Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het is best moeilijk om leuke banen te vinden. Toch zijn er in 2020 en 2021 een aantal beroepen die absoluut de moeite waard zijn. Dankzij dit soort jobs ga je met plezier naar je werk. Bekijk het overzicht leuke banen: zit hier iets voor jou tussen?

Met plezier naar je werk

Leuke banen zorgen ervoor dat je met plezier naar je werk gaat. Dit is belangrijk want zo blijf je gemotiveerd. Het probleem is namelijk dat een baan niet alleen geld moet opleveren maar ook een gevoel van tevredenheid.

Mensen die met tegenzin naar hun werk gaan presteren minder. Ze begrijpen opdrachten niet of voeren deze maar half uit. Daarom is het voor een werkgever ook zo belangrijk om een leuke baan aan te bieden.

Leuke banen 2020 en 2021

Een leuke baan kan best een kantoorbaan zijn die in jouw ogen heel saai lijkt. Het is aan de werkgever om deze baan uitdagend en afwisselend te maken. Maar er zijn natuurlijk ook leuke banen waar je nog nooit van gehoord had. Of waar je niet bij stilstaat. Snel door naar het overzicht leuke banen 2020 en 2021.

Online ondernemer

De online ondernemer behoort absoluut tot de leuke banen. Ondanks het feit dat je niet zoveel met mensen in contact komt. Online ondernemen betekent dat er een wereld voor je open ligt, en wel de hele wereld. Want via het internet bereik je mensen waar ter wereld dan ook. Nu zullen de meeste Nederlandse online ondernemers zich alleen tot het Nederlandse publiek beperken. Wat op zich prima is.

Wat doe je als online ondernemer? Hierbij bied je een online dienst aan. Denk maar eens aan het bouwen van websites, teksten schrijven, online coach of virtueel assistent. Maar de online ondernemer kan ook producten aanbieden (webshop). Genoeg leuke banen als online ondernemer.

Influencer op social media

Met deze leuke banen ben je eigenlijk ook online ondernemer, hoewel jij je natuurlijk niet hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je verdient online je geld, zo duidelijk is het. Wat doet een influencer? Dit is iemand die tegen betaling diensten of producten promoot. Dit promoten doe je op social media.

Wil je als influencer aan de slag dan is het wel belangrijk dat je een groot sociaal media account hebt. Vaak is dit Instagram, Facebook of Pinterest. Twitter en denkt in zijn minder populaire social media account: hier wordt zeer weinig aan influencen gedaan. Het leuke aan een job als influencer is dat je heel veel vrijheid hebt. Je bepaalt zelf voor wie en wanneer je werkt. Met een groot social media account verdient het ook nog eens ontzettend goed.

Leidinggevende of werkgever

Als leidinggevende of werkgever heb je een grote verantwoordelijkheid. Vaak krijg je ook kritiek over je heen. Toch behoort het beroep leidinggevende tot de leuke banen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat iemand met een leidinggevende functie zeer tevreden over zijn beroep is. Het is de kunst om een goede band met de werknemers op te bouwen. Dit maakt het er alleen maar leuker op.

Professionele gamer of gamecoach

Dit zijn niet alleen leuke banen maar ook nog eens beroepen van de toekomst. Tegenwoordig speelt ons hele leven zich online af. Daar hoort natuurlijk ook het gamen bij. Een professionele gamer kan hier jaarlijks duizenden tot soms wel miljoenen mee verdienen. Dit lukt uiteraard alleen wanneer je ook echt goed bent

Er is veel vraag naar een gamecoach. Hierbij ondersteun je beginnende gamers in hun spel en het ontwikkelen van vaardigheden. De gamecoach behoort tot de leuke banen omdat je een hobby uitvoert waarmee je ook nog eens geld verdient. Bovendien werk je online dus lekker van huis uit.

Freelance fotograaf

Heb je een spiegelreflexcamera? Dan heb je een streepje voor op alle fotografen met een smartphone. Want dat is wat de meeste fotografen tegenwoordig doen, ze nemen vaak niet de moeite om een goede camera aan te schaffen. Er is zeker vraag naar creatieve en enthousiaste fotografen. Denk hierbij aan bedrijfsfotografie, portretfotografie maar ook natuurfotografen of een fotograaf voor feesten en partijen.

Als fotograaf moet je niet alleen goed plaatjes kunnen schieten, ook een werkje deze foto’s. Het is dus handig om over een goede computer en bewerkingssoftware te beschikken. Jouw boodschappenlijstje:

Best verkochte spiegelreflexcamera’s

Desktop PC voor grafische vormgeving

Bewerkingssoftware fotografie

Vlogger – video’s maken

Ook het beroep vlogger behoort in 2020 en 2021 absoluut tot de leuke banen. Een vlogger is iemand die een videodagboek bijhoudt. Je filmt dagelijks of wekelijks iets waarbij je abonnees een kijkje geeft in jouw werksituatie of persoonlijk leven. Vervolgens uploadt je deze video naar YouTube.

Heb je veel abonnees of volgers dan kun je hier aardig wat aan verdienen. Het verdienmodel zit hem in het vertonen van advertenties. Het kan ook dat bedrijven jou vragen om hun product of dienst te promoten. Bekende vloggers verdienen hier jaarlijks makkelijk 1 miljoen euro of meer mee! Als dat geen leuke banen zijn!

Nog meer leuke banen

Alle banen waarbij je veel vrijheid hebt zijn leuke banen. Dit komt omdat je zelf je tijd indeelt of bepaalt hoe je de werkzaamheden uitvoert. Er is niemand die jou op de vingers kijkt en je bent zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat. Dit soort leuke banen moeten wel bij je passen. Sommige mensen kunnen niet met deze vrijheid omgaan. Bekijk dus of een van bovenstaande leuke banen echt wel geschikt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.