Van pyjama tot productiviteit

Thuiswerken is sinds de coronapandemie ontzettend populair. Het heeft voor een andere manier van werken gezorgd. Veel mensen mogen van hun werkgever vanuit huis werken. Maar er zijn ook jobs van huis uit die je geheel zelfstandig uitvoert. Op weg naar financiële vrijheid? Ik bespreek de beste banen die je vanuit huis kunt doen.

Schrijver of redacteur

Een van de leukste banen, en dat vind ik zelf dan, is die van de schrijver of redacteur. Je schrijft artikelen, blogs of productomschrijvingen. Het kan ook dat je een interview uitwerkt of een advertentietekst schrijft.

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld rechtstreeks voor een opdrachtgever. Maar je kunt het ook via een schrijversplatform doen. Bijvoorbeeld Textbroker. Of bied je diensten via Freelancer of Fiverr aan.

Wat het verdient? Dat kan ik niet direct zeggen. Zelf verdiende ik met schrijven voor opdrachtgevers meer dan € 4000 per maand. Maar het is wel hard werken. Als ik zie hoeveel tijd andere schrijvers op social media doorbrengen dan begrijp ik waarom ze niet zoveel verdienen.

Hoe dan ook, het is een leuke job om van huis uit doen. Je hebt alleen een stabiele internetverbinding en een computer of laptop nodig. Dat moet toch wel lukken?

Financieel adviseur

De baan van financieel adviseur lijkt me ook hartstikke leuk. Niet dat ik het ooit gedaan heb want je mag niet zomaar financieel advies geven. Hiervoor heb je een vergunning nodig. Je mag wel financiële tips delen, zoals ik via mijn website doe. Maar zodra het persoonlijk advies wordt dan moet je geregistreerd staan bij het AFM.

Heb je een achtergrond in financiën? Dan is dit de ideale job om vanuit je luie stoel te doen. Je hebt online contact met klanten, desgewenst telefonisch of via een videoconference.

Dit werk kan aardig wat verdienen. Een financieel adviseur in loondienst verdient ruim € 4000 bruto per maand. Maar wanneer je voor jezelf werkt kan dit makkelijk oplopen naar € 6000 per maand (ook weer bruto).

Vertaler: het vertalen van teksten

Het is je vast wel opgevallen hoe het internet uit zijn voegen barst. Er komen steeds meer websites en webshops bij. Meer en meer bedrijven richten zich op de wereldwijde markt. Dat is goed nieuws voor jou want er is veel behoefte aan het laten vertalen van teksten.

Voorwaarde is dat je een vreemde taal spreekt en schrijft. Bijvoorbeeld Engels, Frans of Duits. Vooral teksten naar of van het Engels vertalen is erg populair. Om als vertaler aan de slag te gaan heb je ook alleen maar een computer/laptop en een internetverbinding nodig. En misschien wat vertaalsoftware om je te ondersteunen.

Wanneer je voor een platform teksten vertaalt verdien je tussen de € 9 en € 20 per vertaalde tekst. Regel zelf wat opdrachtgevers en verdien veel meer!

Podcastster

Een beroep dat nog niet zo oud is, het heeft namelijk met het internet te maken. Je werkt vanuit huis als podcaster. Hierbij maak je inhoud voor een podcast en dat kan over allerlei onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld politiek, educatie of persoonlijke ontwikkeling.

Je vraagt je vast af hoe je hiermee geld verdient. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door podcasts voor bedrijven te maken. Maar je kunt ook je eigen podcasts ontwikkelen en deze op een platform publiceren. Vervolgens verdien je geld door advertenties voor of halverwege podcasts te plaatsen. Of je zoekt naar gesponsorde deals.

Virtuele recruiter

Er staan ontzettend veel vacatures open. Bedrijven vinden het maar moeilijk om een goed personeel te komen. Help dit soort bedrijven als virtuele recruiter. Jij gaat op zoek naar geschikte kandidaten voor openstaande functies. Een hartstikke leuke baan want je komt met verschillende mensen in contact. Bovendien verdiep je je in de wereld van uiteenlopende beroepen.

Het mooie is dat je voor dit werk de deur niet uit hoeft. Je brengt geschikte kandidaten met bedrijven in contact. Dat gebeurt allemaal online dus het is werk waarbij je je eigen tijd indeelt.

SEO-specialist

Voor bedrijven is het ontzettend belangrijk dat ze hoog in de organische zoekresultaten staan. Hiermee blijven ze concurrenten voor. Help dit soort bedrijven en websites door je diensten als SEO-specialist aan te bieden.

Voordat je met het werk begint is het belangrijk dat je eerst kennis omtrent zoekmachineoptimalisatie doet. Volg een geschikte cursus of opleiding. Probeer je vaardigheden eerst op je eigen websites uit. Wanneer je merkt dat je websites steeds hoger in Google komen te staan, dan weet je dat je het goed doet.

Nu wordt het tijd om je diensten aan opdrachtgevers aan te bieden. Meestal krijg je per uur betaalt, maar het kan ook dat de opdrachtgever je per project betaalt. Hier maken jullie samen afspraken over. Als SEO-specialist verdien je tussen de € 2500 (begin) tot € 5000 (gevorderde) per maand. Ik ken ook SEO-specialisten die meer dan € 25.000 per maand aan omzet draaien. Daar gaan wel nog personeelskosten vanaf.

Wil je dit werk vanuit huis doen dan heb je zelfde personeel in dienst. Of je moet ze online aan kunnen sturen.

Data-analist

Ik heb heel wat jobs gevonden die je van huis uit doet. Een hele leuke baan voor jou: data-analist. Je analyseert gegevens voor bedrijven. Op die manier krijg je inzicht in hun bedrijfsprestaties. Aan de hand hiervan ontwikkel je strategieën zodat bedrijven door kunnen groeien.

Een data-analist heeft meestal een modaal inkomen (tussen € 35.000 en € 50.000 per jaar). Ben je van plan om dit als freelance/ ondernemer te doen? Dan kan de omzet hoger liggen maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het ook gelijk je netto-inkomen is.

Klantenservicemedewerker

Ik hou van jobs waarbij je met mensen in contact komt. Daarom vind ik een job als klantenservice meer haar ook zo leuk. Je helpt klanten met hun vragen of problemen. Dat doe je via de telefoon, e-mail of chat.

Je werkt als zelfstandige voor bedrijven of opdrachtgevers. Maar je kunt het werk ook in loondienst doen. In beide gevallen is het heel makkelijk om vanuit huis te werken. Je hoeft echt niet op kantoor te zetten om de klantenservice te bemannen.

Online docent

Vroeger ging je voor bijles naar school of je kwam bij een docent thuis of op kantoor. Dat is al lang verleden tijd. De online docent geeft les in verschillende vakken. Bijvoorbeeld een vreemde taal, wiskunde, geschiedenis of biologie. Geeft les in iets waar je veel verstand van hebt.

In de beginperiode verdiende je als online docent nog niet zoveel. Ongeveer een tientje per uur. Maar tegenwoordig kun je best wat meer vragen. Het is vooral belangrijk dat je dit werk leuk vindt want je moet leerlingen blijven motiveren.

Social mediamanager

Dit is de laatste job vanuit huis die ik wil bespreken. Natuurlijk zijn er nog veel meer thuiswerkbaantjes maar dan wordt het artikel wel erg lang. In mijn cursus over online diensten vind je nog veel meer mogelijkheden.

Wat is een social media manager? Dit is iemand die bedrijven helpt met het onderhouden van een social media account, bedoeld om een merk te laten groeien. Een afwisselende baan want je creëert regelmatig nieuwe social media posts. Die publiceer je en je reageert op vragen van volgers.

Voor dit werk moet je best wel creatief zijn. Ook is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Sommige mensen reageren op social media heel bot. Laat je hier niet door uit het veld slaan: blijf altijd vriendelijk en professioneel. Bedenk dat mensen niet weten dat jij social mediamanager bent: ze denken dat ze met het bedrijf waar je voor werkt communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.