Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het is geen geheim dat de cryptomarkt volatiel is, munten ondergaan grote schommelingen in waarde. De twee populaire munten Shiba Inu en Terra Classic (Terra Luna) d zijn beiden op zoek naar een plekje in de markt. Voor beleggers is het lastig om een keuze tussen deze twee te maken. Welke is beter om in te investeren? Laten we deze twee nader bekijken en vergelijken.

Algemene informatie over Shiba Inu

Shiba Inu is een meme-geïnspireerde munt. Het is in 2020 gelanceerd en hierna enorm in populariteit toegenomen. Eigenlijk was deze munt als grap bedoeld, als antwoord op de memecoin Dogecoin. Ondanks die grap heeft het wel de aandacht van veel investeerders getrokken.

Vooral in 2021 en 2022 groeide Shiba Inu uit tot een van de populairste munten op de markt. Het heeft echter geen duidelijk gebruik of doel. Dit betekent dat de waarde ervan afhankelijk is van de vraag en aanbod. Niets meer en niets minder.

1000 euro gratis verhandelen? Maak een account op Bitvavo aan en pak die bonus.

Wat je over Luna Classic moet weten

Terra Classic (Terra Luna of Luna Classic) is een blockchainplatform. Het was enige tijd een zeer populaire munt. Halverwege 2022 was het de meest beruchte munt. Voorheen richtte Terra Classic zich op het creëren van een stabiele digitale valuta die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het had al een aantal partnerschappen aangekondigd.

Door een fout werden er plots miljarden van deze munten bij gedrukt. Dit zorgde voor een enorme koersval. De handel werd tijdelijk stilgelegd. Beleggers zijn miljoenen dollars aan waarde kwijtgeraakt. Uiteindelijk werd de handel in de munt voortgezet. De oprichter besloot om met een nieuwe munt verder te gaan (Luna2). Die is nooit meer zo populair geworden. Het probleem waar de oude munt, Luna Classic, tegenaan loopt is het enorme aanbod.

Welke investering is beter: Luna Classic of Shiba Inu?

Liefhebbers van deze twee munten strijden erom: welke zal als eerste de mijlpaal van 1 dollar/ euro bereiken? Soms wordt gezegd dat één van deze twee zelfs al in het jaar 2023 deze mijlpaal zal halen. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk. Ze moeten beiden eerst maar eens een koers van 1 cent aantikken, iets dat op een moment van schrijven onmogelijk lijkt.

Shiba Inu heeft een hogere marktkapitalisatie dan Luna Classic. En maart 2023 staat Shiba op plek 15 in de Coinmarketcaplist.  Terra Classic (LUNC) moet het met een 58e plek doen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dit slecht is. LUNC heeft eerder al fors hoger gestaan en heeft zelfs de top 20 weten te bereiken.

Omdat beide munten een lage waarde hebben is de winst potentieel groot. Dit komt ook omdat kleine munten soms 25% of meer per dag kunnen stijgen. Aan de andere kant zijn ze zo volatiel dat ze ook flink kunnen dalen. Deze twee munten lenen zich dan ook uitstekend voor daytraden.

Beste investering: het gebruik van deze munten

Luna Classic heeft een sterke basis en een duidelijke user case, hoewel hier nog hard aan wordt gewerkt. Vanwege de flinke koersval is het vertrouwen bij sommige bedrijven verdwenen. Hierdoor is het lastig om nu mijn partnerschappen aan te gaan.

Shiba Inu is voornamelijk afhankelijk van hype en speculatie. Het is geen munt met een gebruiksdoel grapmunt en je moet ervan houden of je vindt het vreselijk.

Welke gaat als eerste 1 dollar bereiken?

Ondanks dat Luna Classic lager in marktkapitalisatie staat, heeft deze vereiste kans om als eerste de $ 1 te bereiken. Dit heeft te maken met de gebruiksmogelijkheden. Ook is er een brandproces aanwezig waardoor actief munten worden verbrand. Deze komen nooit meer terug in de markt. Cryptobeurs Binance helpt actief mee met het verbranden van de munten. Toch kan het nog tientallen jaren duren voordat er voldoende munten ligt uit de handel zijn gehaald, wil het interessant worden.

Shiba Inu heeft ook een brandproces lopen. Omdat er veel meer Shiba Inu Coins in omloop zijn loopt dit planningsproces naar verhouding traag. Het gaat honderden jaren duren voordat het aanbod zover is afgenomen dat het voor een koersstijging zorgt.

Al met al genomen is Luna Classic toch een grotere kanshebber op een koers van $ 1. Of € 1, met de huidige wisselkoersen zit hier nauwelijks verschil tussen.

Dus, welke is een betere investering?

Het is een feit dat Shiba Inu op korte termijn hoge rendementen kan opleveren. Bij Luna Classic verloopt de koers een beetje grillig. Hij kan op bepaalde dagen enorm stijgen of dalen maar natie maar ook altijd een correctie zien.

Het probleem met Shiba Inu is het gebrek aan een duidelijk doel. Dit is op de lange termijn een risico. Terra Classic (Terra Luna) heeft wel een duidelijk gebruik. Dit maakt het voor investeerders een meer solide keuze voor de lange termijn.

Een waarschuwing vooraf (of achteraf)

Het blijft belangrijk om te weten dat de cryptomarkt altijd volatiel is. Niemand kan garantie op rendement op investeringen geven. Daarom moet je vooraf grondig onderzoek naar de markt doen.

Blijf je twijfelen tussen deze twee cryptomunten? Dan is het interessant om je investering over deze twee te verdelen. Beter op twee paarden wedden en hiermee de kans vergroten, dan alles op een paard inzetten. Maar dan nog blijft het een gok. Van serieus beleggen binnen de crypto markt is nauwelijks sprake. Daar heb je aandelen voor, dat zijn stukje bedrijf zodat je weet waar je in investeert.

Conclusie: in de strijd Luna Classic vs Shiba Inu hangt het van je visie en persoonlijke doelstellingen af waar je voor kiest. Wel is het zo dat Luna meer potentie heeft om een koers van $ 1 te bereiken, al kan dit vrij lang duren. Misschien gebeurt dit helemaal nooit of pas wanneer je kleinkinderen gepensioneerd zijn. Zorg dus dat je investering in crypto bij de erfenis zit. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.