Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt een geldbedrag nodig maar geen zin in een afwijzing of andere problemen. Een klein bedrag lenen zonder gedoe is mogelijk. Je BKR-registratie heeft geen invloed of je hoeft geen loonstrook te laten zien. Dat scheelt je weer een hoop tijd of ergernis. Ontdek de mogelijkheden en hoeveel je kunt lenen.

Het afsluiten van een lening

Bij het afsluiten van een lening (geldlening) krijg je bijna altijd te maken met een BKR toetsing. Hierbij bekijkt de kredietverstrekker of je wel geld kunt lenen. Heb je een negatieve BKR registratie of al teveel leningen openstaan, dan krijg je een keiharde nee te horen. Dit geldt ook wanneer jouw inkomen niet hoog genoeg is. Vervelend, want je hebt het geld wel (direct) nodig. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto, een kleine verbouwing of misschien wel om schulden af te lossen.

Klein bedrag lenen zonder gedoe

Goed, je zit niet te wachten op lange vragenlijsten, het aantonen van je inkomen of een BKR toetsing. Hoe werkt dat nu, een klein bedrag lenen zonder gedoe? Bedenken eerst hoeveel geld je nodig hebt. Onder een klein bedrag versta ik een lening tot maximaal €5000. Wil je meer lenen, dan kan dit natuurlijk ook. Hieronder 7 mogelijkheden om een kleine lening zonder BKR toetsing of loonstrook af te sluiten.

1. Minilening (minikrediet)

Met een minilening leen je een geldbedrag tussen de €50 en €1500. Een ideaal bedrag voor het betalen van openstaande rekeningen, aanschaf van een tweedehands auto of iets anders. Dit mag je natuurlijk helemaal zelf invullen. Weet je niet hoe een minilening werkt?

Je vraagt online de minilening aan. De kredietverstrekker voert geen BKR check uit. Ook hoef je geen vast inkomen te hebben. Wel vraagt deze maar een garantsteller. Dit is iemand die voor jou de lening afbetaald, wanneer je dit zelf niet kunt. Er zijn ook minilening aanbieders die wel om een loonstrook of bewijs van in komen vragen.

2. Particulier geld lenen

Een klein bedrag lenen zonder gedoe particulier? Particulier geld lenen is een tweede optie. Hierbij leen je van een privé persoon. Het is belangrijk dat je hier duidelijke afspraken over gemaakt. Leg zaken als het leenbedrag, de looptijd en rente vast. Bedenk dat een particuliere geldverstrekker een zeer hoge rente kan vragen.

Wees voorzichtig met het afsluiten van een particuliere geldlening. Betaal nooit vooraf. vraagt de geldverstrekker om verificatie van je bankrekening, maak dan 1 cent over. Dit is meer dan voldoende om je bankrekening te verifiëren.

3. Kopen op afbetaling

Heb je nieuwe kleding of huishoudelijke producten nodig? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kopen op afbetaling. Hierbij koop je het product en betaal je later. In principe ga je gewoon een geldlening aan. Houd er rekening mee dat de webshop of de winkel misschien naar je inkomsten vraagt. Mogelijk voert deze ook een BKR check uit (niet altijd hoor). Het is dus nog even bekijken of je wel kunt kopen op afbetaling. Met een negatieve BKR-registratie is dit in veel gevallen niet mogelijk.

4. Rood staan

Kun je toevallig rood staan op je bankrekening? Handig, want dit geeft jou wat meer financiële ruimte. Zo kun je een klein bedrag lenen zonder gedoe. Je pint gewoon het benodigde geldbedrag tot aan je maximale rood staan limiet. Houd er wel rekening mee dat de rente voor rood staan zeer hoog ligt, vaak ergens tussen de 15% en 20%.

5. Doorlopend krediet: extra geld opnemen

Misschien heb je eerder een doorlopend krediet afgesloten? Heb je nog een klein bedrag nodig dan kun je dit via je doorlopend krediet opnemen. Bij deze kredietvorm is vooraf bepaald wat het maximale leenbedrag is. Zit je hier door aflossingen weer onder dan mag je direct wat aan het maximum leenbedrag aanvullen.

Stel dat je een doorlopend krediet tot een leenbedrag van € 10.000 hebt afgesloten. Je hebt toen € 10.000 geleend maar ondertussen heb je een gedeelte afgelost. Je hebt bijvoorbeeld € 2000 afbetaald en er staan nog € 8000 open. Dit betekent dat je opnieuw geld kunt opnemen tot een bedrag van € 10.000, in dit geval maximaal € 2000. Zo kom je aan een klein bedrag zonder het gedoe van een nieuwe lening afsluiten.

6. Bij familie lenen

Het is heel vervelend om bij familie voor geld aan te kloppen. Toch kan dit nog een laatste strohalm zijn. Het voordeel van geld bij familie lenen is dat je niet aan een hoge rente vastzit. Vaak is familie bereid om helemaal geen rente in rekening te brengen, al helemaal niet wanneer het om kleine bedragen gaat.

Zorg dat je geleend geld altijd netjes terugbetaalt. Geef vooraf aan wanneer je van plan bent om dit te doen. Komt het even niet uit? Blijf met je familie communiceren. Hiermee houd je de band goed en vergroot je de kans dat je volgende keer weer een beetje geld mag verlenen.

7. Een klusje voor geld

Lukt het niet om ergens geld te lenen omdat het een hoop gedoe oplevert? Kijk dan of je ergens één of meerdere klusjes voor geld kunt doen. Denk hierbij aan hulp bij de computer of het internet, tuinieren, helpen met verhuizen, opruimen, dingen naar de stort brengen of misschien wel iets repareren.

Afhankelijk van het klusje dat je doet verdien je hier tussen de 15 en 25 euro per uur mee, soms nog wel meer. Doe je dit incidenteel omdat je even snel wat geld nodig hebt dan hoef je die verdiensten niet direct bij de belastingdienst op te geven.

Motiveer je lening

Je wilt een klein bedrag lenen, maar is dit wel echt nodig? Over een lening betaal je altijd rente, hoe minimaal dit soms ook is. Misschien kun je beter (tijdelijk) besparen op boodschappen, uitstapjes, abonnementen of producten. Op de lange termijn bespaar je flink door het energieverbruik omlaag te halen. Motiveer voor jezelf de lening en bekijkt vooral of je deze kunt terugbetalen. Vooral bij een minilening is het belangrijk dat je deze binnen 30 tot 60 dagen terugbetaalt. Doe je dit niet, dan wordt het veel lastiger om de volgende keer weer een mini lening af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.