Of je nu beginner of al ervaren bent met cryptocurrency: je bent altijd op zoek naar de beste investeringen. Dankzij kleine crypto met potentie realiseer je mooie winsten. Toch kun je van tevoren niet weten of een cryptoment daadwerkelijk gaat stijgen. Tóch zijn er een aantal cryptocoins met wilde toekomstplannen.

Shiba Inu (SHIB)

Een van de meest populaire kleine crypto met potentie is Shiba Inu. Het is ongelooflijk wat deze cryptomunt al gepresteerd heeft. Het begon allemaal in februari 2020, toen er 1 biljard van deze tokens werden uitgebracht. De helft werd direct overgemaakt naar etehereum-oprichter Vitalik Buterin. Deze verbrandde 90% van zijn munten en doneerde 10% aan een goed doel.

Vanaf dat moment waren er ‘nog maar’ 510 biljoen tokens in omloop, hoewel dit nog steeds ontzettend veel is. Het bijzondere aan Shiba Inu is dat er dagelijks munten worden verbrand, waarbij ze definitief uit de omloop gaan. Om de website shibburn is inzichtelijk hoeveel van de munten tot nu toe verbrand zijn.

Maar het draait natuurlijk niet alleen om het brandproces, maar ook om de koersontwikkelingen. In een jaar tijd steeg deze munt met miljoenen procenten. Het aantal holders neemt ook in 2022 nog steeds toe. Shiba Inu is de dogekiller en is op veel beurzen verhandelbaar. Investeerders gokken nog steeds op een flinke koersstijging zoals Dogecoin ooit deed.

Koop Shiba Inu en ontvang een bonus – de eerste € 1000 gratis verhandelen

Dogecoin (DOGE)

In 2013 werd Dogecoin geboren. Niet als serieuze munt, maar meer om de gemeenschap te laten zien dat investeerders klakkeloos aankopen. De koers begon met twee nullen achter de komma (0,001) maar kreeg er al snel een nulletje bij, waardoor hij dus in waarde verloor. Hierna ging het weer beter maar bleef tot 2000 kreeg nagenoeg ongewijzigd.

Toen kwam het ondenkbare. 2021 was een topjaar waarbij de koers tot een hoogte van meer dan 65 cent steeg. Toen ging het weer bergafwaarts en handelt hij in 2022 onder de € 0,15.

Dogecoin is een kleine crypto met potentie omdat er een grote fan achterstaat: Teslaman Elon Musk. Deze man noemt zichzelf de Dogefather en noemt de munt regelmatig op social media en in talkshows. Wat nagenoeg altijd met een (tijdelijke) koersstijging gepaard gaat. Dat is waar beleggers op gokken.

Handel Dogecoin bij Litebit (iDeal-acceptatie)

MetaPets (METAPETS)

In de categorie metaverse en NFT’s vind je een bijzondere kleine crypto die ook potentie heeft om door te groeien. MetaPets is sinds november 2021 verkrijgbaar, en heeft tot januari 2022 een flinke groei laten zien. Hierna ging hij down, net als de rest van de cryptomarkt. Kijk echter niet alleen naar de koers maar ook naar het project zelf.

MetaPets richt zich op virtuele huisdieren waarbij je een hond, kat of ander dier middels een NFT in je bezit hebt. Een roze kat of een hond met het langste haar ter wereld? Dat kan allemaal met MetaPets. Daarnaast is het voor gebruikers mogelijk om een passief inkomen met de MetaPets- investering te verdienen.

Deze munt is nog niet overal verhandelbaar, en dat maakt hem dubbel zo interessant. Want zodra hij op een grote beurs wordt toegelaten is de koers vaak al flink gestegen.

Moviebloc (MBL)

Nog een muntje waar niet iedereen van gehoord heeft: Moviebloc. Deze is terug te vinden in de categorie contentcreatie & media. Het gaat om een omgekeerd ICO- project, aangedreven door het video streaming platform Pandora.tv (Korea). Het gaat hier om een decentraal platform voor het delen van films en content.

Tot zover het technische verhaal, maar wat maakt Moviebloc tot een kleine cryptomunt met potentie om groter te worden? Het staat op verschillende handelsbeurzen geregistreerd waaronder Binance en Upbit. Maar hij is ook interessant omdat hij sinds 2019, het jaar van uitgifte, flink is gegroeid. Van € 0,004 tot € 0,03 in 2021. Weer omlaag en weer opnieuw omhoog, en dan hopelijk to the moon.

Zekerheid heb je nooit maar de populariteit van deze munt neemt toe. Houd Moviebloc dan ook in de gaten.

Op zoek naar interessante coins

Bitcoin is geen kleine crypto, maar coins met een waarde die onder de cent ligt vallen wel in deze categorie. Al helemaal wanneer de waarde nóg lager ligt, waarbij de nullen direct achter de komma niet meer te tellen zijn. € 0,000001 bijvoorbeeld, dat is reuze interessant. Je koopt voor een tientje 10 miljoen stuks, gewoon op de gok. Maar wanneer de koers stijgt en er verdwijnt een nul, dan is je investering ineens 10 keer meer waard.

Helaas blijft het met veel kleine crypto een grote gok. Er komen teveel nieuwe munten bij, velen hebben geen echt doel. Dat hoeft ook niet altijd zo te zijn, want gelukzoekers kopen juist dit soort munten aan en doen ze met winst direct weer van de hand. Hier kun je heel goed van meeprofiteren*.

Het is goed om crypto in populaire categorieën te zoeken waaronder metaverse, NFT, DeFi of andere onderwerpen die momenteel spelen. Dan ga je gelijk in een hype mee en wie weet, ben je straks een rijke GeldKip.

* Geen financieel advies, GeldKip is niet verantwoordelijk voor keuzes die je maakt en ook niet voor je fiets die gejat wordt. Had je hem maar op slot moeten zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.