Klein bedrag lenen zonder gedoe

Je hebt een geldbedrag nodig maar geen zin in een afwijzing of andere problemen. Een klein bedrag lenen zonder gedoe is mogelijk. Je BKR-registratie heeft geen invloed of je hoeft geen loonstrook te laten zien. Dat scheelt je weer een hoop tijd of ergernis. Ontdek de mogelijkheden en hoeveel je kunt lenen.

Hét moment om in te stappen? Kies je platform.


Het afsluiten van een lening

Bij het afsluiten van een lening (geldlening) krijg je bijna altijd te maken met een BKR toetsing. Hierbij bekijkt de kredietverstrekker of je wel geld kunt lenen. Heb je een negatieve BKR registratie of al teveel leningen openstaan, dan krijg je een keiharde nee te horen. Dit geldt ook wanneer jouw inkomen niet hoog genoeg is. Vervelend, want je hebt het geld wel (direct) nodig. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto, een kleine verbouwing of misschien wel om schulden af te lossen.

Klein bedrag lenen zonder gedoe

Goed, je zit niet te wachten op lange vragenlijsten, het aantonen van je inkomen of een BKR toetsing. Hoe werkt dat nu, een klein bedrag lenen zonder gedoe? Bedenken eerst hoeveel geld je nodig hebt. Onder een klein bedrag versta ik een lening tot maximaal €5000. Wil je meer lenen, dan kan dit natuurlijk ook. Hieronder 4 mogelijkheden om een kleine lening zonder BKR toetsing of loonstrook af te sluiten.

1. Minilening (minikrediet)

Met een minilening leen je een geldbedrag tussen de €50 en €1500. Een ideaal bedrag voor het betalen van openstaande rekeningen, aanschaf van een tweedehands auto of iets anders. Dit mag je natuurlijk helemaal zelf invullen. Weet je niet hoe een minilening werkt?

Je vraagt online de minilening aan. De kredietverstrekker voert geen BKR check uit. Ook hoef je geen vast inkomen te hebben. Wel vraagt deze maar een garantsteller. Dit is iemand die voor jou de lening afbetaald, wanneer je dit zelf niet kunt. Er zijn ook minilening aanbieders die wel om een loonstrook of bewijs van in komen vragen.

Bekijk de website van Ferratum

2. Particulier geld lenen

Een klein bedrag lenen zonder gedoe particulier? Particulier geld lenen is een tweede optie. Hierbij leen je van een privé persoon. Het is belangrijk dat je hier duidelijke afspraken over gemaakt. Leg zaken als het leenbedrag, de looptijd en rente vast. Bedenk dat een particuliere geldverstrekker een zeer hoge rente kan vragen.

Wees voorzichtig met het afsluiten van een particuliere geldlening. Betaal nooit vooraf. vraagt de geldverstrekker om verificatie van je bankrekening, maak dan 1 cent over. Dit is meer dan voldoende om je bankrekening te verifiëren.

3. Kopen op afbetaling

Heb je nieuwe kleding of huishoudelijke producten nodig? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kopen op afbetaling. Hierbij koop je het product en betaal je later. In principe ga je gewoon een geldlening aan. Houd er rekening mee dat de webshop of de winkel misschien naar je inkomsten vraagt. Mogelijk voert deze ook een BKR check uit (niet altijd hoor). Het is dus nog even bekijken of je wel kunt kopen op afbetaling. Met een negatieve BKR-registratie is dit in veel gevallen niet mogelijk.

4. Rood staan

Kun je toevallig rood staan op je bankrekening? Handig, want dit geeft jou wat meer financiële ruimte. Zo kun je een klein bedrag lenen zonder gedoe. Je pint gewoon het benodigde geldbedrag tot aan je maximale rood staan limiet. Houd er wel rekening mee dat de rente voor rood staan zeer hoog ligt, vaak ergens tussen de 15% en 20%.

Motiveer je lening

Je wilt een klein bedrag lenen, maar is dit wel echt nodig? Over een lening betaal je altijd rente, hoe minimaal dit soms ook is. Misschien kun je beter (tijdelijk) besparen op boodschappen, uitstapjes, abonnementen of producten. Op de lange termijn bespaar je flink door het energieverbruik omlaag te halen. Motiveer voor jezelf de lening en bekijkt vooral of je deze kunt terugbetalen. Vooral bij een minilening is het belangrijk dat je deze binnen 30 tot 60 dagen terugbetaalt. Doe je dit niet, dan wordt het veel lastiger om de volgende keer weer een mini lening af te sluiten.


GeldKip is een blogger van midden 40. Eigen huis met zonnepanelen (heel milievriendelijk), gezin, bedrijfje én een hond. Droomt van rijkdom en zoekt naar duizend manieren om dat te bereiken. Al die tips en ideeën komen in de blogs tot leven. ✍️Schrijven kost tijd en geld. Daarom staan er in de artikelen soms affiliate linkjes die naar een product of dienst verwijzen. Hiervoor ontvangt GeldKip een vergoeding, waar niet jij maar de adverteerder voor betaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *