Bijgewerkt: 27 maart 2023

21 methoden die werken

Van online enquêtes invullen tot vloggen, er duiken telkens ideeën op om snel rijk te worden. Zijn dit goede methoden? Niet echt. Meestal kost het veel tijd en levert het nauwelijks iets op. Je kunt dan beter ergens in loondienst werken. Toch zijn er wat makkelijke manieren om online geld te verdienen. Ik laat je 21 populaire en goede methoden zien.

1. Verkoop producten middels dropshipping

Dropshipping is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen. Je ziet veel succesverhalen over mensen die in een aantal weken. Meer dan € 5000 verdienen. Een handjevol ondernemers wist het zo ver te schoppen dat ze nu als miljonair door het leven gaan. En dat door slechts één product te verkopen. Ze vindt online meer dan voldoende bewijs dat dropshipping tot groot succes kan leiden.

Met dropshipping verkoop je een product aan je klant zonder dat je het zelf verzendt. Dat doet de leverancier voor jou. Deze verpakt en verzendt het product namens jou naar uw klant. Het is mogelijk om met de leverancier af te spreken dat jouw naam of webshop als afzender op de verpakking komt te staan.

Een goede methode is Shopify dropshipping waarbij je toegang hebt tot miljoenen producten. Deze vroeg je vervolgens eenvoudig aan je webshop toe. Er zijn ook andere tools beschikbaar waarbij je zelf productafbeeldingen kiest. Een andere optie is zelf producten uitkiezen en productomschrijvingen maken. Hierbij is het belangrijk dat je goede afspraken met dropshipping leveranciers maakt.

Er zijn wat strategieën die helpen om veel geld met dropshipping te verdienen. Bijvoorbeeld middels Facebook advertenties. Je kunt er ook voor kiezen om bloggers of influencers producten laten promoten. Of neem via sociale media contact op met potentiële klanten.

2. Producten op verzoek afdrukken

Print on Demand (POD) is een makkelijke manier om online geld te verdienen. Het brengt lage kosten met zich mee waarbij je een hoge omzet realiseert.

Print on demand lijkt een beetje op dropshipping. Je legt zelf geen voorraad aan en je hoeft de producten niet naar klanten te verzenden. Je hoeft alleen maar zelf producten te ontwerpen en deze online te zetten. Vervolgens wacht je totdat klanten een bestelling plaatsen.

Het platform zal de bestelling uitvoeren. Dit wil zeggen dat het voor het afdrukken op het product zorgt en vervolgens het product naar de klant verzendt. Het voordeel van deze methode is dat je keuze hebt uit ontzettend veel items. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit T-shirts, draagtassen en mokken. Je hebt alle creativiteit om items te ontwerpen. Wanneer iets niet aanslaat dan is dit geen probleem: je ontwerpt gewoon iets anders.

Ga op zoek naar gratis marketingkanalen. Bijvoorbeeld via je eigen sociale media accounts. Ook kun je kleine influencers vragen om je producten te promoten. Vaak hebben dit soort influencers een hoge betrokkenheid met het, waarbij je niets te veel betaalt.

3. Start een YouTube-kanaal

Als sommige mensen miljoenen met hun YouTube kanaal verdienen, waarom zou je dan ook niet uitproberen? Bedenk wel dat meerderen met dit idee rondlopen. Je moet dus heel uniek en persoonlijk zijn, wil het kans van slagen hebben. Bovendien is het zo dat de toelatingseisen voor het advertentieprogramma hoog zijn. Je moet een minimum aantal abonnees hebben, anders word je niet toegelaten. Je moet minimaal 1000 abonnees hebben.

Je YouTube-kanaal richt zich bij voorkeur op één niche. Het is dus niet de bedoeling dat je alle kanten op schiet punt wanneer je een sterk en loyaal publiek opbouwt verhoogt dit je inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van make-uptutorials maken, videogames streamen, producten beoordelen, grappige video’s of anderen dingen waarvan je denkt dat dit mensen aantrekt.

Probeer met je video’s vooral op te vallen. Maak opvallende of grappige titels en gebruik trefwoorden in je beschrijvingen. Hiermee optimaliseer je de video’s voor YouTube.

4. Verdien geld met affiliate marketing

Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen. Natuurlijk is de concurrentie de laatste jaren groter geworden maar het is nog steeds van toepassing. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten voor bedrijven en merken. Het is goed om samen te werken met een affiliate netwerk. Bijvoorbeeld Daisycon of Tradetracker.  

Met affiliate marketing verdien je geld door het promoten van andere merken. Ben je een slimme marketeer dan kunnen de verdiensten aardig oplopen. In het begin lijkt het om kleine bedragen te gaan. Je moet er rekening mee houden dat die kleine bedragen samen voor een groot inkomen zorgen.

Het voordeel is dat je meerdere partnerlinks in één blogpost plaatst. Dit verhoogt je inkomsten. Wanneer je online geld wilt verdienen met affiliate marketing, kun je het beste de focus leggen op contentmarketing. Bouw een blog met meerdere pagina’s met inhoud van hoge kwaliteit. Plaats strategische links in de blogposts om op deze manier bezoekers door te leiden naar de website van de adverteerder.

5. Word een influencer

Wist je dat voetbalster Cristiano Ronaldo gemiddeld tussen $ 880.000 en $ 1 miljoen in rekening brengt voor gesponsorde Instagram-berichten? Influencer worden lijkt iets voor beroemdheden. Toch kun jij dit ook doen want er is steeds meer vraag naar kleine social media accounts die producten of diensten willen promoten. Dit komt omdat kleine influencer was een hogere betrokkenheid met het publiek hebben.

Om een ​​influencer te worden, is het belangrijk dat je een trouw publiek opbouwt. Koop geen volgers, dit gaat uiteindelijk tegen je werken. Er is zelfs een risico dat je account gesloten wordt. Bied jezelf als influencer aan via een speciaal platform. Maar je kunt ook op je account plaatsen dat je voor samenwerkingen openstaat.

Het verdienmodel? Je brengt kosten in rekening voor het promoten van berichten of het plaatsen van affiliate linkjes in je bio. Je hebt ook de mogelijkheid om je foto’s op je social media account te verkopen. Bedrijven of merken hebben dan de mogelijkheid om hun naam aan deze foto’s te verbinden.

6. Maak een online cursus en verkoop deze

Heb je er al eens aan gedacht om online cursussen te maken en deze te verkopen? Doe dit wanneer je een expert bent op een bepaald gebied. Jouw kennis is geld waard! Je verdient online geld door de cursus ontelbare keren aan te bieden. Je hoeft de cursus alleen maar af en toe te actualiseren.

Sommigen weten met de verkoop van online cursussen meer dan € 5000 per maand te verdienen. Weet je niet welke cursus je aan moet bieden? Laat je inspireren door populaire cursussen die binnen je vakgebied vallen. Kijk hierbij naar recensies van cursisten. Dan weet je ook waar veel vraag naar is.

Het platform waarop je de cursus verkoopt bepaalt hoeveel je gaat verdienen. Het makkelijkst is om de cursus via een website aan te bieden. Maar wanneer je moeite hebt met de marketing kun je beter voor een platform kiezen. Er zijn verschillende platformen beschikbaar. Houd dan wel rekening met extra kosten, waardoor je op de eindstreep wat minder overhoudt.

7. Maak en verkoop eBooks

Het maken van een eBook vraagt wat tijd maar het geeft ook veel voldoening. Het publiceren van eBooks is de laatste jaren ontzettend eenvoudig. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van Amazon Kindle Direct Publishing. Je schrijft een e-boek, maakt een e-boekomslag en klaar is je boek. Nu komt de tweede stap: publiceren en promoten. Dat gaat via een platform betrekkelijk eenvoudig.

In plaats van zelf schrijven kun je ook een schrijver inhuren. Of een grafisch ontwerper voor het maken van je omslag. In dit geval kom je wel voor hogere kosten te staan. Stem je titel af op veelgebruikte zoektermen, dit vergroot de kans dat je digitaal boek gevonden wordt.

Marketing is net zo belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld de eerste exemplaren van je boek gratis weggeven. Doe dit op sociale media om zo meer publiek aan te trekken. Een andere manier is om sociaal bewijs te verzamelen. Laat mensen een recensie over je eBook schrijven, in ruil voor een gratis exemplaar of een flinke korting.

Wanneer je het boek via je website aanbiedt dan is het belangrijk om hoger in Google te staan. Dit doe je door je op SEO te richten. Het kost misschien wat tijd maar laat op de lange termijn zeker het nodige effect zien.

8. Start een blogwebsite

Zoek je een zeer makkelijke manier om online geld te verdienen? Bloggen is een van de oudste methoden. Hou je van schrijven, begin dan met bloggen en richt je op één niche. Bijvoorbeeld een blog over ondernemen, auto’s, dropshipping, kinderen enz. Een niche is beperkt genoeg om een ​​loyale aanhang op te bouwen, en groot genoeg om ermee te verdienen.

Je kunt een eigen blog starten waarbij je zelf een domeinnaam registreert. Het alternatief is een blog starten op één van de verschillende platforms.

Bij bloggen is het belangrijk dat je de concentratie rondom bepaalde zoekwoorden legt. Dit helpt je bij een hogere positie in zoekmachines. In het begin duurt het vrij lang voordat je bezoekers binnenkrijgt. Maar wanneer het eenmaal lukt is het een goede manier geld te verdienen.

Dat geld verdienen doe je door advertentieruimte aan te bieden. Bijvoorbeeld door rechtstreeks met adverteerders in contact te komen. Maar je kunt het ook via een van de vele advertentienetwerken regelen. Daarnaast is het mogelijk om producten of diensten van bedrijven te promoten of om zelf producten te verkopen.

Geen idee waarover je moet bloggen? Hieronder vind je 10 ideeën om een blog te starten:

 1. Gezonde levensstijl
 2. Reizen
 3. Persoonlijke ontwikkeling
 4. Technologie
 5. Voeding en koken
 6. Lifestyle
 7. Ondernemerschap
 8. Financiën
 9. Wetenschap
 10. Milieu

9. Bied je diensten online als freelancer aan

Zet je huidige 9-5 baan om naar een online baan. Bied je diensten als schrijver, administratief medewerker, grafisch ontwerper, leraar, ontwikkelaar, enz. aan. Met de juiste vaardigheden zijn online klanten bereid om jou voor je diensten te betalen.

Freelance schrijvers kunnen zich aanmelden op specifieke vacaturesites zoals Fiverr, Freelancer, Upwork, enz. Daarnaast zijn er verschillende platformen voor andere werkzaamheden of vaardigheden.

Om als freelancer online geld te verdienen, is het verstandig om eerst een sterk portfolio op te bouwen. Dit betekent dat je in het begin misschien tegen lage tarieven werkt. Of met minder bekende merken. Zodra je portfolio sterk is bereik je potentiële grote klanten. Die zijn ook bereid om meer geld neer te leggen.

Bedenk dat freelancen een online spel van cijfers is. Hoe persoonlijker je communiceert, Hoe groter de kans dat je een opdracht binnenhaalt.

10. Word een (SEO) schrijver

Dit gedeelte zou eigenlijk onder nummer 9 kunnen vallen maar ik wil hem toch even apart bespreken. Met de groeiende belangstelling voor contentmarketing zijn steeds meer bedrijven op zoek naar schrijvers. Je helpt mee aan het vullen van websites. Het geheim van een goede schrijver is een specialisatie in een bepaald vakgebied.

Veel schrijvers richten zich op een breed scala aan categorieën, van voedsel tot technologie. Wanneer je de focus op één nichemarkt richt, onderscheid jij je en wordt het makkelijker om klanten in de doelmarkt aan te trekken.

Weet waar merken voor willen betalen. Dat is voor jouw ideeën, ervaring en schrijfskills binnen een bepaalde niche.

Zorg dat je over voldoende voorbeelden beschikt. Bouw daarom eerst een portfolio op. Wanneer een potentiële klant iets over fitness wil laten schrijven, dan stuur je voorbeelden die hierbij aansluiten. Solliciteer op opdrachten of vacatures die bij je vaardigheden en interesses aansluiten.

11. Doe vertaalwerk

Vertalen is een vrij magere nichemarkt, wat betekent dat je veel minder concurrentie ervaart. Spreek en schrijf je minstens twee talen, en ook nog eens vloeiend, dan ligt er een wereld voor je open. Pak die mogelijkheid om op een makkelijke manier online geld te verdienen.

Natuurlijk zijn er steeds meer websites die gebruik maken van vertaalsoftware. Ze laten op een goedkope manier hun teksten vertalen. De praktijk wijst echter uit dat deze vertalingen niet perfect zijn. Mensenwerk blijft altijd noodzakelijk. Daarom zal er ook altijd een vraag blijven naar goede vertalers.

12. Verkoop je spullen

Je zoekt een gemakkelijke manier om extra geld te verdienen. Probeer het eens met de verkoop van je spullen. Denk hierbij vooral aan spullen die al een tijd niet meer gebruikt. Of producten of artikelen duur zelf hebt gemaakt.

De meeste mensen denken bij de verkoop van hun spullen aan oude kleding, versleten cd’s en stinkende vloerkleedjes. Nee hoor, er zijn veel waardevolle dingen om te verkopen. Kijk vooral waar veel vraag naar is. Dit kunnen nieuwe maar ook juist hele oude spullen zijn.

Goede artikelen om te verkopen zijn elektronica, meubels, speelgoed en handwerk. Bied je spullen op meerdere platformen aan, dit vergroot de verkoopkans. Maak productafbeeldingen van hoge kwaliteit en bewerk deze eventueel. Zorg ook voor een goede omschrijving bij het product.

13. Geef online les  

Wil je online geld wilt verdienen volgens je eigen schema? Word dan een ​​online tutor. Ooit wist iemand hier 10.000 euro mee te verdienen, in slechts één maand. Hij bouwde zijn klantenbestand op door mond-tot-mondreclame en hanteerde hoge tarieven.

Met een lerarenopleiding is de kans groter dat je een bijlesfunctie krijgt. Een diploma of ervaring in een taal is wel belangrijk. Je kunt ook voor online bijles gaan, al helemaal wanneer je veel kennis omtrent het onderwerp hebt.

Natuurkunde en wiskunde worden over het algemeen veel gevraagd. Maar ook Engels en Nederlands zijn populair.

14. Ga aan de slag als virtuele assistent

Met zoveel online ondernemers neemt de vraag naar virtuele assistenten toe. Virtuele assistenten verlenen vanuit verschillende locaties diensten aan bedrijven. Schrijven, boekhouding, sociale media en klantenondersteuning zijn slechts enkele van deze diensten.

Je vindt opdrachten op sites zoals Freelancer, Marktplaats of Fiver. Veel virtuele assistenten nemen zelf contact op met merken en ondernemers. Durf te vragen of een bedrijf ondersteuning zoekt.

15. Word een TikTok-adviseur

Online geld te verdienen als TikTok-consulent is erg leuk én apart. Merken nemen contact met je op om te brainstormen over video-ideeën, het ontwikkelen van cv’s en andere zaken. TikTok is bij jongeren populairder dan Instagram. Als je bedrijven helpt aan een goede online aanwezigheid dan kun je er rijk mee worden.

Voordat je TikTok-adviseur wordt moet je eerst ervaring opbouwen. Weet hoe je virale video’s maakt. Maar ook hoe je de betrokkenheid met het publiek vergroot.

16. Word een Twitch-streamer

Twitch begon als spelplatform, het biedt nu ook andere soorten inhoud. Twitch-streaming is een populairdere manier om online geld te verdienen. Je moet vooral je volgers laten groeien. Streaming op dit platform helpt bij het opbouwen van een groot publiek.

Richt je op een populaire game of een kanaal met weinig concurrentie. Zorg dat je stream opvalt.

Er zijn 5 manieren om geld te verdienen met je Twitch-kanaal:

 • Producten verkopen
 • Merksponsoring
 • Donaties van volgers
 • Abonnementen
 • Twitch-advertenties

17. Investeer in aandelen of cryptocurrency

Je kunt snel geld verdienen door te beleggen in aandelen of cryptocurrency. Ben je geen expert of heb je geen budget, dan wil je dit gedeelte misschien overslaan. Dat is vooral aan te raden wanneer je te weinig ervaring hebt. Of wanneer je geen risico’s durft te nemen.

Misschien kun je investeren in bedrijfsaandelen bij het bedrijf waar je werkzaam bent. Het alternatief is beleggen op de beurs of bij een cryptoplatform. Probeer het eens bij Bitvavo uit, een Nederlands platform waar je tijdelijk de eerste 1000 euro gratis handelt.

18. Verkoop je foto’s

Of je nu een professionele fotograaf bent of het leuk vindt om foto’s te maken, je kunt hier online geld mee verdienen. Dit doe je door je foto’s te verkopen. Sites zoals Shutterstock en Alamy zijn goede plekken om je werk te tonen. Deze sites betalen fotografen beloningen uit, telkens wanneer iemand een kopie van je foto downloadt.

Er zijn ook apps waar je foto’s uploadt en verkoopt. Vaak ontvang je een vergoeding van 50/50, waarvan de helft van de opbrengsten naar de app gaat en de andere helft voor jou is.

19. Koop en verkoop domeinnamen

Koop domeinnamen en probeer ze met winst te verkopen. De concurrentie voor het verkopen van domeinnamen is wel groot. Je maakt meer kans op een succesvolle verkoop als je een .nl-domein van één woord hebt. Woorden met een hoog zoekvolume verkopen ook goed.

Populaire domeinnamen hebbe een hogere verkoopkans. Een paar jaar geleden was een SamsungS10- domeinnaam gemakkelijker te verkopen dan nu.

Je kunt domeinnamen aanbieden via de domeinveiling van GoDaddy. Bekijk de best betalende domeinen om te zien waar je voor moet kiezen.

20. Beoordeel apps en websites

Vind je het leuk om nieuwe apps of websites te beoordelen? Via een aantal platforms kun je dit doen. Je ontvangt tot € 10 voor je recensie. Een andere methode is om je diensten online aan te bieden, waardoor bedrijven of ontwikkelaars zelf contact met je opnemen.

Het is een zeer makkelijke manier om online geld te verdienen het is echter niet zo dat je hier ontzettend rijk van wordt. Meestal levert het enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per maand op. Wanneer je op zoek gaan naar een leuke bijverdienste dan is dit zeker een aanrader.

21. Verkoop online wenskaarten

Het ontwerpen en verkopen van wenskaarten is een leuke manier om online geld te verdienen. Om succesvol te zijn, is het belangrijk om je te richten op een specifieke doelgroep. Ontwerp kaarten die hen aanspreken.

Een effectieve strategie is wenskaarten ontwerpen voor een specifieke niche. Bijvoorbeeld voor ouders, jubileums of feestdagen. Ook romantische kaarten zijn erg populair. Door je op een specifieke doelgroep te richten maak je onderscheid en ervaar je minder concurrentie.

Om je eigen wenskaarten te ontwerpen maak je gebruik van een online grafische tool zoals Photoshop of Canva. Deze tools zijn gebruiksvriendelijk en vaak ook nog eens gratis in gebruik. Een andere methode is wenskaarten bij een leverancier inkopen en deze zelf aanpassen. Of je huurt iemand in die het ontwerp voor jou doet.

Houd er rekening mee dat er een hoge concurrentie heerst. Je moet het opnemen tegen de grotere aanbieders. Juist die grote aanbieders hebben een goede positie in de organische zoekresultaten. Dit maakt het lastig om een succesvolle onderneming op te bouwen. Maar wanneer het je lukt is het een leuke en makkelijke manier om online geld te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.