Bijgewerkt: 27 maart 2023

In de wereld van cryptocurrency hoor je vaak de uitspraak ‘koop de dip’. Dat is crypto kopen wanneer de prijs flink laag staat. Veel beleggers durven dit niet, want wat gebeurt er wanneer de prijs verder daalt? Dit risico is er altijd maar de ervaring laat iets anders zien. Beleggers met lef kopen continu de dip en halen hier veel winst uit.

Waarom de prijs van cryptocurrency daalt

Vaak zijn er verschillende redenen waarom koersen dalen. Meestal heeft dit met angst te maken. Bijvoorbeeld zorgen omtrent de economie of inflatie, een pandemie of regelgeving. Soms is er sprake van een correctie van de markt. Dit zie je vooral wanneer prijzen op korte termijn ontzettend zijn gestegen.

Dat de prijs van cryptomunten regelmatig daalt, dat is vrij normaal. En ook niet iets om je direct zorgen over te maken. Toch kunnen koersen zo hard dalen dat ze 50% of meer in de min staan (vanaf het hoogste punt). Dan pas breekt de paniek echt uit.

Eerste tip: betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Alleen geldig wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt en via de volgende link (anders krijg je die bonus niet).

Kopen in de dip: doen of niet doen?

Beleggers met lef kopen in de dip. Ze kopen dan nieuwe cryptocurrency aan of kopen juist bij. Hiermee vergroten ze hun portefeuille. Kopen in de dip is best wel een risico. Je weet namelijk niet waar de koers heen gaat: nog lager of toch weer stijgende.

Moet je nu wel of niet de dip kopen? Je kunt dit als beleggingsstrategie hanteren. Sterker nog, belegger Warren Buffet is hier stinkend rijk mee geworden.

De buy the dip strategie

Hoe werkt dat dan, de buy the dip’ beleggingsstrategie? Eerst even terug naar Warren Buffet die ooit deze uitspraak deed:

“Fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful.”

Hij kocht aandelen wanneer beleggers angstig waren en hun aandelen juist van de hand deden. Maar wanneer beleggers hebzuchtig werden en aankochten, verkocht Buffet zijn portie. Dit heet ook wel tegendraads beleggen.

Wanneer prijzen door het dak gaan betaal je mogelijk te veel. Vroeg of laat zal de koers altijd weer terugzakken. Maar dat niet alleen, ook door andere oorzaken kunnen koersen flink dalen. Dit kan een goed koopmoment zijn. Want de kans is namelijk heel groot dat de koersen uiteindelijk weer op het oude hogere niveau terechtkomen.

Koop alleen interessante cryptocurrency

Koop de dip, maar alleen wanneer het om interessante cryptocurrency gaat. Het is niet aan te raden om ondoordacht alle koopjes binnen te halen. Er zijn namelijk een hoop cryptomunten die niet echt toekomst hebben. Of die juist heel speculatief zijn.

Bijkopen als je durft

De dip kopen brengt altijd risico met zich mee. Dit risico bestaat uit een verdere daling van de cryptocurrency. Wat moet je op dat moment doen? Je kunt in paniek verkopen of gewoon je verlies nemen. Afwachten is een andere strategie.

De derde strategie is bijkopen. Dit doe je wanneer de koers 6%, 10% of misschien wel 20% lager staat dan jouw aankoopprijs. Maar misschien ook wel 50% lager. Er zijn ook beleggers die in stappen werken. Ze kopen een klein partijtje bij -10% aan, nog eens bij -25% en zo verder. Totdat de koers niet meer daalt en weer stijgt.

Het is tijd om te vertrekken

Hoe weet je nu wanneer je moet verkopen? Dat doe je op het moment dat er veel optimisme heerst. Iedereen op social media heeft het over cryptocurrency. Er wordt flink aangekocht en dit is ook aan de stijgende koersen te zien. Op dat moment zeg je het feest vaarwel en verkoop je de cryptomunten. Maar wel met winst, want dat is waar het om draait.

Verkoop (of koop) cryptocurrency via Bitcoinmeester

Koop de dip: conclusie die je hieruit kunt trekken

Het is helemaal niet verkeerd om een zogenaamde koop de dip strategie te hanteren. Toch moet dit niet je enige strategie zijn. Natuurlijk valt met tegendraads beleggen flink geld verdienen. Aan de andere kant is dit ook meer risicovol. Bedenk dus van tevoren of je dit risico aan wil gaan.

Beleg ook nooit met geld dat je eigenlijk helemaal niet kunt missen. Bepaal vooraf wat je investeert en welk risico je wil nemen. Beleggen in cryptocurrency blijft altijd al een risico, meer dan met aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.