Bijgewerkt: 27 maart 2023

Als copywriter heb ik een geweldige baan! Mijn werk is mijn hobby en andersom. Er zijn echter nog veel meer leuke jobs. Wat zijn de leukste banen? Daar was ik ook wel benieuwd naar, dus ik ging op zoek. Hieronder 8x de allerleukste banen én beroepen van de toekomst.

Wat is een leuk beroep?

Wat voor de één een leuk beroep is, kan voor de ander dodelijk vermoeiend zijn. De best betaalde banen geven in ieder geval veel financiële voldoening. Daarnaast maakt een leuke baan jou gelukkig. Je hebt de mogelijkheid om je te ontwikkelen, het biedt uitdaging en afwisseling. Toe aan een carriereswitch? Bekijk of een van de volgende 8 leukste beroepen bij jou past.

Tip: solliciteren? Lees zeker een van deze boeken/ handleidingen boordevol tips.

Orthodontist

De orthodontist behoort tot een van de leukste banen. Hierbij is gekeken naar het inkomen in relatie met de stresstolerantie. De orthodontist verdient gemiddeld ruim 2 ton per jaar. Hij heeft het misschien druk, maar ervaart weinig stress. Wat de orthodontist doet? Het bestuderen en behandelen van gebitsafwijkingen. Met hulpmiddelen (beugel) worden tanden en kaak rechtgezet.

Leidinggevende

De leidinggevende heeft veel verantwoordelijkheden. Dat is goed: want dit maakt het werk zo veelzijdig en uitdagend. Een leidinggevende verdient tussen de €30.000 en meer dan €80.000 per jaar. Dit zijn grote verschillen, en afhankelijk van het bedrijf en de functie. Ondanks deze grote verschillen blijft het een leuk beroep. Als leidinggevende stuur je personeel aan en zorgt dat bedrijfsprocessen goed lopen.

Vertegenwoordiger

Wat zijn de leukste beroepen met voldoende uitdaging? De vertegenwoordiger moet binnen een termijn bepaalde targets behalen. Dit zorgt juist voor de nodige uitdaging. Maar let op: je moet als vertegenwoordiger ook stressbestendig zijn. Veel vertegenwoordigers ontvangen een basisloon met een extra bonussysteem. Hoe meer verkopen, hoe hoger het uiteindelijke loon. Dat motiveert.

Chirurg

Je moet er wel even flink voor doorstuderen: de chirurg. Ben je net afgestudeerd, dan ontvang je een startsalaris van ongeveer €60.000 tot €75.000 per jaar. De ervaren chirurg heeft een salaris dat oploopt tot meer dan 3 ton per jaar. Chirurgie is een zwaar maar vooral boeiend beroep. Je moet er wel tegen kunnen om 45 tot 70 uur per week te werken.

Blogger en vlogger

Wil jij slapend rijk worden of niet onder een baas werken? Wordt dan blogger of vlogger. De concurrentie is groot: alleen de beste bloggers en vloggers verdienen hier hun brood mee. De bekende vlogger Enzo Knol houdt zijn inkomsten geheim, maar bij benadering moet dit op ongeveer €300.000 tot €350.000 per jaar uitkomen. Helemaal niet verkeerd voor het maken van wat YouTube-video’s. Het leuke van bloggen en vloggen? Je bepaalt zelf waar je over schrijft of wat je filmt. Zolang je volgers het maar leuk vinden.

ICT’er

Wat zijn de leukste banen waarbij je met computers werkt? De ICT’er programmeert, er zijn echter veel verschillende ICT Jobs. Een ICT-directeur verdient tot wel €90.000 per jaar. Voor de Junior ICT Project Manager ligt er een  jaarsalaris van ongeveer €40.000 klaar. Het leuke aan het beroep ICT? Je bent continu met nieuwe uitdagingen bezig. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werking van (nieuwe) programma’s. Is dat jou gelukt, dan kan je dit ook weer op je naam zetten.

Architect

Ben je creatief aangelegd en kan je goed leren, dan moet je zeker architect worden. De architect ontwerpt gebouwen: een hele eer. Wat verdient een architect? Het jaarsalaris ligt op gemiddeld €32.000 tot €60.000 per jaar. Ben je een hele goede architect, dan ligt jouw salaris nog hoger. Het gaat in dit beroep vooral om je creatieve uitingen waarvan straks iedereen van kan genieten.

Leraar

Ondanks de hoge werkdruk zijn veel leraren gelukkig met hun baan. Met een groeiend tekort aan leraren word je dan ook overal verwelkomt. Vooral docenten in het hoger onderwijs zijn zeer tevreden met hun job. Het gemiddelde jaarsalaris ligt bij een 38-urige werkweek op ongeveer €42.000. Als docent heb je veel verantwoordelijkheden: je leidt de toekomstige verpleegkundigen, burgemeesters en ICT’ers op. Misschien zit er ook wel een nieuwe Rembrandt van Rijn of André Hazes tussen. Je weet het maar nooit!

Beroepen van de toekomst

Wat zijn de leukste banen voor de toekomst? Door vergrijzing is er een groeiende vraag naar verpleegkundige. Jaarlijks stijgt deze vraag met 6,5%. Er zullen jaarlijks ook 2,3% meer fysiotherapeuten nodig zijn. Kies je een opleiding en beroep in de medische sector of zorgsector, dan zit je altijd goed.

Technische beroepen komen ook personeel tekort. Vooral naar ingenieurs is een grote vraag. Met de groeiende bevolking rijden er meer voertuigen rond: dit betekent dus ook een groeiende vraag naar automonteurs. Verder zal de transportsector heel erg groeien. Dit betekent meer vrachtwagenchauffeurs en taxichauffeurs.

Met de groeiende vraag naar werknemers in bepaalde beroepen, verdwijnen er ook een aantal beroepen. Wat zijn de leukste banen van nu, die straks geen toekomst meer hebben?

Militaire beroepen nemen jaarlijks met ruim 5% af. Dit geldt ook voor de secretaresse, die jaarlijks 2,5% minder nodig is. Opvallend is dat beroepen rondom het internet toenemen, en hierdoor de callcenter medewerker steeds meer verdwijnt. Dit geldt ook voor het beroep verkoopmanager.

Wat zijn de leukste banen met een hoog salaris?

Ga je alleen voor het grote geld? Dan moet je een beroep met hoog salaris kiezen. Dit zijn onder andere de ingenieur, tandarts, bankdirecteur en advocaat. Ook als professor verdien je een aardig salaris. De chirurg verdient nog het meest: tot wel 4 ton per jaar. Je kunt ook gaan darten: Raymond van Barneveld heeft hier een vermogen mee verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.