wat of wie ga je coachen? Dit hangt helemaal van jouw skills af. Je kunt bijvoorbeeld gaming coach worden, waarbij je (beginnende) gamers begeleidt. Ben je goed met (online) marketing, geef dan wat online cursussen of seminars. Adverteer via social media, zo vind je geïnteresseerden. Bekende online coaches verdienen hier een mooi inkomen mee. Als beginnende online coach zal je het nog moeten doen met een inkomen tot maximaal €1000 per maand.

4. Word influencer via social media of YouTube

Werken als influencer lukt alleen wanneer je een groot social media account hebt. Vooral Instagram en Twitter zijn interessant. Als influencer moet je minimaal 50.000 volgers hebben. Je post een bericht of media in opdracht van een sponsor. Bekende influencers met meer dan 1 miljoen volgers ontvangen vanaf €20.000 per post. Dat gaat jou waarschijnlijk niet lukken, maar je moet ergens beginnen. Met 50.000 volgers kun je tussen de €250 en €1000 per post vragen.

Lees het e-book: Het Leven van een Succesvol Instagram Influencer

Heb je een YouTube kanaal met minimaal 1000 abonnees? Ook hier kun je flink wat geld mee verdienen. Bekende YouTubers halen hier jaarlijks tot wel 1 miljoen euro op.

5. Start een webshop of eBay Store

Verkoop online producten en behaal een mooie omzet. Start je eigen webshop en werk op basis van dropshipping of beheer jouw eigen voorraden. Onderhoud je liever geen webwinkel, begin dan een eBay Store. Je bereikt misschien een groter publiek, maar je betaalt hier ook voor. Het is dus even afwegen wat voor jou het beste werkt.

Wat verdien je met een eigen webshop? Dit is natuurlijk afhankelijk van de populariteit van de webshop, maar ook van de producten die je verkoopt en de bijbehorende winstmarge. 40% van de kleine webwinkels draait een jaaromzet lager dan €1000. Van de middelgrote webwinkels weet het merendeel een jaaromzet tussen €10.000 en €100.000 te behalen. Lees het artikel hoeveel omzet heeft de gemiddelde webshop?

6. Aandelen en cryptocurrency: daytraden

Heb je affiniteit met aandelen of cryptocurrency, dan moet je daytraden eens proberen. Via een handelsplatform koop en verkoop je de hele dag aandelen, opties of cryptomunten. Het is belangrijk dat je voor aandelen of valuta kiest die volatiel zijn. Dit betekent dat er veel handel in is en dat de koers flink schommelt. Zo kun jij grote winsten binnenhalen. Daytraden is alleen voor mensen met stalen zenuwen. Houd er rekening mee dat je hier een eigen investering voor nodig hebt.

Voor jou: Daytrading voor dummies

Waarschuwing: bedenk je 2 keer voordat je meedoet aan MLM (piramidespelen) of wanneer jou gevraagd wordt om in iets of iemand te investeren/ geld inleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.