Klein geldbedrag lenen zonder BKR: de mogelijkheden

Even wat geld lenen. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar zonder BKR-toetsing is. Realistisch? Ja hoor, dit is zeker mogelijk. Ik leg jou uit hoe je een klein geldbedrag zonder BKR leent.

Hét moment om in te stappen? Kies je platform.


BKR registratie en lenen

BKR staat voor het bureau krediet registratie (Tiel). Dit is het Nederlandse krediet registratiebureau. (Bijna) iedereen die een krediet afsluit, komt in deze registratie te staan. Het gaat niet alleen om leningen maar ook om rood staan op betaalrekeningen of creditcards. Er staan ongeveer 9 miljoen Nederlanders bij het BKR geregistreerd.

Met deze registratie worden consumenten beschermd tegen teveel lenen. Financiële instellingen worden juist beschermd tegen mensen die hun lening niet kunnen aflossen. Wanneer een lening helemaal is afgelost, blijven de gegevens nog 5 jaar bewaard. Hierna verdwijnt de BKR registratie.

Bij een negatieve BKR registratie is het nagenoeg onmogelijk om geld te lenen. Dit komt omdat kredietverstrekkers de aanvragen van de lening eerst toetsen bij het BKR.

Klein geldbedrag lenen zonder BKR

Negatieve BKR registratie? Het is vaak wel mogelijk om een klein geldbedrag te lenen zonder BKR toetsing. Hierbij kijkt de kredietverstrekker dus niet of er sprake is van een positieve of negatieve BKR-registratie.

Hoeveel kun je maximaal lenen zonder BKR toets zijn? Het gaat vaak om bedragen tot maximaal € 1500. Hoe lager het bedrag, hoe gemakkelijker de aanvraag verloopt.

Bij de bank een klein bedrag lenen

Soms is het mogelijk om bij de eigen bank een klein bedrag te lenen. Heb je minder dan € 2500 nodig, denk dan eens aan rood staan of een creditcard. Met rood staan heb je extra bestedingsruimte. Nadeel zijn de hoge kosten bij een negatief saldo. Een creditcard is niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk aan het einde van de maand voldoende saldo op je betaalrekening hebben. Daarom krijg je geen creditcard wanneer je geen vast inkomen hebt.

Een bedrag tot € 1500 lenen

Heb je een bedrag tot maximaal € 1500 nodig, dan zijn er meer mogelijkheden. Ook wanneer je een (negatieve) BKR-registratie op je naam hebt staan. Een klein bedrag lenen wordt ook wel een minilening genoemd. Dit zijn de voordelen van een minilening:

  • Geen BKR-toetsing
  • Binnen 24 – 48 uur het geld op je rekening
  • Korte looptijd

Ga je voor de eerste keer voor een minilening, dan kun je vaak maximaal tot € 600 lenen. Heb je na de eerste keer laten zien dat je netjes afbetaalt, dan kun je de volgende keer meer lenen.

Naar de website van Ferratum

Wat kost een minilening?

Een minilening is duurder dan een normale lening. Afhankelijk van de aanbieder betaal je tussen de 10% en 15% rente. Leen je € 200, dan betaal je uiteindelijk € 202 tot € 204 terug. Je zult vast denken: klopt dit wel? Ja, de rente is namelijk gebaseerd op jaarbasis. Een minilening of microkrediet betaal je meestal in één of twee maanden terug. Met de totale kosten valt het dus wel mee.

Je kunt de kosten laag houden door te kiezen voor een persoonlijke garantsteller. Dit is iemand die garant staat voor jouw lening. Mocht jij deze niet kunnen terugbetalen, dan doet de persoonlijke garantsteller dit. Heb je geen persoonlijke garantsteller? Dan lopen de kosten wat verder op.

Zo snel heb je het geld op je rekening

Een klein geldbedrag lenen zonder BKR toetsing is zo geregeld. Wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het geld binnen 24 tot 48 uur op je rekening. Binnen 15 tot 60 dagen betaal je de minilening af. Soms is de looptijd wat langer, dit hangt helemaal van de aanbieder af.

Betalingsachterstand bij een vorige minilening

Je hebt al eens eerder een minilening of microkrediet afgesloten. Het lukt je niet om deze terug te betalen, of je had een betalingsachterstand. De kans is klein dat je een nieuwe minilening krijgt.

Dit zijn de vereisten

Voor het afsluiten van een minilening moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ook sta je in Nederland ingeschreven. Je moet altijd je identiteitsbewijs en je (Nederlandse) bankrekening laten zien. Dit doe je door het inscannen van deze bewijzen. Het is niet nodig om een bewijs van telefoonabonnement of huurcontract te laten zien. Ook hoef je geen werkgeversverklaring of uitkeringsverklaring af te geven.

Is een lening zonder BKR toetsing verstandig?

Heb je geld nodig en ben je er zeker van dat je dit terug kunt betalen? Dan zitten er geen risico’s aan het afsluiten van een minilening. Je kiest hier vooral voor omdat je een (negatieve) BKR-notering hebt. Heb je moeite met het afbetalen van je huidige lening? Dan lijkt het minder verstandig om ook nog eens een mini lening af te sluiten. Zorg er in ieder geval voor dat je een garantsteller hebt. Met deze persoon maak je onderlinge afspraken wanneer het jou niet lukt om de lening af te betalen.

Mocht je vaker geld tekort komen, kijk dan eens op deze website rond. GeldKip is altijd op zoek naar manieren om (extra) inkomsten binnen te harken. Kippetje toch?

Ads: Ferratum


GeldKip is een blogger van midden 40. Eigen huis met zonnepanelen (heel milievriendelijk), gezin, bedrijfje én een hond. Droomt van rijkdom en zoekt naar duizend manieren om dat te bereiken. Al die tips en ideeën komen in de blogs tot leven. ✍️Schrijven kost tijd en geld. Daarom staan er in de artikelen soms affiliate linkjes die naar een product of dienst verwijzen. Hiervoor ontvangt GeldKip een vergoeding, waar niet jij maar de adverteerder voor betaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *