Bijgewerkt: 27 maart 2023

Moet je voor bitcoin, dogecoin of misschien wel een nieuwe cryptocoin kiezen? Er is zoveel keuze, dit maakt het er echt lastig op. Welke crypto kopen voor de lange of korte termijn, hoeveel moet je investeren en kan je ook geld verliezen? Ook op dit gebied houdt GeldKip je op de hoogte.

Even géén handelskosten betalen. Het grootste cryptoplatform Bitvavo geeft je deze bonus.

Bekijk de bonus

Nieuwe en oude cryptocurrency’s

Weet je niet welke crypto te kopen? Eerst maak je een keuze tussen nieuwe of oude crypomunten. Kijk hierbij niet naar de marktwaarde, want dit zegt niks over de leeftijd van een coin.

Bitcoin is de oudste munt en ook bijna de duurste. Ja er zijn dus nog echt wat duurdere crypto’s! Shiba inu is een ‘nieuwe’ munt uit 2020 en stond een tijdje in de top 20 met betrekking tot de hoogste marktwaarde.

Een oude, bekende of grote crypto is vaak een veiligere investering. Al helemaal wanneer je deze drie factoren samenbrengt. Kijk maar naar bitcoin, die is niet alleen oud en groot maar ook bekend. Nieuwe munten kunnen heel speculatief zijn, maar je kan hier ook financieel verlies mee lijden.

Welke crypto kopen? Enkele tips

Dat oude en grote munten wat stabieler zijn, dat zie je ook terug in de koersontwikkelingen. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar je naar kijkt. Welke crypto kopen die hopelijk ook een stijging door gaat maken? Hier volgen nog wat goede tips.

1. Zoveel geld als je kunt missen

Het is heel verleidelijk om van je complete maandloon crypto te kopen. Maar wat doe je wanneer de koers daalt en je op verlies staat? Kun je dan nog je huur of hypotheek betalen? Koop alleen crypto met geld dat je een tijdje niet nodig hebt. Doe maar alsof het op een spaarrekening staat of dat je het kwijt bent geraakt. Dat laatste is misschien nog wel beter want een financieel verlies moet je wel aankunnen.

2. Volg het laatste nieuws en social media

Soms zijn er van die munten die ineens helemaal trendy zijn. Iedereen moet ze ineens hebben en de koers stijgt. Weet je niet welke munten de trend zijn? Volg het cryptonieuws en kijk ook op social media. Vooral op Twitter kom je veel nieuws en trends rondom crypto tegen. Volg zeker wat bekende nieuwsaccounts, hier haal je veel informatie uit.

3. De vergeten muntjes

Het is ook interessant om eens naar de kleine of vergeten muntjes te kijken. Het zijn juist die cryptocurrency’s die soms loeihard kunnen stijgen. Dat gebeurde eerder met shiba inu coin. Niemand was begin 2020 in deze munt geïnteresseerd. Maar een jaar later was hij met enkele miljoenen procenten gestegen. Sluit je ogen en denk je in dat je toen voor € 50 aan shiba had gekocht. Dan was je een jaar later miljonair geweest.

Doe je ogen maar weer open, want die kans is inmiddels voorbij. Maar het geeft je wel een idee van de volatiliteit van cryptomunten. En dat sommigen heel verrassend uit de hoek kunnen komen.

Meld je ook eens aan bij Litebit. Ze voegen vaak nieuwe munten toe, die nog niet zo bekend zijn of pas zijn uitgebracht. Het zal niet de eerste keer zijn dat Litebit een van de vroege aanbieders van een nieuwe munt is en dat de koers ineens explosief stijgt. Garantie heb je niet maar niet geschoten is altijd mis.

Meld je aan bij Litebit

4. Stabiele munten – stable coins

Investeerders zijn vaak gek op stabiele munten, ook wel bekend als stable coins. Dit zijn munten die één op één inwisselbaar zijn voor vaste valuta zoals de euro, de dollar of de Chinese munteenheid. Er staat dus altijd iets tegenover. Stabiele munten veranderen niet zo snel van koers, daarom zien veel beleggers het als een veilige investering.

Dat veilige gevoel moet je niet te hard claimen. Het schijnt namelijk dat stable coins niet volledig gedekt zijn. Zou iedereen plots zijn stabiele munten verkopen, dan kan niet iedereen uitbetaald worden. De kans dat dit daadwerkelijk gebeurt is wel vrij klein.

Welke crypto kopen op dit moment?

Ben je al een beetje bekend met cryptocurrency? Je weet vast wel dat koersen heel erg kunnen wisselen. De ene dag 5% erbij, de andere dag 15% er af. Hier moet je stalen zenuwen voor hebben. Juist hierom kun je niet zeggen welke crypto je op dit moment moet kopen.

Je moet vooral een eigen beleggingsstrategie hanteren. Het gaat dan om daytraden (dagelijks handelen), het in de gaten houden van de Fear and Greed Index, hodlen (vasthouden) of Dollar Cost Averaging (periodiek inleggen).

Werkt je beleggingsstrategie niet? Stel deze dan bij. Vooral in het begin is het moeilijk om een strategie te bepalen. Maar heb je die eenmaal, dan weet je ook welke crypto kopen de beste keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.