,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency. Officieel is het een digitaal betaalmiddel, maar velen zien het als een manier om geld te verdienen. Ooit stond de koers op 1 cent, in 2021 op meer dan € 57.000. Kan je voor € 50 bitcoin kopen? Je hoeft geen hele bitcoin te hebben, je mag ook een klein gedeelte aankopen.

Bitcoin kopen met iDEAL

Wil je voor € 50 bitcoin kopen, dan kun je het beste met iDEAL betalen. Dit is de meest makkelijke manier. Beginners starten bij voorkeur bij een Nederlandse broker. Hierbij hoef je geen verstand van cryptocurrency te hebben. Je klikt simpelweg aan welke munt je wil, voor welk bedrag je wil aankopen en je betaalt met iDEAL.

Een echte aanrader is Litebit. Dit platform heeft interne wallets. Hierop staat je bitcoin veilig opgeslagen, je hoeft dus niks zelf te installeren.

Meld je aan bij Litebit

Een andere optie is Bitcoinmeester. Die naam heb je vast wel eens via de verschillende reclame-uitingen voorbij zien komen. Feitelijk is Bitcoinmeester hetzelfde als Litebit, alleen is het aanbod cryptomunten wat groter.

Open een account op Bitcoinmeester

Handelen in bitcoin

Kan ik voor 50 euro bitcoin kopen en hierin handelen? Dat kan. Wanneer je gaat handelen is het praktisch om dit op een exchange te doen. Je hebt dan zelf de mogelijkheid om te bieden. Zo bepaal je ook zelf de aan- en verkoopprijs.

Hoe werkt het? Allereerst open je een account op het Nederlandse Bitvavo. Wanneer je via onderstaande link aanmeldt betaal je over de eerste € 1000 geen handelskosten. Dit betekent dat je voor € 50 goedkoop bitcoin krijgt.

Meld je aan bij Bitvavo

De tweede stap is tegoed storten, in dit geval je € 50. Vervolgens ga je naar het geavanceerde platform. Plaats een kooporder. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen:

 • Ga via het dashboard naar Geavanceerd
 • Controleer linksboven of je op de BTC markt zit (BTC-EUR)
 • Klik op het groene Buy
 • Vul de prijs in waarvoor je bitcoin wil kopen
 • Vul bij Total (inc. Fee) € 50 in
 • Klik op Continue
 • Bevestig je order

Zodra bitcoin de koers bereikt waarvoor jij wil kopen, ontvang je voor € 50 bitcoin. Misschien wil je in de toekomst meer bitcoin kopen. Je kunt dan ook een hoger (of lager) totaalbedrag invoeren.

Hoeveel kost 1 bitcoin in 2022?

De koers van bitcoin en cryptocurrency wisselt enorm. Per dag kan de koers tot wel meer dan 10% stijgen of dalen. Wil je weten hoeveel 1 bitcoin in 2022 kost? Hieronder zie je de meest actuele koers. Dit wordt weergegeven in euro’s. Zie je geen koers staan, zet dan je addblocker even uit. Dit is overigens aan te raden op de meeste handelsplatformen, een addblocker houdt belangrijke data tegen.

Ben ik nu te laat?

De koers van bitcoin is de afgelopen jaren flink gestegen. Kijk maar eens naar de historische koersen:

 • Mei 2013: € 94
 • Mei 2014: € 326
 • Mei 2015: € 201
 • Mei 2016: € 374
 • Mei 2017: € 1384
 • Mei 2018: € 7071
 • Mei 2019: € 7187
 • Mei 2020: € 8659
 • Mei 2021: € 31.414
 • Mei 2022:

Vóór het jaar 2013 stond de koers heel lang onder de € 50. Pas vanaf 2013 zijn bedrijven en websites de koersen van verschillende cryptocurrency gaan volgen.

Ben ik te laat om bitcoin te kopen? Nee, volgens velen niet. Zelfs tegen een prijs van meer dan € 60.000 wordt bitcoin aangekocht. In 2021 is er ook iets bijzonders aan de hand. Mensen blijven hun bitcoin vasthouden (niet verkopen), ondanks dat de koers af en toe daalt. Dit laat zien dat ze er vertrouwen in hebben.

Wat ook opvalt is dat steeds meer bedrijven, beleggingsfondsen en pensioenfondsen in bitcoin investeren. Wanneer bedrijven dit blijven doen ben je zeker niet te laat om bitcoin te kopen.

Gaat bitcoin nog dalen?

Op de vraag of bitcoin nog gaat dalen: ja dat gaat zeker gebeuren. Na elke (fikse) koersstijging volgt een correctie. Hierbij daalt de koers 1% tot wel 20%. Het is in het verleden al vaker gebeurd dat de koers tot 80% is gedaald.

Of en wanneer bitcoin gaat dalen, dat is niet te voorspellen. Gaat bitcoin instorten? Theoretisch zou dit kunnen, in de praktijk is die kans klein. Zolang mensen blijven kopen zal ook de koers langzaam blijven stijven. Bitcoin stort in wanneer er weinig tot geen interesse meer in is. Of wanneer angst van beleggers de overhand neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.