Bijgewerkt: 27 maart 2023

Gewoon makkelijk geld verdienen zonder al te veel moeite. Iedereen kan het. Het probleem is dat niet iedereen weet hoe je dit doet. Daarom geef ik je wat handige tips waarmee je direct aan de slag gaat. Let op: ik beloof niet dat je bakken met geld binnenhaalt, maar wie weet.

Investeer in cryptocurrency

Het is je vast wel opgevallen dat cryptocurrency steeds populairder wordt. Meer dan 15% van de Nederlanders heeft bitcoin of andere crypto in zijn bezit. Sommigen handelen hier dagelijks in. Crypto is een methode om makkelijk geld te verdienen. Een kwestie van laag aankopen, een tijdje vasthouden en hoog verkopen.

Helaas weet niemand van tevoren wat de koersen gaan doen. Daarom blijft investeren in crypto een beetje een gok. Maar met de juiste kennis en voorbereiding kom je toch redelijk ver. Probeer investeren in crypto tijdelijk gratis uit. Maak een account aan bij de Nederlandse beurs Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Slechts een week geldig dus laat het niet aan je voorbijgaan.

Open een account

Online klusjes uitvoeren

Even wat foto’s voor iemand bewerken of social media posts plaatsen. Misschien wel de mail van iemand beantwoorden, helpen met huiswerk of data ordenen. Online klusjes bieden veel voordelen. Je voert de klus vanuit huis uit, waardoor je niet aan reistijden (en kosten) vastzit. Bovendien ben je flexibel met betrekking tot je werktijden.

Je hoeft geen ondernemer te zijn om online klusjes te doen. Iedereen kan en mag het, bied je klus via Marktplaats of een speciaal platform aan. Dit zijn ook de plaatsen waar je in contact komt met mensen die hulp zoeken.

Verdien je hier makkelijk geld mee? Ja, maar het zal je niet (direct) rijk maken. Bovendien moet je belasting over de inkomsten afdragen. Dit doe je bij de aangifte ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’.

Oude spullen verkopen

Veel mensen hebben hun garage, zolder of kelder vol met rommel staan. Wat voor jou rommel is kan voor een ander juist heel nuttig of waardevol zijn. Ruim je woning goed op en verkoop het overtollige via Marktplaats, eBay of een ander platform. Soms moet je meerdere keren adverteren voordat je iets kwijtraakt, maar het loont wel. Bovendien is adverteren in veel gevallen gratis, het kost alleen wat tijd.

Krijg je de spullen na een half jaar nog steeds niet verkocht? Denk dan eens kritisch over de prijs na. Wanneer zelfs de allerlaagste prijs niks oplevert, geef de spullen dan aan een goed doel. Vanuit een goed hart komt het op de juiste plaats terecht.

Denk ook eens aan de handel in tweedehands, vintage of antieke spulletjes. Bijvoorbeeld speelgoed, kleding of meubels. Koop goederen via rommelmarkten of marktplaatsen in en probeer dit duurder door te verkopen. In sommige producten zit een goede handel.

Een eigen webwinkel starten

Voor velen is een eigen webwinkel de ideale methode om snel en makkelijk geld te verdienen. Zet een webshop op, koop producten in en plaats deze online. In plaats van een voorraad inkopen kun je ook kiezen voor dropshipping. Je plaats bestelling van klanten rechtstreeks bij de fabrikant of leverancier, die vervolgens voor verzending zorgt. Zo hoef je geen eigen voorraad aan te leggen.

Als verkoper zorg je voor de juiste informatie op de website en een snelle betrouwbare verzending. Je bent tevens verantwoordelijk voor het terugnemen van producten (de zichttermijn bedraagt minimaal 14 dagen). Wanneer een product defect is dan ben je verplicht om dit te repareren of voor een vervangend product te zorgen. Uiteraard binnen de wettelijke garantietermijn.

Dit lijken veel verplichtingen maar een webwinkel is best lucratief. Medio 2022 werd bekend dat er veel webshops zijn opgeheven. Pak die kans, er is namelijk ruimte vrijgekomen voor nieuwe webwinkels.

Influencer via social media

Ben je zo iemand die veel tijd op social media doorbrengt? Zet het in om geld te verdienen. Wanneer je social media-account veel volgers heeft dan zijn bedrijven in jou geïnteresseerd. Je promoot voor bedrijven hun product of dienst. Hiervoor ontvang je een vergoeding die tussen de € 25 en meer dan € 500 per keer ligt.

Houd je wel aan de social media regels en de wetten met betrekking tot influencermarketing. Wanneer je betaald krijgt voor het promoten van iets, moet dit in je bericht naar voren komen. Daarnaast mag je mensen niet overhalen om financiële beslissingen te maken, bijvoorbeeld het aankopen van crypto. Informeren mag, financieel advies geven is niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.