Bijgewerkt: 27 maart 2023

De krediet betekenis is niet voor iedereen even duidelijk. Wat wordt er precies met een krediet bedoeld en heeft dit ook een andere benaming? Laten we eens gaan kijken naar de betekenis van het krediet en wat je ermee kunt. Na het lezen van dit artikel ben je weer een ervaring rijker.

De definitie van krediet

Wanneer je naar de kredietbetekenis kijkt, dan kun je dit vertellen naar een geldlening. Vaak leen je geld van een bank of een speciale kredietaanbieders. Maar met een krediet wordt ook uitstel van betaling oftewel kopen op afbetaling bedoeld. Je koopt iets zonder je direct voor te betalen. Het koperbedrag betaal je in maandelijkse termijnen terug.

Krediet heeft nog een betekenis, dit heeft echter niks met geld te maken. Wanneer je vertrouwd op iemands prestaties, dan geef je hem krediet.

[do_widget id=text-18]

Doorlopend krediet betekenis

Naast de betekenis van het normale krediet heb je ook nog die van het doorlopend krediet. Wat is hier de betekenis van? Een doorlopend krediet is een leenvorm of kredietvorm. Hierbij leen je geld en betaalt het in maandelijkse termijnen af. De bedragen die je hebt afgelost zijn opnieuw opneembaar. Zo kun je dus opnieuw geld lenen (opnemen) zonder dat je weer een lening afsluit. Je mag echter nooit meer lenen dan de maximale kredietlimiet.

Je moet nog iets over de doorlopend krediet betekenis weten. Bij deze kredietvorm staan de rente en looptijd niet vast. Overigens kan de looptijd maximaal 15 jaar duren, niet langer. De rente is variabel. Mocht de rente tijdens de looptijd stijgen of dalen, dan betaal je uiteindelijk meer of minder aan de lening terug. Je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag.

Consumptief krediet betekenis

Dan hebben we ook nog de betekenis van het consumptief krediet. Dit zijn alle kredieten of geldleningen die consumenten afsluiten. Het geld is bedoeld voor privédoeleinden zoals een nieuwe auto, een verbouwing of een vakantie.

Het geld wordt niet gebruikt voor bedrijfsdoeleinden. Wanneer een bedrijf of ondernemer een lening afsluit met de bedoeling om hier het bedrijf mee te financieren, dan noem je dit een zakelijk krediet.

Aflopend krediet betekenis

We zijn nog niet klaar met de krediet betekenis, want we hebben natuurlijk ook nog het aflopend krediet. Onder een aflopend krediet vallen verschillende leenvormen waaronder de persoonlijke lening maar ook kopen op afbetaling. Je betaalt het leenbedrag inclusief de rente en eventuele kosten in maandelijkse termijnen terug. Hierbij zijn afgeloste bedragen niet opnieuw opneembaar. Het krediet loopt dus langzaam af, dat is wat met een aflopend krediet bedoeld wordt.

Waar kan ik geld lenen?

Je kent nu de betekenis van het woord krediet. Om het nog even samen te vatten: de krediet betekenis = geldlening.

Heb je plannen voor een verbouwing, wil je een nieuwe auto kopen of heb je voor andere zaken geld nodig? Veel mensen oriënteren zich voor een krediet oftewel geldlening. Het is niet altijd duidelijk of je in aanmerking komt voor een krediet, hoeveel je kunt lenen en waar je deze lening afsluit.

Of je in aanmerking komt hangt een beetje van je inkomen en persoonlijke situatie af. Maar ook of je een negatieve BKR registratie hebt. De kredietverstrekker bekijkt altijd wat jouw mogelijkheden zijn. Dit regel je tegenwoordig online. Hiervoor hoef je dus niet meer langs een bank, maar het mag natuurlijk wel. Het voordeel van online aanvragen is dat je de deur niet uit hoeft. Bovendien heb je vaak binnen enkele uren reactie, terwijl je bij een bank soms dagenlang moet wachten.

Hieronder wat kredietaanbieders waarbij je alles online regelt.

Krediet Groep Nederland bemiddelt in persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Dit is bedoeld als consumptief krediet oftewel voor particuliere doeleinden. Deze aanbieder is laagdremelig want je kunt al vanaf € 5000 lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen heeft allemaal te maken met de hoogte van je inkomen en je lasten zoals huur of hypotheek. Gelukkig is hier eenvoudig een berekening van te maken en weet je snel genoeg hoeveel je kunt lenen.

Heb je een partner met inkomen, dan scheelt dit natuurlijk in het maximaal te lenen bedrag. Met zijn tweeën kun je immers meer aflossen dan in je eentje. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je nooit teveel leent, een lening moet wel betaalbaar blijven. Gelukkig weten kredietbemiddelaars of kredietverstrekkers hier goed mee om te gaan. Daarom maken ze een nauwkeurige berekening of inschatting.

Ads: Ferratum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.