,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Investeerders die via Litebit handelen kregen 15 maart een e-mail toegestuurd: het bedrijf delist een aantal munten. Dit zijn onder andere gulden, groestlcoin, crypto.com coin en myriad. Als reactie hierop vond er een grote verkoopgolf plaats. Dit kwam nog eens bovenop de daling die over alle cryptomenten was ingezet. De ware reden achter het delisten? Geen vertrouwen in de visies van bepaalde cryptomunten.

Betrouwbaar en eerlijk geprijsd aanbod

Handelen in cryptocurrency moet leuk blijven. Sommige cryptomunten laten nauwelijks handel zien, dalen al jarenlang in koers of hebben niks meer toe te voegen. De wereld van de cryptocurrency blijft veranderen. Dat Litebit het besluit neemt om een aantal munten te delisten is dan ook niet zo vreemd.

De hardste klappen vielen voor gulden en groestlcoin. Deze werden na het nieuws zo massaal verkocht dat er een daling van 30% binnen 24 uur op de borden verschijnt. Een dag later weet groestlcoin te herstellen en staat weer in de plus, maar voor gulden blijft er een verlies van 20% aanwezig.

Geen geloof in de visie van bedrijven/cryptocurrency

De community achter gulden is heel wat aan het speculeren over het delisten door Litebit. Zo oppert Guldenbites van de gelijknamige website dat Bitrexx Litebit gaat delisten. Dit zal de reden moeten zijn waarom Litebit de coins die op Bitrexx verhandeld worden ook wegdoet. Op zich is dit een vreemde gedachte want alle coins zijn ook verhandelbaar op andere platformen, en Litebit kan makkelijk met andere platformen zaken doen.

In de e-mail die Litebit heeft verstuurd staat “We streven naar een betrouwbaar, gezond en eerlijk geprijsd aanbod van cryptocurrencies op ons platform. Sommige crypto currencies die momenteel bij ons verhandeld worden, voldoen niet aan deze eisen.”

Na wat doorvragen bij Litebit zelf is duidelijk dat het bedrijf gewoon niet meer gelooft in de visie van onder andere gulden, crypto.com en de andere munten die weggaan.

Wat dit voor de cryptomunten betekent

Voor de meeste cryptocurrency die bij Litebit weggaan heeft dit verder geen gevolgen. De munten zijn op voldoende andere beurzen verhandelbaar. Bovendien gaat het hier om cryptomunten met een wereldwijde spreiding. Dit is een heel ander verhaal voor gulden. Deze munt heeft het de laatste jaren moeilijk, de delist van gulden geeft nog eens een extra duwtje in de negatieve richting.

Gulden was eerst makkelijk verkrijgbaar en verhandelbaar via Nocks. Dit platform moest vanwege Nederlandse wetgeving zijn deuren sluiten. Op dat moment konden Nederlanders niet meer in gulden traden. Alleen via een buitenlandse exchange. Wat overbleef waren een aantal Nederlandse brokers waaronder Litebit. Nu Litebit dit besluit heeft genomen is de kans reëel dat ook andere brokers gulden de deur wijzen.

Gulden zal verder wegzakken

Geldkip heeft jarenlang achter gulden gestaan. En terecht want het is een mooi Nederlands project. Helaas hebben we uiteindelijk ook toe moeten geven dat het project gulden gedoemd is te mislukken. We kunnen het mis hebben hoor, en dat is alleen maar te hopen. Maar wie realistisch is weet ook wel dat aan gulden niets te verdienen valt.

Wacht, de meeste gulden bezitters zullen je vertellen dat je om de techniek hier inzit. Maar wie echt alleen maar om de techniek iets aan wil kopen kan beter de nieuwste broodbakmachine aanschaffen.

Het vervelende aan gulden is dat er op moment van schrijven slechts 30% van het totaal aantal guldens op de markt is. Ter vergelijking: bitcoin zit op 88% en veel andere cryptemunten ergens tussen de 70% en 95% Er komen dus nog heel veel guldens bij, waardoor er nog meer verwatering optreedt. Zet dit tegenover de afnemende vraag naar gulden en het plaatje is compleet.

Moet ik nog wel in gulden investeren?

De vraag is of je na de delist nog wel in gulden moet investeren. Het antwoord hierop is heel eenvoudig. Doe je het voor de techniek of omdat je dit Nederlandse project zo mooi vindt: ja, dan is gulden iets voor jou. Wil je (snel) winst behalen: nee, laat gulden links liggen. Mocht je toch in gulden investeren, houd er dan rekening mee dat deze munt makkelijk diep in prijs weg kan zakken. Dit is in het verleden al vaker gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.